Zandspeltherapie

05/05/2023 - 19/05/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Met zand en water, oermaterialen, geven we vorm aan het innerlijke proces.

Scheiden, onderscheiden, bouwen, slopen, neerzetten wat is, wat was en waar het verlangen ligt.

 

Zandspel spreekt op een oorspronkelijke manier een diepere laag aan en maakt het dankzij de vorm (de opstelling van zand, water en eventuele figuren) net concreet en zichtbaar. Zo kunnen onbewuste processen vorm krijgen en op een speelse manier ontwikkelen.

 

Deze therapievorm voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen laat toe om woordeloze momenten of gevoelens toch een taal te geven.

 

In deze tweedaagse maak je kennis met een aantal van de vele mogelijkheden van het werken met zandspel. Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen verhaal in de zandbak en oefenen in het begeleiden van een zandspelproces. Er wordt een dag gewerkt met individuele begeleidingen en een dag met koppel- en gezinszandbakken.

 

Een wonderlijke werkvorm!

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners.  

Opleider

Katrien Cassiers is docente en vormgever van de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie, Zandspeltherapie en in de Integratieve Creatieve Opleiding. Daarnaast geeft ze meerdere korte trainingen en is supervisor. Oorspronkelijk pedagogisch geschoold maakte ze in 2003 de overstap naar een praktijk voor individuele psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Als therapeute in de Interactionele Vormgeving krijgt het therapeutisch proces een unieke vorm in interactie met de cliënt. Onder andere bijkomende opleidingen, systemisch werken, systemische pedagogie, transpersoonlijke psychotherapie, mindfulness en compassie voor hulpverleners, brainspotten, somatic experience, heartfulness, theory u , meditatie , beeldhouwen en eigen kunstenaarschap maken deel uit van haar instrumentarium.

 

Wanneer?

Vrijdag 05/05/2023
10u -17u
Vrijdag 19/05/2023
10u -17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

205 EURO

(voorschot 50 euro + 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:

170 EURO

(voorschot 50 euro + 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.