Gestalttherapie bekijkt de mens als een geheel: gedachten, gevoelens en het lijfelijke worden niet van elkaar gescheiden, maar als een betekenisvol geheel erkend. Bovendien ziet de gestalttherapie de mens als onlosmakelijk verbonden en in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving (gezin, werk, cultuur, geschiedenis, …). De gestalttherapeut staat niet alleen stil bij de problemen van de cliënt, maar kijkt vooral naar de manier waarop hij ze ervaart, welke betekenis ze hebben in zijn leven en hoe hij ermee omgaat. Het therapeutisch proces is erop gericht om flexibiliteit en vrijheid te verwerven daar waar de wisselwerking met de omgeving blokkeert, stroef verloopt of onbevredigend is. De aandacht is daarbij vooral gericht op wat de cliënt zintuiglijk waarneemt en lijfelijk ervaart. Door het gewaarzijn van lichaam, gevoelens en gedachten te verhogen krijgt de cliënt weer voeling met zijn beleving en noden en leert hij creatiever omgaan met de uitdagingen van het leven.
Belangrijke principes van de gestalttherapie
Als therapeutische stroming situeert de gestalttherapie zich binnen de experiëntiële, experimentele en existentiële richting.
Klinisch psychologen, artsen, orthopedagogen.
Seksuologen, theologen, bachelors in een menswetenschappelijke richting die ten laatste in 2016-2017 hun opleiding begonnen zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden ook de opleiding volgen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met het secretariaat op info@ivc.be of 056.21.10.26
Wouter Roelstraete – gestaltpsychotherapeut – trainer -supervisor i.o.
Claude Vandevoorde – gestaltpsychotherapeut – trainer – bemidddelaar
Christine Stevens (UK) – gestaltpsychotherapeut – trainer -supervisor – editor British Gestalt Journal
Lieven Vanlangenaker – gestaltpsychoterapeut – trainer – organisatieopsteller
Prijzen zijn op te vragen op het secretariaat van IVC
Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit
Meer info en inschrijving via deze link