“YOU CAN’T STOP THE WAVES, BUT YOU CAN LEARN TO SURF” ― JON KABAT-ZINN
Mindfulness valt als methodiek niet meer weg te denken in het brede welzijnslandschap. In deze jaaropleiding leggen we de focus op hoe je op een verantwoorde manier met mindfulness aan de slag kan gaan in de individuele praktijk. We vertrekken daarbij vanuit de basis die alle recente behandelingsvormen (zoals MBCT, ACT, …) met elkaar gemeen hebben, en je leert hoe je mindfulness op een verantwoorde en integratieve manier kan toepassen bij diverse cliënten en psychische klachten. Daarnaast zal er ook veel aandacht besteed worden aan het werken rond acceptatie en zelfcompassie, een onlosmakelijk onderdeel van een evenwichtige mindfulness praktijk.
Het zelf ervaren, oefenen en trainen van mindfulness is onontbeerlijk voor een goede en doorleefde implementatie in je werk met cliënten. Dit vormt, naast het leren en trainen van praktische vaardigheden een belangrijk deel van de opleiding. Je zal er dus warm voor worden gemaakt om zelf regelmatig te mediteren, en op andere manieren mindfulness te integreren in je eigen leven.
DOEL
DEELTHEMA’S
METHODE
Mindfulness- en compassietraining, theorie, ervaringsleren, practica, casusbesprekingen, huiswerkopdrachten.
Psychotherapeuten, psychologen, psychiaters, coaches, counselors, kortom ieder die individueel met mensen aan verandering, heling en persoonlijke groei werkt.
Enige ervaring met mindfulness of andere meditatievormen is meegenomen, maar niet noodzakelijk om te starten met deze training.
Wie voor deze opleiding wil inschrijven en geen therapeutische vooropleiding of eigen praktijkervaring van minimum vijf jaar heeft, dient de basismodule de therapeutische werkrelatie te volgen.
De docenten hebben steeds het laatste woord of de achtergrond en beroepservaring van de potentiële deelnemer al dan niet voldoende is voor deelname en het volgen van de basismodule.
EXTRA
Voor artsen en apothekers: deze Jaaropleiding levert bijkomend ook RIZIV-accreditatiepunten op voor de rubriek Ethiek en Economie.
Vanessa Kersemans is bachelor Toegepaste Psychologie en IV-therapeut. Ze werkt als vrijwillig therapeut bij Tejo (Therapeuten voor Jongeren) en als verbindingsbegeleider bij Touw (voor cliënten die het financieel moeilijk hebben), daarnaast is ze ook bestuurslid bij het VVTIV (Beroepsvereniging voor alle therapeuten in de Interactionele Vormgeving).
Ze werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).
De investering voor deze jaaropleiding bedraagt:Z
onder basismodule: 1032 euro
Met basismodule: 1257 euro
Geniet tot 30 april 2023 van een vroegboekkorting van 10%
Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.
Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.