Expert in gedragsvoorkeuren : Help mensen om zichzelf beter te leren kennen en keuzes te maken die bij hen passen.

09/09/2023 - 30/09/2023 - 14/10/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Fulfil

Inhoud van de opleiding

Wil jij als coach of loopbaancoach met een tool leren werken die inzicht geeft in de intrinsieke motivatoren en het potentieel van jouw coachees? Wil je leren hoe hun natuurlijke aanleg impact heeft op hun ontwikkeling, energiepeil, denken en voelen. En wil je ontdekken hoe het hun samenwerking en communicatie met anderen beïnvloedt?

Deze driedaagse opleiding biedt coaches en loopbaancoaches een tool aan, gebaseerd op de BIG-5 persoonlijkheidskenmerken om samen met coachees in dialoog te reflecteren over hun gedragsvoorkeuren. Door inzicht te krijgen in hun voorkeuren, ontdekken ze hun aanleg, intrinsieke drijfveren en ontdekken ze waarin ze kunnen excelleren. Dit leidt tot gedragsverandering of -versteviging. Het unieke aan deze opleiding is dat de gedragsvoorkeuren gebaseerd zijn op het wetenschappelijk erkende Big 5-model van persoonlijkheidstypes. De 40 gedragsvoorkeuren worden gecombineerd en in hun onderlinge interacties bekeken, wat voor een verrijkt inzicht zorgt. Het materiaal wordt digitaal aangeboden, inclusief een boek en kaartjes.

 

Tijdens de driedaagse opleiding leer je niet alleen de theoretische onderbouw en de 40 gedragsvoorkeuren kennen, maar ook hoe je deze in kaart brengt en kan bespreken met je coachee. Je leert combinaties blootleggen en verdiepen. Je leert gedragsvoorkeuren koppelen aan competenties zoals deze gevraagd en benoemd worden in een werkcontext. Ook leer je hoe je gedragsvoorkeuren kan koppelen aan beroepen en hoe je dynamieken in teams kan blootleggen.

Met behulp van het wetenschappelijk erkende vijf-factoren model, ook wel bekend als het Big 5 model van persoonlijkheidstypes, worden vijf voorkeursgebieden onderscheiden. De combinatie van iemands gedragsvoorkeuren is altijd uniek en de onderlinge interacties van de gedragsvoorkeuren verrijken het inzicht.

 

De driedaagse opleiding biedt toegang tot een elektronisch dashboard en een verslag op maat voor je coachee. Leer de 40 gedragsvoorkeuren kennen, ontdek jouw eigen profiel en hoe je combinaties blootlegt en verdiept. Inclusief boek “Get a grip” en kaartjes “Gedragsvoorkeuren”. Schrijf je nu in en ontdek jouw unieke talenten en competenties! Ontdek jouw gedragsvoorkeuren en maak je potentieel waar!

De opleiding is inclusief digitale toegang tot een drive waarop alle informatie uitgebreid gedownload kan worden. Het boek “Get a grip” van Mira Huypens en kaartjes “Gedragsvoorkeuren” zijn inbegrepen.

Leerdoelen

Dag 1:

 • Theoretische onderbouw
 • 40 gedragsvoorkeuren 
 • Reflectie naar het eigen profiel

Dag 2: 

 • Oefenen op het in kaart brengen en bespreken van gedragsvoorkeuren
 • Combinaties blootleggen en verdiepen

Dag 3: 

 • Koppelen van gedragsvoorkeuren aan competenties zoals deze gevraagd en benoemd worden in een werkcontext 
 • Koppelen aan competenties zoals beschreven in vacatures, rolomschrijvingen, taakfiches, ...
 • Koppelen aan beroepen

Methode

De gedragsvoorkeuren zijn gebaseerd op het vijf-factoren model, ook beter bekend als het Big 5 model van de persoonlijkheidstypes. Dit is het enige model dat wereldwijd wetenschappelijk erkend wordt.

We onderscheiden vijf voorkeurgebieden:

 • Creatie Voorkeur(blik)
 • Prestatie Voorkeur (focus)
 • Prosociale Voorkeur (verbinden)
 • Dynamische Voorkeur (energie)
 • Mentale Voorkeur(reguleren)

 

In elk van deze Voorkeurgebieden vind je bepaalde gedragsvoorkeuren. De combinatie van iemand zijn gedragsvoorkeuren is altijd uniek. Het zijn de combinaties en de onderlinge interacties van de gedragsvoorkeuren die het inzicht verrijken. Er is dus geen hokje waarin je terecht komt. Er zijn 40 gedragsvoorkeuren, die dan ook nog eens inwerken op elkaar. Zo is elk individu uniek en kan je ook handelen naargelang de context waarin je gedrag stelt dat daar nodig is.

Als coach krijg je toegang tot een elektronisch dashboard waarin de vragenlijsten zitten waar de gedragsvoorkeuren mee bevraagd worden. In het systeem heb je ook toegang tot het verslag dat je nog kan bewerken zodat het helemaal op maat is voor je coachee. Er wordt ook een mogelijkheid voorzien om rapporten af te drukken. 

Voor wie?

 • Voor interne en externe loopbaancoaches die de vertaalslag willen maken van de gedragsvoorkeuren van de coachee of werknemer naar de competenties die de organisatie nodig heeft en vraagt. Voor iedereen die de brug wil maken tussen talenten en competenties. 
 • Voor coaches, loopbaancoaches, HR-professionals, recruiters, leidinggevenden en outplacementbegeleiders die coachees en werknemers door middel van dialoog willen laten reflecteren over hun gedragsvoorkeuren. 
 • Voor leidinggevenden die ontwikkelgerichte gesprekken willen voeren met hun medewerkers, die meer inzicht willen krijgen in de intrinsieke motivatoren en het potentieel van hun medewerkers, en die medewerkers willen inzetten op hun sterktes.
 • Voor leidinggevenden die dynamieken in teams willen blootleggen.

 

Opleider

Mira Huypens

In mijn job als coach, loopbaanbegeleider en trainer word ik dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie.
Ze kunnen de werkdruk niet meer aan, voelen zich onbegrepen en twijfelen aan het nut van wat ze doen. Ze zijn uitgeput na de zoveelste herstructurering en raken gedemotiveerd.
En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze zich zorgen over hun toekomst.
Want een ding staat vast: ze zullen langer moeten werken in een werkomgeving die almaar meer gedigitaliseerd is, terwijl het water hen nu al aan de lippen staat.

Zelf maakte ik mij enkele jaren geleden ook zorgen over mijn toekomst. Ook ik had het gevoel dat ik mijn plekje kwijt was en stelde mij vragen over mijn toekomst in het bedrijf.
Als master in de toegepaste economie was ik in de financiële wereld gerold. Ik heb daar heel graag gewerkt, ontzettend veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt.
Maar op een bepaald moment was het op. Ik kwam in het ziekenhuis terecht met een longembolie en besefte dat ik niet meer terug wou. Ik wilde zelfstandige worden, dat wilde ik al lang.
Maar ik was al die jaren op zoek naar het gat in de markt en naar mijn passies. In het ziekenhuis besefte ik dat dat helemaal niet nodig was. Ik moest gewoon vertrouwen op mezelf. Het was nu of nooit.

Op dat moment was ik verantwoordelijk voor de interne mobiliteitsafdeling van een grote financiële instelling. Werknemers die niet meer meekonden met de snelheid van het bedrijf of van wie de job wegviel zonder onmiddellijk een nieuwe job, passeerden via onze dienst.
Elke dag was ik getuige van wat het met een mens doet als die het gevoel heeft niet meer mee te kunnen, geen rol meer te hebben binnen het bedrijf die van betekenis is. 

Ontdekken wat mensen precies drijft in hun keuzes, hun gedrag en hun leven, triggert mij. Na mijn ontslag gegeven te hebben, wou ik er meer over weten en besliste ik om opnieuw te gaan studeren en meer inzichten te verwerven in de menselijke psyche, sociale (werk)relaties, motivatie en de link tussen werk en privé. Ik behaalde een bachelor en een diploma in de psychotherapie.
Tijdens die studies bouwde ik mijn eigen zaak FulFil uit, waarmee ik nu medewerkers en organisaties help bij loopbaanvragen, werkstress, talentversterkend leiderschap, competentiemanagement en andere HR-uitdagingen.
Als trainer-coach help ik organisaties om talentversterkend te werken. Als spreker wil ik vooral inspireren.
Aan de hogeschool PXL in Hasselt vind je mij terug als lector human resources en maak ik deel uit van het docententeam van het postgraduaat ‘Digital Learning Architect’ waarin futureskills centraal staan.

Met mijn boek wil ik aantonen dat de toekomst een plek kan bieden aan iedereen en dat je die plek grotendeels zelf bepaalt.
In Get A Grip, leg ik je in vier stappen uit hoe je je professionele toekomst zelf in handen neemt in een vuca-wereld.
Het boek is zowel voor werknemers die zelf aan de slag willen om hun toekomstige loopbaan vorm te geven, maar ook voor de leidinggevenden en werkgevers die hun personeel willen aanmoedigen om daadwerkelijk met hun loopbaan aan de slag te gaan. 

 

 

Wanneer?

Zaterdag 09/09/2023
9u30 - 16u30
Zaterdag 30/09/2023
9u30 - 16u30
Zaterdag 14/10/2023
9u30 - 16u30

Waar?

Studio FulFil
Tiensestraat 10,
3440 Zoutleeuw, België

Investering

De investering voor niet-leden bedraagt 275 euro excl. btw per deelnemer per lesdag 

Konnektit leden krijgen een korting van 5%.

Indien je lid bent van Konnektit, gelieve dit te vermelden bij de aanvraag/inschrijving dmv dit expliciet te vermelden en de link naar je profiel op Ikzoekhulp door te mailen naar welkom@fulfil.be

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.