Een introductie in dromen

20/04/2023 - 27/04/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Dromen zijn fascinerend en mysterieus. Ze kunnen heel realistisch zijn, en soms ook heel bevreemdend. Freud was de eerste die zei dat dromen de koninklijke weg zijn naar het onbewuste. Zijn boek “De Droomduiding” werd reeds in 1899 gepubliceerd en hiermee legde hij de fundamenten voor droomwerk. Jung heeft verder geborduurd op dit werk en ontwikkelde een eigen visie op dromen. Voor hem waren dromen zeer betekenisvol.

 

Recent schreef Sabrina Marx een artikel over de negen functies van dromen. Hier gaan we dieper op in tijdens de online tweedaagse:

  1. dromen zijn symbolisch
  2. dromen vertellen ons iets dat we nog niet weten
  3. dromen zijn een uitnodiging
  4. dromen zijn een medicijn
  5. dromen versterken de ego-Zelf-as
  6. dromen kunnen meebouwen aan een sterke persoonlijkheid
  7. dromen kunnen diagnostisch zijn
  8. dromen tonen onze projecties
  9. dromen faciliteren het individuatieproces.

 

Ben jij benieuwd naar wat dromen ons te vertellen hebben? Heb je interesse in archetypische wijsheid en symboliek? Duik dan mee in de mysterieuze wereld van dromen. Breng voor deze online tweedaagse gerust enkele dromen mee, zodat we hiermee aan de slag kunnen. Je gaat naar huis met praktische tips hoe je zelf aan de slag kan met je dromen.

Voor wie?

Alle geïnteresseerden.  

Opleider

Sabrina Marx is klinisch psycholoog en IV-therapeut. Ze behaalde eveneens haar getuigschrift van pedagogische bekwaamheid in het volwassenenonderwijs.

Sabrina startte haar carrière binnen de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds 2011 heeft ze een zelfstandige praktijk te Tongeren, die in 2018 uitgroeide tot een multidisciplinaire groepspraktijk.

Binnen EA is Sabrina actief als stafdocent binnen de 4-jarige therapeutenopleiding en geeft ze regelmatig korte trainingen.

Geïnspireerd door Wilber en Jung, verdiepte ze zich voornamelijk in de transpersoonlijke psychologie en het werken met dromen. Als zoekende ziel op reis in het boeiende avontuur dat het leven heet, houdt ze ervan als psychonaut de uitgestrekte domeinen van de menselijke psyche te verkennen.

Daarnaast heeft ze zich via diverse opleidingen bijgeschoold tot nutritional psychologist en darmtherapeut. Haar opgedane kennis en persoonlijke ervaring deelt ze graag met andere hulpverleners in de jaaropleiding Nutritional Psychology, waar de verbinding gelegd wordt naar voeding, leefstijl en the body-mind-connection.

 

Wanneer?

Donderdag 20/04/2023
10u - 17u
Donderdag 27/04/2023
10u - 17u

Waar?

ONLINE – Dit is een online opleiding. Deelnemers dienen over een eigen computer met camera en micro en internetverbinding te beschikken. Ze krijgen op voorhand de link naar het platform waarop de opleiding gegeven wordt. 

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

215 euro

180 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.