Hartbegaafd

12/06/2023 - 19/06/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

De afgelopen jaren is er meer aandacht ontstaan voor hoogbegaafdheid en voor de begeleiding van hoogbegaafde kinderen.

Veel begeleiding aan deze groep kinderen is gericht op de cognitieve ontwikkeling. Hoogbegaafdheid behelst echter veel meer dan een snel werkend brein.

Elke hoogbegaafde is hoogsensitief. Dit maakt dat hoogbegaafde kinderen door hun omgeving ervaren worden als intens en complex. De verschillende lagen waarin hoogbegaafden kunnen vastlopen hebben aandacht nodig, groter dan alleen aandacht voor het cognitieve. Dit vereist kennis van hoe hoogbegaafde kinderen voelen en denken.

 

Hartbegaafd is een interactieve manier van werken met hoogbegaafden, waarbij het uitgangspunt is dat wanneer de bovengemiddeld sterke denkkracht en het rijke gevoelsleven van hoogbegaafden een goede verbinding leggen, het praktisch handelen veel vloeiender verloopt.

Kinderen leren door Hartbegaafd de eigen gevoelens en gedachten beter te herkennen en te plaatsen en het hoofd en het hart te verbinden met elkaar. Er ontstaat zo een gezondere balans en het kind ervaart zelfvertrouwen.

 

Tijdens deze training wordt meer inzicht gegeven in de sociaal emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en wordt inzicht gegeven in hoe de methode Hartbegaafd werkt. Er worden handvaten gegeven voor de dagelijkse praktijk van ouders van, begeleiders, therapeuten, coaches en leraren die werken met hoogbegaafde kinderen.

Voor wie?

Ouders van, begeleiders, therapeuten, coaches en leraren die werken met hoogbegaafde kinderen.

Opleider

Eva-Katrien Schröder werkt als I.V.-therapeut in haar eigen praktijk met kinderen, gezinnen en volwassenen. Haar specialiteit binnen de therapie is hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Voor hoogbegaafde kinderen ontwikkelde zij de Hartbegaafdtraining die ze geeft aan kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Ze werkte eerder als pedagogisch medewerker met dove kinderen en met kinderen met ernstige spraak, -taalproblemen en met kinderen met een autisme spectrumstoornis.

 

Wanneer?

Maandag 12/06/2023
10u - 17u
Maandag 19/06/2023
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt:

 

215 euro

180 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.