Hartcoherentiecoach

23/09/2023 - 24/09/2023 - 05/10/2023 - 18/11/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Fulfil

Inhoud van de opleiding

Dag 1

De eerste dag gaat Louis dieper in op het fenomeen “stress” vanuit neuriobiologisch standpunt.

De werken de drie breinen en hoe spelen ze op elkaar in? Het complex stressmechanisme legt Louis uit aan de hand van de metafoor ‘het dijkeffect’. Je leert zelf als coach hoe je deze metafoor kan inzetten in de fase van psycho educatie bij je client. 

Je leert vanuit de polyvagaaltheorie het verschil tussen perceptie en neuroceptie en de invloed ervan op de werking van het zenuwstelsel. Het belang van dat zenuwstelsel in kader van stress, recuperatie en veiligheid wordt verder uitgediept. Je weet op het einde van dag welke invloed hormonen, bijnierfunctie en cortisol hebben op het stressniveau.

Dan ga je al aan de slag met de impact van hartcoherentie als weg naar innerlijke veiligheid. Je leert meer over ademhaling: anatomie en fysiologie, ademhalingsoefeningen, instellen van adembegeleiders, coaching bij ademtraining, invloed op het zenuwstelsel.  En natuurlijk leer je hoe dit in te zetten in een coaching traject.

 

Dag 2

Tijdens dag 2 leer je over de werking van het hart: anatomie en fysiologie, hart –brein connectie, hartritmevariabiliteit (HRV), kringlopen tussen hart en brein, resonantie en ritmes in het lichaam.


Je ontdekt wat biofeedback is: cardio-biofeedback, HRV-analyse, het spectrum, het poin-caré diagram, het histogram.  Aan de hand van het gas- rem model verwerf je inzicht in biofeedback analyse in een praktijksetting.  

Alles wat je achteraf zal doen met de client, zal je oefenen en zelf beleven in de opleiding.  Ook thuis ga je aan de slag met de aangeleerde oefeningen.

 

Dag 3

Tijdens dag drie is het tijd voor verdieping aan de hand van reflectie. Door ervaringen te delen en ruimte voor vraagstelling leer je van elkaar. Waar ben je tegen aangelopen tijdens de opdrachten?  Hoe hierop reageren in een praktijksetting? 

Een hartcoherentiecoach is een inspirator en motivator. Wat betekent dit en hoe pak je dat aan?

Dan is het opnieuw tijd voor praktijk. Monitoring van de ademhaling en HRV-meting in de praktijk: hoe ga je concreet aan de slag met de biofeedbacksoftware Emwave Pro? Hoe bepaal je de resonantiefrequentie m.b.v. bio-feedback? Louis geeft een demo zodat je alle stappen goed kan observeren.

 

Dag 4

Ook tijdens dag drie wordt tijd besteed aan verdieping aan de hand van reflectie. Door ervaringen te delen en ruimte voor vraagstelling leer je van elkaar. Waar ben je tegen aangelopen tijdens de opdrachten?  Hoe hierop reageren in een praktijksetting? 

Verder leer je de HRV en resonantiefrequentie bij een medestudent zelf te bepalen. Je oefent met elkaar hoe je de biofeedback software kan toepassen.  Tijdens de cursus zijn er notebooks met biofeedback-software voorhanden om te oefenen. 

Je maakt kennis met diverse hard-en software bio-feedbackapparatuur. 

Louis geeft je info over het Nerva-netwerk, over de Nerva visie en mogelijke samenwerking en het delen van kennis. 

Voor wie?

Paramedici, medici, gezondheidswerkers, therapeuten, psychologen, psychotherapeuten, coaches, leidinggevenden, HRM-managers, docenten en leerkrachten. Indien uw profiel niet voorkomt in deze lijst, kan u ons een motivatiebrief. De trainer zal dan oordelen of deze cursus voor u geschikt is of advies geven voor een andere opleiding.

Voor inhoudelijke vragen kan u telefoneren naar Louis Van Nieuland: 0474 26 00 41

Opleider

Louis Van Nieuland is de grondlegger van hartcoherentie in Belgie. Naast zijn para-medische opleiding en ruime leidinggevende ervaring binnen de non-profit sector is hij een enthousiaste coach-trainer –docent. Zijn kennis van stressmanagement, bemiddeling, conflicthantering en vooral het onbevooroordeeld actief luisteren, vormen de hoekstenen van de praktijk.
De Louvanie-praktijk bestaat nu 10 jaar en sinds 2012 biedt hij ook een consultatie hartcoherentie aan in AZ Rivierenland Klein Brabant. Uit deze samenwerking met artsen en paramedici ontstaat uiteindelijk het stressmanagementcentrum Revida.

Door het doceren van hartcoherentie aan professionals creëert hij een kwalitatief netwerk van hartcoherentie-coaches in Vlaanderen (zie www.nerva.coach )

 

Wanneer?

Zaterdag 23/09/2023
9u30 - 16u30
Zondag 24/09/2023
9u30 - 16u30
Donderdag 05/10/2023
9u30 - 16u30
Zaterdag 18/11/2023
9u30 - 16u30

Waar?

Studio FulFil
Tiensestraat 10,
3440 Zoutleeuw, België

Investering

De investering voor niet-leden bedraagt 1.375€ exclusief btw.

Konnektit leden krijgen een korting van 5%. 

Als je lid van Konnektit bent, dan vermeld je dit bij je inschrijving en mail je de link naar je profiel op Ikzoekhulp mee door naar welkom@fulfil.be

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Lichte lunch (vb. quiche, broodjes of wraps met een salade of soep), koffie, thee, vers fruit en versnaperingen
  • Het boek “Blijven Ademen” en het biofeedbacksoftware pakket Emwave Pro Multi User (marktwaarde van 319 €), bruikbaar in je praktijk.
  • USB stick met nuttige informatie en een “praktijkset”.   Deze praktijkset bestaat uit een Power Point voorstelling om een hartcoherentiecoach training te geven aan je cliënt.  De stick bevat ,naast sjablonen van formulieren, ook een wetenschappelijke vragenlijst om metingen uit te voeren.   Met deze “praktijkset” + Emwave Pro heeft de deelnemer een goede basis om een praktijk in hartcoherentie te starten.
  • Er wordt een genummerd certificaat uitgereikt dat aangeeft dat je hartcoherentie kan toepassen in een 1/1 situatie

 

 

 

 

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.