Cliënt Centered Coaching

Voorjaar 2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Academie Coaching en Counselling België

Inhoud van de opleiding

Cliëntgerichte coaching is een vorm van coaching die zich richt op de behoeften en doelen van de cliënt. Het is gebaseerd op de principes van cliëntgerichte therapie, ook wel bekend als persoonsgerichte therapie, ontwikkeld door Carl Rogers.

Bij cliëntgerichte coaching fungeert de coach als een facilitator en ondersteuner, die de cliënt helpt zijn gedachten, gevoelens en gedragingen te verkennen en zijn doelen te identificeren en eraan te werken. De coach geeft geen advies of vertelt de cliënt niet wat hij moet doen, maar helpt de cliënt eerder om zijn eigen oplossingen te vinden en beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met zijn waarden en doelen.

De focus van cliëntgerichte coaching ligt op het heden en de toekomst, in plaats van op het verleden, en het doel is de cliënt in staat te stellen de regie over zijn eigen leven te nemen en positieve veranderingen door te voeren. Het is een niet-directieve, collaboratieve benadering die de cliënt helpt om zelfbewustzijn, zelfacceptatie en zelfsturing te ontwikkelen.

Clientgerichte coaching kan worden gebruikt om mensen te helpen met een breed scala aan doelen, waaronder persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en relatieverbetering. Het kan effectief zijn voor mensen die veranderingen in hun leven willen aanbrengen, maar het gevoel hebben vast te zitten of onzeker te zijn over hoe ze verder moeten.

De opleiding is gericht op het ontwikkelen van een veilige en vertrouwensrelatie. Deze relatie mag gezien worden als een partnerschap waarin beide partijen op gelijke voet staan.

In dit eerste jaar krijg je:

  • Veel praktijktraining
  • Een gedegen theoretische basis
  • De mogelijkheid tot innerlijke groei
  • Een grote keuzevrijheid
  • Prima netwerkmogelijkheden
  • Krachtige en snelle ondersteuning via internet
  • Een opleiding tot het hoogste niveau op het vlak van coaching waarbij je studeren,
    innerlijke groei, werk en gezin kunt combineren
  • Een opleiding tot coach en op die manier een groot aantal beroepsmogelijkheden na het behalen van je diploma

De opleiding is een belangrijke is basis voor je professionaliteit. Je krijgt zoveel bagage mee dat dit je sterkt als mens of als coach/counsellor in je latere beroepsleven.

Methode

Via ons uitgebreide programma leer je de vaardigheden en technieken die nodig zijn om individuen, koppels en gezinnen te ondersteunen bij het navigeren op hun geestelijke gezondheidsreis. Onze ervaren trainers begeleiden je door de laatste inzichten en best practices in het veld, en helpen je om een zelfverzekerde en competente counsellor te worden.

Je krijgt niet alleen de kans om te leren van experts in het veld, maar je krijgt ook de kans om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen door middel van oefeningen onder supervisie van een trainer. Dit hands-on leren geeft je het vertrouwen en de ervaring die je nodig hebt om te slagen in je carrière. Om jouw leerproces nog verder te ondersteunen bieden we ook een Digitale Leeromgeving waarin je de kennis vanuit thuis kunt voorbereiden en verwerken.

 

Voor wie?

Iedereen die zijn of haar coaching en counselling vaardigheden wil ontwikkelen en inzetten, bijvoorbeeld als leidinggevende of coach binnen zijn organisatie maar ook voor begeleiders, maatschappelijk werkers, counselors, coaches, psychotherapeuten en psychologen.

Opleider

Lou Billiau-Hamdou

Met twintig jaar begeleidingservaring op de teller, mag zij zich vandaag expert noemen in het “upgraden” van individuen zodat ze zelfbewust, optimaal en zelfstandig kunnen gedijen. Puren uit veelheid, diversiteit en complementariteit van mogelijkheden is wat haar drijft. Samen groeien is waar ze in gelooft.

Als erkend begeleidingskundige (Systeembegeleider, coach, counselor, supervisor, trainer en familiaal bemiddelaar) blikt ze terug op een carrière van 28 jaar waarvan 21 jaar in de privé en ondertussen 7 jaar in de geestelijke gezondheidszorg als onafhankelijk ombudspersoon.

Daarnaast is ze steeds actief geweest als en begeleidingskundige en freelance trainer in haar praktijk “Empowered by Lou” te Edegem, Antwerpen.

Als trekker en motivator gaat haar aandacht uit naar het overbrengen van haar enthousiasme, kennis, ervaring en krijgt ze zuurstof door bij te dragen aan ontwikkeling, groei en resultaat.

Wanneer?

De data van deze opleiding zijn nog niet gekend.  De opleiding start in het voorjaar van 2024.

Waar?

Mechelsesteenweg 340,
2650 Edegem, België

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt 1765€.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.