Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

Konnektit
Moment

ONLINE: Kwaliteitsvolle zorg in juridisch perspectief

2020

Op 1 juli 2021 treedt de zogenaamde Kwaliteitswet in werking. Een wet die op alle zorgverleners impact zal hebben. Tijdens dit Konnektit moment vertellen Mr. Ann Dierickx en Mr. Nils Broeckx wat dit concreet voor jouw praktijk zal betekenen.

Lees meer

ONLINE: De slimste manier van online (bij)leren over sociale media en dit 1 jaar lang

Vroegboekactie geldig tot 18/12/2020

Er is niets dat zo snel evolueert als sociale media. Als je vandaag een opleiding volgt, is de kans groot dat het volgende week alweer deels achterhaald is. Zorg ervoor dat je steeds up to date blijft inzake de verschillende sociale media kanalen (facebook, linkedin, instagram, whats app, pinterest, you tube, messenger, ...) en schrijf je in voor het online leerplatform Someflex dat ontwikkeld werd door het Sociale Media Buro. Via video's van maximum 3 minuten word je geholpen om jouw kennis inzake sociale media te verhogen. Bovendien staat er ook een supportteam voor je klaar om je vragen te beantwoorden en dit gedurende 365 dagen.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: geweldloos verzet in opvoeding

3 december 2020

Hoe kunnen ouders enerzijds grenzen stellen en anderzijds begrip tonen voor de behoeften en emoties van hun kind? Hoe kunnen we ouders ondersteunen in deze coronatijden waarbij opvoeden gecombineerd dient te worden met thuiswerken? De aanpak van geweldloos verzet kan jou als hulpverlener hierin op weg helpen. Ons Konnektit lid Sabine Bogaert werd door Haim Omer, grondlegger van deze aanpak, opgeleid en deelt tijdens dit Konnektit moment haar expertise.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Maak kennis met profit first

10 december 2020

De afgelopen maanden is het voor veel zelfstandige hulpverleners duidelijk geworden dat het hebben van financiële reserves voor mentale rust kan zorgen op het moment dat er geen inkomsten binnen komen. Profit first is een systeem die jou helpt om over jouw financiën te waken. Veerle Degrieck vertelt je er tijdens dit webinar meer over.

Lees meer

ONLINE: Jouw beroepsgeheim & de privacy van jouw cliënt

10 december 2020

Binnen de welzijns- en gezondheidszorg bestaat een groeiende aandacht voor de problematiek van informatie-uitwisseling. In tijden waar de complexiteit binnen de zorgsector aanzienlijk toeneemt en samenwerking in het belang van de zorgverlening aan de cliënt een cruciale rol speelt, rijzen regelmatig vragen en onduidelijkheden over de omgang met vertrouwelijke informatie in het algemeen en de problematiek van het beroepsgeheim in het bijzonder. Tijdens deze opleiding bieden Mr. Ann Diericks en Mr. Nils Broeckx naast een theoretisch kader ook de nodige vertaling naar de praktijk zodat de deelnemers een duidelijk kader krijgen aangereikt omtrent wat kan / niet kan m.b.t. het beroepsgeheim.

Lees meer

VHYP stelt voor: Medische hypnose in de oncologie

11 december 2020

Kanker komt steeds vaker voor. Het hebben van kanker kan verstrekkende gevolgen hebben op het somatisch (pijn, benauwdheid), het psychisch (angst, depressieve klachten, depressie, PTSS), het sociaal (relatie, werk, hobby) en het spiritueel (existentiële crisis, zingeving, zinervaring) niveau. Maar ook bij de partner en de kinderen kan de impact van de ziekte groot zijn. Hoewel kanker steeds meer een chronische ziekte is, wordt de ziekte toch nog vaak met de dood geassocieerd. In Nederland sterft 29% van alle mensen aan kanker. In België ligt dit percentage iets lager. Voor de patiënt die medisch behandeld is voor kanker, is het een opgave om na de medische behandeling een manier te vinden om het leven weer zo goed mogelijk vorm te geven. De ziekte heeft regelmatig blijvende gevolgen, waar de patiënt, maar ook de partner, mee moet leren omgaan. Een nieuwe weg vinden in het leven en de kwaliteit van leven zijn belangrijke aandachtspunten. José Klaasen vertelt tijdens deze opleiding hoe hypnose een belangrijke bijdrage kan leveren in de oncologie.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Klinische-psycho-neuro-immunologie, ofwel de relatie tussen voeding en fysische en geestelijke gezondheid

11 december 2020

Waarom doet dat lichaam wat het doet? Hoe doorbreek je de cirkel van vermoeidheid, neerslachtige gedachten en emo-eten? Waarom wil jouw cliënt niet bewegen? Vanwaar komt die chronische pijn zonder zichtbare oorzaak? Op deze en vele andere vragen biedt Fien Demeulemeester een antwoord tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

VHYP stelt voor basisopleiding hypnose

15/1/21 + 05/03/2021 + 12/03/2021 + 02/04/2021 + 30/04/2021

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het gebruik van hypnose als therapeutische aanvulling op het medisch en psychotherapeutisch werk, o.a. voor een betere angst-, stress- en pijncoping. Onderzoek toont eveneens aan dat hypnose bepaalde lichamelijke en psychische processen gunstig beïnvloedt. Het gerichte hypnotische communicatieproces speelt overigens een rol in het activeren en versterken van de persoonlijke hulpbronnen, processen en vaardigheden. In deze basisopleiding bieden Erik de Soir en Nicole Ruysschaert je een basispakket aan tools en methodes aan om als arts, psycholoog of psychotherapeut van start te gaan in een klinische en/of medische werksetting. 

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Maak kennis met profit first

21 januari 2021

De afgelopen maanden is het voor veel zelfstandige hulpverleners duidelijk geworden dat het hebben van financiële reserves voor mentale rust kan zorgen op het moment dat er geen inkomsten binnen komen. Profit first is een systeem die jou helpt om over jouw financiën te waken. Veerle Degrieck vertelt je er tijdens dit webinar meer over.

Lees meer

Masterclass jongerenveerkracht - Gent

6 februari 2021

Sinds de publicatie van de schrijnende cijfers omtrent de mentale gezondheid en kwetsbaarheid bij jongeren, zijn er steeds meer mensen en organisaties die wensen aan de slag te gaan met de ‘JVK12’ en ‘JVK15’ Jongerenveerkrachtschalen voor respectievelijk de leeftijdsgroepen 12-14 en 15-18.  Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere suïciderisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze exclusieve Masterclass aan met Michael Portzky.

Lees meer

Masterclass mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

13 februari 2021

Steeds meer mensen wensen aan de slag te gaan met de ‘VK+’ Veerkrachtschaal en de ‘P³’ Palliatieve Paletschaal. Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere burnoutrisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze Masterclasses aan met Michael Portzky.

Lees meer

Schipbreuk geslaagd, een aanpak voor relaties in slecht weer

2 + 3 + 4 maart 2021

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders? Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u. Leoniek Van der Maarel en Tineke Rodenburg maken je wegwijs in de verlies- en conflictaspecten die gepaard gaan met een scheiding.

Lees meer

VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

2020

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 3 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Lees meer

VIP-traject: de ondernemer in de groepspraktijk

2020

Ben jij coördinator van een groepspraktijk binnen de gezondheid – en welzijnssector (gezondheidsberoepen en paramedische beroepen) en heb jij nood aan ondersteuning in het runnen van deze praktijk? Schrijf je dan in voor dit VIP-traject waarbij je persoonlijk begeleid wordt door Ilse Delafontaine.

Lees meer

Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

uitgesteld naar 2021

Deze Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving met Michael Portzky biedt jou een basisopleiding aan die je in staat stelt om een standaardbatterij aan neuropsychologische (‘pen en papier’) testen te kunnen afnemen, scoren en interpreteren. Ook de verslaggeving komt aan bod.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge

uitgesteld naar 2021

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier