ONLINE KONNEKIT MOMENT: maak kennis met Caycediaanse Sofrologie

29/03/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Konnektit

Wat zijn Konnektit momenten?

Konnektit momenten zijn korte opleidingsmomenten waarbij we 1 of meerdere sprekers uitnodigen om gedurende maximaal 3u een thema aan te snijden. Dit kan een kennismaking zijn met een bepaalde methodiek, maar ook wetgeving die wordt toegelicht. 

Iedereen kan deelnemen aan deze Konnektit momenten, zowel leden als niet-leden.

Wist je dat je als je PLUS lid gratis kan deelnemen aan ALLE Konnektit momenten. We organiseren er gemiddeld 12 per jaar (voornamelijk online). Nog geen lid, klik hier voor meer informatie.

Inhoud van de opleiding

Streven naar mentale, fysieke en emotionele ontspanning door een zoektocht naar het positieve in het heden.

 

Je kan het vergelijken met Mindfulness waarvan het de oorsprong deelt. Maar deze methode werd vanaf 1960 ontwikkeld door de psychiater Dr. Alfonso Caycedo op zijn geheel unieke wijze waardoor het ook een unieke methode is geworden.

 

Het blijft een moeilijke oefening om in enkele woorden uit te leggen wat Sofrologie is. Het wordt in de deontologische code van de Caycediaanse Sofrologen gedefinieerd als:  « Sofrologie is een wetenschap, die het bewustzijn in harmonie bestudeert en een discipline voor de ontwikkeling van persoonlijke waarden, geïnspireerd door de existentiële fenomenologie »

 

Vaak wordt Caycediaanse Sofrologie ook uitgelegd als dynamische relaxatie. Met dynamische relaxatie wordt bedoeld dat de relaxatie bekomen wordt op een dynamische manier door middel van ademhaling, spierontspanning, zachte bewegingen maar ook door het gebruik van mentale strategieën zoals visualisaties en positieve gedachten. Maar Sofrologie kan ook nog veel meer zijn dat dat wanneer je de volledige opleiding van de 12 graden volgt.

 

Het doel van Dr. Caycedo was het bestuderen van het bewustzijn in harmonie ( dat volgens hem ontstaat in de lichaam-geest eenheid) en het ontwikkelen van een methode om dit harmonisch bewustzijn te ontwikkelen samen met het ontwikkelen (bewust worden) van persoonlijke waarden.

 

Zijn methode is aanpasbaar aan alle mensen met hun eigen fysieke en mentale mogelijkheden en wordt gebruikt als profylaxie (persoonlijke ontwikkeling), bij stress beheersing, in medische context (beter omgaan met chronische pijn, preoperatief of als voorbereiding op procedures), in het onderwijs voor het verhogen van concentratie en motivatie, bij faalangst, in de sport als mentale voorbereiding op de prestaties… Sofrologie is dus inzetbaar in vele domeinen.

 

Maar het eigenlijke doel van Dr. Caycedo was een methode te bedenken voor het ontwikkelen van het bewustzijn.

 

Graag laat Konnektit lid Dr. Frank Delvaux je kennis maken met Caycediaanse Sofrologie door uitleg, maar vooral door je het te laten ervaren.

Opleider

Konnektit lid Dr. Frank Delvaux – huisarts en sofroloog – heeft vanuit de huisartsenpraktijk ervaring met de vele vormen van stress – en slaapklachten als keerzijde van onze maatschappij met haar vele verwachtingen en moeten…

Met de programma’s Welzijn en Sofrologie en Beter Slapen met Sofrologie, in groep en individueel, geeft hij mensen tools in handen om hun stress en slaapklachten beter te beheersen en om hun veerkracht en weerbaarheid te versterken.

Hij is slaapcoach en sofroloog en voorzitter van de Vereniging voor Caycediaanse Sofrologen.

Wanneer?

Woensdag 29/03/2023
11u - 13u

Waar?

Online via zoom.

Wie ingeschreven is, krijgt gedurende 14 dagen de toegang tot de opname.

Investering

  • Niet-leden: 69 euro excl. btw
  • Konnektit basic leden: 39 euro excl. btw
  • Konnektit plus leden: GRATIS
Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.