Workshop over 'Verloren Tweelingen' en het 'Lost Twin Syndrome'

22/04/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door De Weg Wijzer

Inhoud van de opleiding

Wetenschappelijk onderzoek (Taylor, 2022) toont aan dat in ongeveer 36% van de gevallen waarbij een vrouw zwanger is van een tweeling een van beide foetussen het niet haalt. Volgens sommige onderzoekers stijgt het aantal vrouwen waarbij ‘multiple pregnancy’ voortijdig onderbroken wordt nog steeds. Een duidelijke wetenschappelijke verklaring is hiervoor nog niet. 

Alfred R. Ausserman (2014) beweert dat zelfs 1 op de 10 mensen aanvankelijk een deel van een tweeling was (zie https://www.youtube.com/watch?v=YPD6-XsZ84I). 

Bij hooggevoelige mensen zou dat percentage zelfs nog hoger zijn en bijna een op drie bedragen. 

Ron Borsboom is lang bezig geweest met de wijze waarop dit veld aan een mens kan worden waargenomen. Het is bijvoorbeeld zichtbaar door de manier van lopen of de stand van het hoofd of hoe iemand je aankijkt.

Het fenomeen is vaak ook waarneembaar via trancewerk – in hypnotherapie – of tijdens het werk met familieopstellingen. 

Ron Borsboom gaat in gesprek met cliënten over hun (pre)(peri)natale ervaringen en vindt dat er meer aandacht besteed mag worden aan het feit dat veel mensen steeds een groot gemis voelen zonder daarvoor een duidelijk aanwijsbare reden te hebben. Dit geeft over het algemeen een groot disfunctioneren. Een aantal van zijn cliënten waren al bij veel therapeuten zijn geweest vooraleer ze in contact kwamen met het fenomeen van ‘verloren tweelingen’. Een treffende uitspraak van een van zijn ex-patiënten: ‘ze zoeken een speld in een hooiberg, maar bij jou heb ik na de sessie gedanst’.  De vrouw had een chronische depressie en ook suïcideneigingen, maar is daar door een juiste begeleiding en het begrijpen van de mogelijke vroegkinderlijke aspecten al vier jaar van af, ze had ook geen terugval meer. 

 

Methode

 

In deze workshop zal het fenomeen van ‘Lost Twin Syndrome’ besproken worden. De trainer is ervaringsdeskundig en zal enkele praktische handvaten aanreiken. Hij gaat met de thematiek van verloren tweelingen aan de slag aan de hand van eigen ervaringen als therapeut, casuïstiek, illustraties en oefeningen.

 

Een paar kenmerken van verloren tweelingen:

  • Jezelf vaak alleen voelen
  • Moeilijk keuzes kunnen maken
  • Hooggevoelig zijn
  • De dingen tegelijkertijd doen
  • Problemen hebben met relaties
  • Veel ideeën hebben, maar maakt weinig afmaken
  • Een groot verlangen hebben, maar niet weten waar je naar verlangt
  • Over het algemeen een grote empathie bezitten
  • Interesse in de dood hebben
  • Ook interesse in een ‘andere wereld’ hebben

 

Voor wie?

Al wie interesse heeft in de thematiek van ‘verloren tweelingen’ en hulpverleners in het bijzonder. Als je hier iets in herkent of je dit ziet bij mensen in je omgeving, is deze workshop wellicht interessant voor je. 

Opleider

Ron Borsboom is fysiotherapeut, craniosacraal- en fasciatherapeut, en babytherapeut. Hij specialiseerde zich in prenatale psychologie en het werken met (pre)(peri) natale imprints en -trauma’s. Het werken met verloren tweelingen heeft voor hem als ervaringsdeskundige en belangrijke plaats in zijn leven ingenomen.

 

Wanneer?

Zaterdag 22/04/2023
9u30 - 16u30

Waar?

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3,
3500 Hasselt, België

Er is voldoende parking op het plein voor het centrum.

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt 135€.  Drank, fruit, koekjes en alle materialen zijn inbegrepen.  Lunch is niet inbegrepen.  Deze kan je zelf meebrengen of je kan lunchen in één van de vele zaken vlakbij.

Inschrijving

Deze workshop wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Inschrijven kan via mail aan erik.de.soir@telenet.be of liesscaut@gmail.com

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.