Rouw en verliescounselling

23/09/2023 - 21/10/2023 - 18/11/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Academie Coaching en Counselling België

Inhoud van de opleiding

In deze verdiepingsmodule wordt uitgegaan van het model van integrale verliesverwerking.  Dit is een methode die inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking.
Het combiineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens.  Door deze unieke combinatie verschaft de methode inzicht in de algemeen gangbare lijnen van het rouwproces en geeft het de cliënt een persoonlijke blauwdruk daarvan.  Ook biedt de methode concrete handvatten om actief te rouwen door de cliënt -als rouwende- het stuur van zijn of haar eigen leven weer terug in handen te geven.  Door op deze manier naar het eigen rouwproces te kijken, blijkt steeds weer dat de cliënt het verloop van het rouwproces positief kan beïnvloeden.

Leerdoelen

De eerste twee dagdelen geven een beeld van de meest recente visies op rouw, verlies en begeleiding van cliënten met rouw-gerelateerde hulpvragen. Na deze dag herken je verschillende aspecten van rouw en de aanknopingspunten die je als coach of counsellor kunt gebruiken in de begeleiding.

Tijdens de dag worden diverse werkvormen gebruikt. Variërend van voordracht, video en groepsopdrachten tot discussie. Dit maakt de dag uniek en de stof direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Dagdeel 3 en 4 staan in het teken van het oefenen van verschillende interventies.  Omdat de interventies steeds worden verbonden aan de integrale verliesbegeleiding uit dagdeel leer je niet alleen hoe je de interventie moet toepassen maar ook in welke situaties die kan worden ingezet.  Tijdens de gehele verdiepingsmodule is de inbreng van de deelnemers een belangrijke leidraad. Deze levert het materiaal op waarmee in praktische oefeningen en opdrachten zal worden gewerkt.

Na deze verdiepingsmodule ben je je meer bewust van de aspecten en diepere lagen in verlies- en rouwprocessen. Je beschikt over een groter scala aan mogelijkheden en kan die toepassen in de praktijk.

 

Voor wie?

Deze verdiepingsmodule is bedoeld voor studenten en oud-studenten van de Academie Coaching en Counselling of andere vergelijkbare opleidingen. De masterclass is ook geschikt voor diegenen die werken met rouw in geval van verlies van baan, gezondheid, relatie of andere gelieerde aspecten van verlies.

Opleider

 

 

  

Ed van der Vight heeft in zijn inmiddels ruim 25-jarige loopbaan veel ervaring opgedaan in het verzorgen van opleidingen en trainingen voor professionals. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen en werkt in zijn eigen praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding.
Hij begeleidt mensen individueel en in groepen in het brede werkveld van verlies. Ook geeft hij in Nederland en België lezingen, trainingen en workshops over omgaan met rouw en verlies aan verschillende doelgroepen zoals mantelzorgers, dementerenden, werkgevers of hulpverleners.

Ed stelt in zijn werk de ervaring van het verlies centraal en werkt van daaruit samen met de cliënt, opdat deze in staat is de verlieservaring te integreren in het vervolg van zijn leven. Daarvoor gebruikt Ed het door hem zelf ontwikkelde model voor integrale verliesverwerking

Wanneer?

Zaterdag 23/09/2023
Zaterdag 21/10/2023
Zaterdag 18/11/2023

Waar?

Mechelsesteenweg 340,
2650 Edegem, België

Investering

De investering voor dferze vorming bedraagt 332,5€.

Inschrijving

Deze vorming wordt niet georganiseerd door Konnekit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.