Hypnose basisopleiding

29/09/2023 - 13/10/2023 - 20/10/2023 - 10/11/2023 - 01/12/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door VHYP

Inhoud en doelstellingen van de opleiding

Na deze opleiding, kunnen de cursisten:
1. Verschillende vormen van hypnose toepassen, de juiste afstemming creëren, verschillende inductie- en verdiepingsmethoden toepassen, de juiste therapeutische suggesties formuleren, werken met ankers, kenmerken van hypnose herkennen en opwekken;
2. Verschillende methodes voor ik-versterking toepassen en de adequate hulpbronnen activeren;
3. De juiste verhalen en metaforen (voor het werken in trance) in een psychotherapeutische setting creëren, met de cliënt communiceren tijdens hypnose;
4. Het gebruikskader van hypnose en de bijbehorende ethische overwegingen uitleggen en toepassen en de (contra)indicaties en wetenschappelijke onderbouw van (zelf)hypnose verduidelijken en illustreren aan de hand van casuïstiek en onderzoek.

Voor wie?

Wie een erkend beroep in de hulpverlening heeft en relevant klinisch werk doet, kan deelnemen:

 • Psychiater (in opleiding)
 • Arts
 • Tandarts
 • Master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen
 • Master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde
 • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie
 • Master sociaal werk
 • Bachelor in de toegepaste psychologie énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Bachelor maatschappelijk werk énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Bachelor in gezinswetenschappen énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding

 

Opleider

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige, opleider en supervisor hypnose, Ericksoniaanse hypnose en psychotrauma. Zij is EMDR practitioner, solution-focused therapeute en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Australië en Iran. Zij ijvert sinds meer dan 30 jaar voor integratie met hypnose in medische en psychotherapeutische settings in binnen- en buitenland.

 

Erik De Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van traumatisering. In de schoot van De Weg Wijzer – Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (in Leopoldsburg) begeleidt hij al vele jaren getroffenen van acuut trauma, vroegkinderlijke chronische traumatisering, verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Hulpverleningszone Noord-Limburg en doceert crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.

 

Wanneer?

Vrijdag 29/09/2023
9u30 - 17u
Vrijdag 13/10/2023
9u30 - 17u
Vrijdag 20/10/2023
9u30 - 17u
Vrijdag 10/11/2023
9u30 - 17u
Vrijdag 01/12/2023
9u30 - 17u

Waar?

UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517,
3070 Kortenberg, België

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt 685,- euro, hierin zit het lidgeld tot het einde van het kalenderjaar inbegrepen.

 

 

Inschrijving

Voordat je je inschrijft, dien je je op de website eerst aan te melden voor goedkeuring account. Na goedkeuring kan u inschrijven via de website. Uw inschrijving is pas geldig na betaling van het verschuldigde bedrag.

Accreditering: Accreditering voor artsen wordt aangevraagd. Geaccrediteerd door de ABP-BVP.

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.