Hypnose basisopleiding

03/03/2023 - 17/03/2023 - 31/03/2023 - 05/05/2023 - 26/05/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door VHYP

Inhoud van de opleiding

Na deze opleiding, kan je:
1. Verschillende vormen van hypnose toepassen, de juiste afstemming creëren, verschillende inductie- en verdiepingsmethoden toepassen, de juiste therapeutische suggesties formuleren, werken met ankers, kenmerken van hypnose herkennen en opwekken;
2. Verschillende methodes voor ik-versterking toepassen en de adequate hulpbronnen activeren;
3. De juiste verhalen en metaforen (voor het werken in trance) in een psychotherapeutische setting creëren, met de cliënt communiceren tijdens hypnose;
4. Het gebruikskader van hypnose en de bijbehorende ethische overwegingen uitleggen en toepassen en de (contra)indicaties en wetenschappelijke onderbouw van (zelf)hypnose verduidelijken en illustreren aan de hand van casuïstiek en onderzoek.

Tijdens deze basisopleiding wordt gebruik gemaakt van literatuur, slides, scripts, live demo, video en praktijkoefeningen.

Voor wie?

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding moet je aan volgende criteria voldoen:

1. Erkend beroep in de hulpverlening

 • Psychiater (in opleiding)
 • Arts
 • Tandarts
 • Master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen
 • Master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde
 • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie
 • Master sociaal werk
 • Bachelor in de toegepaste psychologie énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Bachelor maatschappelijk werk énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Bachelor in gezinswetenschappen énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding

 

2. Curriculum volgens je werksetting
a. Voor het curriculum hypnose bij medische behandeling: artsen, tandartsen, master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie.
b. Voor het curriculum hypnose bij psychotherapie: psychiaters (in opleiding), master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, Met langdurige, erkende psychotherapie-opleiding: master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen.

3. Relevant klinisch werk doen.

Opleiders

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige, opleider en supervisor hypnose, Ericksoniaanse hypnose en psychotrauma. Zij is EMDR practitioner, solution-focused therapeute en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Australië en Iran. Zij ijvert sinds meer dan 30 jaar voor integratie met hypnose in medische en psychotherapeutische settings in binnen- en buitenland.

 

Erik De Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van traumatisering. In de schoot van De Weg Wijzer – Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (in Leopoldsburg) begeleidt hij al vele jaren getroffenen van acuut trauma, vroegkinderlijke chronische traumatisering, verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Hulpverleningszone Noord-Limburg en doceert crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.

 

Wanneer?

Vrijdag 03/03/2023
9u30-17u
Vrijdag 17/03/2023
9u30-17u
Vrijdag 31/03/2023
9u30-17u
Vrijdag 05/05/2023
9u30-17u
Vrijdag 26/05/2023
9u30-17u

Waar?

Bedrijvencentrum De punt
Kerkstraat 108,
9050 Gentbrugge, België

Investering

De investering voor deze 5-daagse basisopleiding bedraagt 685 euro.  Hierin zit het lidgeld bij VHYP tot het einde van het kalenderjaar inbegrepen. 

Daarnaast dien je deel te nemen aan vijf tussentijdse zelf in te plannen GROEP intervisies van minimaal 2 uur.

Meer info

Deze opleiding geeft de basis mee waarna je het curriculum kan verderzetten door het volgen van vervolgmodules binnen je curriculum.
Curriculum hypnose bij medische behandelingen: artsen, tandartsen, master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie.
Curriculum hypnose bij psychotherapie: psychiaters (in opleiding), master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen met een erkende langdurige vooropleiding in psychotherapie.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Om in te schrijven maak je eerst een account aan op de website van vhyp.  Nadat jouw account werd goedgekeurd, kan je je inschrijven via de website.  Jouw inschrijving is pas geldig na betaling van het verschuldigde bedrag.

Accreditering: Accreditering voor artsen wordt aangevraagd. Geaccrediteerd door de ABP-BVP.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.