Driedaagse introductie context en gezag in verbinding

03/02/2023 - 17/02/2023 - 03/03/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door AndersKan

Inhoud van de opleiding

Het samengaan van de contextuele visie met de methodiek van geweldloos verzet zorgt voor een unieke synergie die zo mooi ‘lijmt’ en resulteert in een nieuw kader: ‘context en gezag in verbinding.’ Een concrete methodiek in het werken met vaak complexe gezinsdynamieken die het individu verbindt met het systeem in de zoektocht naar betrouwbaarheid en rechtvaardigheid in de balans van geven en ontvangen. Ivan Böszörményi-Nagy - de grondlegger van de contextuele visie - biedt ons een kader om een betere inkijk te krijgen in de complexiteit van gezins- en familiesystemen. Essentiële thema’s binnen deze contextuele visie zijn verbondenheid en rechtvaardigheid. Als mens ben je in relatie en in elke relatie is er een balans van wederkerig geven en ontvangen. Wanneer de relatie onder druk komt te staan door geweld of (zelf)destructief gedrag, biedt de door Haim Omer ontwikkelde methodiek van geweldloos verzet heel wat houvast

In deze driedaagse introductie zoomen we in op de pijlers van contextuele hulpverlening en geweldloos verzet/verbindend gezag en hun begrippenkader. Van daaruit maken we kennis met het kader van context en gezag in verbinding en de toepassingsmogelijkheden. Tijdens deze introductie wordt er naast de methodiek veel aandacht besteed aan ervaren en oefenen aan de hand van concrete casuïstiek.

Voor wie?

Deze introductie richt zich op hulpverleners, therapeuten, leerkrachten, zorgkundigen, leidinggevenden … die verder kennis willen maken met de basisbegrippen van het contextuele gedachtegoed en geweldloos verzet/verbindend gezag wat leidt tot een werkbaar methodisch kader context en gezag in verbinding.

Experten

Luc Claes

Luc Claes – contextueel therapeut en trainer ‘context en gezag in verbinding.’ Bijna 30 jaar ervaring in de hulpverlening, waarvan meer dan 15 jaar binnen de residentiële sector bijzondere jeugdzorg en VAPH. Heeft doorheen de jaren tal van bijkomende opleidingen gevolgd met in het bijzonder de methodiek van geweldloos verzet/verbindend gezag.

 

Wanneer?

Vrijdag 03/02/2023
9u30 - 16u30
Vrijdag 17/02/2023
9u30 - 16u30
Vrijdag 03/03/2023
9u30 - 16u30

Waar?

Praktijk Anderskan - de Kanteling
Turnhoutsebaan 197a,
2110 Wijnegem, België

Investering

De kostprijs van deze driedaagse introductie bedraagt 300€.  

Voor inschrijvingen tot 23/12/2022 geldt een vroegboekkorting.  Je betaalt dan 270€.

Konnektit leden krijgen 10% korting.

Bij al onze vormingen zijn een syllabus, dranken en gezonde broodjeslunch inbegrepen.

Meer info

- De plaatsen zijn beperkt. We werken bewust met niet te grote groepen omwille van optimale interactie en ruimte voor ieders inbreng.

- Alle bedragen zijn btw inclusief.

- Geef ons gerust een seintje als we bij de broodjeslunch dienen rekening te houden met bepaalde allergieën.

- Annuleren kan kosteloos tot 1 maand voor de start, nadien betaal je het volledige bedrag.

- We hanteren de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen.

In Company aanbod op maat voor uw organisatie – school of bedrijf. Contacteer ons voor meer informatie.

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Mail naar vormingen@dekanteling.be of vormingen@anderskan.be en geef volgende gegevens door:

- met hoeveel personen je wenst in te schrijven

- je naam, adres en telefoonnummer

- btw-nummer (indien nodig) Je inschrijving is compleet als je het gepast bedrag overschrijft op rekening BE34 3631 5129 5990 van AndersKan, met vermelding :  driedaagse introductie : “intro.GG + je naam”

Het onthaalteam zal je mail zorgvuldig behandelen en je een bevestiging van je inschrijving sturen.

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.