Mentaliseren is het vermogen om gedrag van jezelf en van de ander te begrijpen in relatie met gedachten, gevoelens en verlangens. Het is voelen en denken over gedachten en gevoelens.
In therapie of hulpverlening doen we een poging om samen met de cliënt vastgelopen processen terug in beweging te brengen en perspectieven op zichzelf en de ander te verruimen.
Bij sommige cliënten gaat dit vlot, bij andere heel wat minder. Uit onderzoek blijkt dat het vermogen van cliënten om te mentaliseren een sleutelrol speelt in hun veranderings- en verwerkingsproces en dat een veilige hulpverleningsrelatie de aanzet is om deze vaardigheid te vergroten.
In deze korte training geven we, naast een stuk theorie rond mentaliseren, ook een aantal handvaten en methodieken mee om de mentalisatievaardigheden van cliënten in te schatten en te bevorderen.
Hulpverleners en therapeuten die meer willen weten over veranderingsprocessen en hoe deze te bevorderen.
Inge Wouters deed als maatschappelijk werkster meer dan 20 jaar ervaring op in psychosociale begeleiding bij verschillende doelgroepen (thuislozen, jongeren en gezinnen binnen bijzondere jeugdzorg, studenten,…). Sinds haar afstuderen in de Interactionele Vormgeving combineert ze op zelfstandige basis haar privépraktijk in Essen met een groepspraktijk in Antwerpen. Zij richt zich op (jong-) volwassenen en koppels.
Zij zit mee in het redactieteam van Metafoor, het vakblad voor I.V.-therapeuten van V.V.T.I.V. en geeft vorming rond Mentaliseren.
Zij volgde korte trainingen als o.a. zandspeltherapie en EFT-koppeltherapie en volgt momenteel de jaaropleiding rouw- en verliesbegeleiding.
De investering voor deze training bedraagt :
215 euro
180 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)
Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.
Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.