Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

Verhoog je kennis inzake sociale media met someflex - online opleiding

2020

Er is niets dat zo snel evolueert als sociale media. Als je vandaag een opleiding volgt, is de kans groot dat het volgende week alweer deels achterhaald is. Zorg ervoor dat je steeds up to date blijft inzake de verschillende sociale media kanalen (facebook, linkedin, instagram, whats app, pinterest, you tube, messenger, ...) en schrijf je in voor het online leerplatform Someflex dat ontwikkeld werd door het Sociale Media Buro. Via video's van maximum 3 minuten word je geholpen om jouw kennis inzake sociale media te verhogen. Bovendien staat er ook een supportteam voor je klaar om je vragen te beantwoorden en dit gedurende 365 dagen.

Lees meer

VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

2020

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 3 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Lees meer

VIP-traject: visueel leren

2020

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven en wil je dit tijdens een 1 op 1 traject aanleren, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

Leren werken met poppetjes - Gent

20 januari 2020

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Tijdens deze opleiding neemt Ybe Casteleyn je mee in de wereld van opstellingen in het klein. Er worden technieken aangereikt om poppetjes in te zetten tijdens gesprekken met cliënten.

Lees meer

Konnektit
Moment

Inspirerend spreken voor publiek - Gent

21 januari 2020

Hoe kan je inspirerend spreken voor publiek? op deze vraag biedt Gina Peeters een antwoord tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Konnektit
Moment

Maak kennis met Resett - Lummen

29 januari 2020

Werk jij regelmatig met jongeren / volwassenen met hoogbegaafdheid AD(H)D, ASS of HSP en ben je op zoek naar een manier om hun zelfinzicht te verhogen, hun zelfvertrouwen te versterken, hun talenten te (her)ontdekken, ... dan is een samenwerking met Resett mogelijks hetgeen je zoekt. Tijdens dit Konnektit moment komt Liesbet Joris er meer over vertellen.

Lees meer

Konnektit
Moment

Maak jezelf zichtbaar en neem deel aan een beurs - Wevelgem

3 februari 2020

Een beurs is een fantastische mogelijkheid om jouw praktijk te promoten bij het grote publiek. Op geen enkele andere plaats komen cliënten, doorverwijzers, ... zomaar spontaan voorbij jouw deur gewandeld. Het is echter voor velen onbekend terrein, bijgevolg vertellen Caroline Schelpe & Youri Ghesquiere je tijdens dit Konnektit moment meer over het Health & Happinezz evenement en hoe je hieraan kan deelnemen met succes.

Lees meer

Konnektit
Moment

Het verhaal achter een abortus - Wijnegem

5 februari 2020

Tijdens dit Konnektit verhaal staan we stil bij de impact van een abortus op iemand leven. Nu de abortuswet terug in het nieuws is, staat Liesbet Van Hende stil bij de betekenis van een abortus en hoe je cliënten in dit proces kan begeleiden.

Lees meer

Experttraining tot schipbehandelaar (Nederland)

5 + 6 + 7 februari 2020

Deze training vormt een specialisatie voor SCHIP-behandelaren die eerder de driedaagse basistraining "Omgaan met (v)echtscheiding, de schip aanpak" gevolgd hebben. Tijdens deze training leren Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel je hoe je meervoudige complexe situaties tijdens de SCHIP-behandeling kan aanpakken.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Hansbeke (volzet)

7 februari 2020

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

Konnektit
Moment

Aan de slag met mailing - Gent

11 februari 2020

Bij het woord email marketing denk je misschien als eerste aan spam-mails. Aan mails die je vooral willen overtuigen om iets te kopen. Gelukkig kan het het ook anders. Lenie Verhelst neemt je tijdens dit Konnektit moment graag mee in een verhaal van authentieke marketing. 

Lees meer

Konnektit
Moment

Start to blog - Lummen

12 februari 2020

Bloggen is een manier om jouw expertise als hulpverlener in de kijker te zetten zonder dat dit overkomt als een reclameboodschap. Maar hoe pak je dit aan? Waarover kan je schrijven? Op deze en vele andere vragen geeft Lies Tielemans een antwoord op dit Konnektit moment.

Lees meer

Opfrisdag voor Schippers - Gent

18 februari 2020

Is het al even geleden dat je de SCHIP-opleiding hebt gevolgd en wil je je kennis opnieuw opfrissen zodat je je licentie kan behouden, dan is deze opfrisdag met Leoniek van der Maarel en Tineke Rodenburg iets voor jou.

Lees meer

Help mijn cliënt wordt gestalkt? Wat moet je als hulpverlener weten om een stalker en/of zijn slachtoffer te begeleiden? - Gent

21 februari 2020

Wil je meer weten over stalking & vooral weten hoe je hiermee om kan gaan, schrijf je dan in voor deze opleiding met Anne Groenen.

Lees meer

Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk - Hansbeke

28 februari + 29 februari + 3 april + 4 april + 1 mei + 2 mei + 21 augustus 2020

Tijdens deze 7 daagse opleiding laat Caroline Steensels je aan den lijve kennismaken met Holistic pulsing. Dit is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. 

Lees meer

Konnektit
Moment

Dialectische Gedragstherapie in de praktijk - Wevelgem

2 maart 2020

Werk jij regelmatig met mensen die doorheen hun levensloop gedragspatronen ontwikkeld hebben die hen snel helpen om hun emoties te reguleren maar de op lange termijn schadelijk blijken te zijn voor zichzelf of hun omgeving en wil je weten hoe dialectische gedragstherapie hierbij kan helpen? Kom dan naar dit Konnektit moment met Katrien Bruneel.

Lees meer

Masterclass mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

7 maart 2020

Steeds meer mensen wensen aan de slag te gaan met de ‘VK+’ Veerkrachtschaal en de ‘P³’ Palliatieve Paletschaal. Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere burnoutrisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze Masterclasses aan met Michael Portzky.

Lees meer

Konnektit
Moment

Meer rust door op te ruimen - Gent

10 maart 2020

Steeds meer mensen ervaren een behoefte aan rust en evenwicht. Eén van de manieren om dat te bereiken is door op te ruimen. Opruimen bestaat uit 4 O’s: Ontspullen, Ordenen, Organiseren en Onderhouden. Deze methode wordt in elk opruimproces toegepast. Tijdens dit Konnektit moment vertelt psychotherapeute Marlies Boutens wat deze methode precies inhoudt.

Lees meer

Konnektit
Moment

Aan de slag met mailing - Lummen

11 maart 2020

Bij het woord email marketing denk je misschien als eerste aan spam-mails. Aan mails die je vooral willen overtuigen om iets te kopen. Gelukkig kan het het ook anders. Lenie Verhelst neemt je tijdens dit Konnektit moment graag mee in een verhaal van authentieke marketing. 

Lees meer

Maak kennis met de wereld van klankschalen - Ranst

13 + 14 maart 2020

Tijdens deze 2-daagse klankschaalworkshop krijgt de cursist een inleiding in de fascinerende wereld van de klankschalen. Andy Vanbeveren geeft jou de kans om met een 100-tal Tibetaanse klankschalen of ‘singing’ bowls te werken. 

Lees meer

Masterclass jongerenveerkracht - Gent

14 maart 2020

Sinds de publicatie van de schrijnende cijfers omtrent de mentale gezondheid en kwetsbaarheid bij jongeren, zijn er steeds meer mensen en organisaties die wensen aan de slag te gaan met de ‘JVK12’ en ‘JVK15’ Jongerenveerkrachtschalen voor respectievelijk de leeftijdsgroepen 12-14 en 15-18.  Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere suïciderisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze exclusieve Masterclass aan met Michael Portzky.

Lees meer

Leren werken met poppetjes - Leuven

16 maart 2020

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Tijdens deze opleiding neemt Ybe Casteleyn je mee in de wereld van opstellingen in het klein. Er worden technieken aangereikt om poppetjes in te zetten tijdens gesprekken met cliënten.

Lees meer

Jaaropleiding lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Hansbeke

Start op 20 maart 2020

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Deze jaaropleiding is een vervolg op de inspiratiedag ‘Lichaamsgericht werken in therapie en coachingcontext’.

Deze opleiding bereidt je voor om lichaamswerk toe te passen binnen jouw huidige werkcontext. Het is een ervarings- en praktijkgerichte opleiding met een sterke theoretische kadering, aangevuld met vakliteratuur en - desgewenst - supervisie.

Letterlijk voeling krijgen met je lichaam en daardoor als therapeut, coach of zorgverlener er ten volle kunnen zijn voor jezelf en jouw cliënten, want ‘the body never lies’. Als je weet dat veel van onze communicatie non-verbaal verloopt, dan kan deze jaartraining een mooie aanvulling zijn op de door jou reeds gebruikte technieken.

 

Lees meer

Hoe stimuleer je een groeimindset? - Leuven

23 maart en 20 april 2020

Tijdens deze 2 daagse opleiding gaat Lonneke Snijder dieper in op de mindsettheorie van Carol Dweck. De mindset is het geheel van overtuigingen die we hebben over onszelf, meer bepaald m.b.t. onze intelligentie, talenten, kwaliteiten, ... Je wordt aangeleerd hoe je je cliënt kan helpen om zijn vaste mindset om te vormen naar een groeimindset.

Lees meer

Konnektit
Moment

Start to blog - Wijnegem

25 maart 2020

Bloggen is een manier om jouw expertise als hulpverlener in de kijker te zetten zonder dat dit overkomt als een reclameboodschap. Maar hoe pak je dit aan? Waarover kan je schrijven? Op deze en vele andere vragen geeft Lies Tielemans een antwoord op dit Konnektit moment.

Lees meer

Help, mijn cliënt wordt gestalkt? Wat moet je als hulpverlener weten om een stalker en/of zijn slachtoffer te begeleiden? - Leuven

27 maart 2020

Wil je meer weten over stalking & vooral weten hoe je hiermee om kan gaan, schrijf je dan in voor deze opleiding met Anne Groenen.

Lees meer

Vervolgopleiding 2 psychodrama - Pittem

3 en 24 april / 22 en 29 mei / 5, 12 en 26 juni 2020

Volgde je reeds de vervolgopleiding 1 en wil je verder inzicht verwerken in groeps(therapeutische) processen en psychodramatechnieken leren toepassen. Dan is deze vervolgopleiding met Moira Verhofstadt iets voor jou.

Lees meer

Konnektit
Moment

Het rouw- en verliescafé - Wevelgem

20 april 2020

In 2018 opende de vzw Rouw- en verliescafé Vlaanderen haar deuren. Tijdens dit Konnektit moment vertellen Karin Verheyen en Lut Van Schoors hoe ze via de cafés een laagdrempelige ontmoetingsplek aanbieden voor iedereen die een verlies meemaakte én voor hun omgeving.

Lees meer

Staat beroepsgeheim de samenwerking met andere professionals in de weg? - Leuven

21 april 2020

Binnen de welzijns- en gezondheidszorg bestaat een groeiende aandacht voor de problematiek van informatie-uitwisseling. In tijden waar de complexiteit binnen de zorgsector aanzienlijk toeneemt en samenwerking in het belang van de zorgverlening aan de cliënt een cruciale rol speelt, rijzen regelmatig vragen en onduidelijkheden over de omgang met vertrouwelijke informatie in het algemeen en de problematiek van het beroepsgeheim in het bijzonder. Tijdens deze opleiding biedt Sophie Vanassche naast een theoretisch kader ook de nodige vertaling naar de praktijk zodat de deelnemers een duidelijk kader krijgen aangereikt omtrent wat kan / niet kan in het samenwerken met andere disciplines.

Lees meer

Eerste hulp bij hechting - Gent

23 + 24 april 2020

Een goede ouder-kind band is van vitaal belang voor zowel ouders als kind. Meer dan 35% van de thuiswonende kinderen onder de twaalf jaar is in minder- of meerdere mate onveilig gehecht. De gevolgen daarvan kunnen groot zijn: lagere schoolprestaties, meer moeite met emotieregulatie, problemen in het leggen van sociale contacten, of op termijn: gedragsproblemen of psychiatrische problematiek. Het hechten tussen ouders en kind is zo essentieel dat, wanneer de band niet vanzelfsprekend goed is het, liefst zo vroeg mogelijk, noodzaak is om hulp te zoeken om alsnog een positieve band te helpen ontwikkelen. Maar hoe moet die hulp er uitzien? Paulien Kuipers heeft een grote expertise opgebouwd rond dit thema en deelt haar kennis tijdens deze 2 daagse opleiding.

Lees meer

Communiceren met visuele impact - Leuven

24 april 2020

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

Konnektit
Moment

Start to blog - Gent

28 april 2020

Bloggen is een manier om jouw expertise als hulpverlener in de kijker te zetten zonder dat dit overkomt als een reclameboodschap. Maar hoe pak je dit aan? Waarover kan je schrijven? Op deze en vele andere vragen geeft Lies Tielemans een antwoord op dit Konnektit moment.

Lees meer

Konnektit
Moment

De kracht van de ambacht van psychotherapie verbinden met innovatieve technologie - Wijnegem

29 april 2020

Tijdens dit Konnektit moment stelt Nele Stinckens QIT-online voor. Qit-online is een alles-in-één platform dat beantwoordt aan de behoeften die hulpverleners in hun dagelijkse praktijk ervaren. Meer details volgen later.

Lees meer

Masterclass jongerenveerkracht - Leuven

9 mei 2020

Sinds de publicatie van de schrijnende cijfers omtrent de mentale gezondheid en kwetsbaarheid bij jongeren, zijn er steeds meer mensen en organisaties die wensen aan de slag te gaan met de ‘JVK12’ en ‘JVK15’ Jongerenveerkrachtschalen voor respectievelijk de leeftijdsgroepen 12-14 en 15-18.  Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere suïciderisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze exclusieve Masterclass aan met Michael Portzky.

Lees meer

Konnektit
Moment

Maak kennis met de 5 ritmes - Izegem

11 mei 2020

De 5Ritmes® is een vorm van actieve bewegingsmediatie. Het werd ontwikkeld in Amerika door Gabrielle Roth (2012).  Deze bewegingsvorm brengt je dichter bij jezelf, door je te helpen helemaal in je lijf te komen. Het is een oefening in vloeiend blijven (ademen en bewegen) met wat er is. Het is een uitnodiging om steeds weer te gronden, om te bewegen en bewogen te worden.  De 5Ritmes® is geen therapievorm maar kan wel ondersteunend zijn in het herstelproces.  In deze introductie biedt Stefanie Maddens je de kans om op een actieve manier deze vorm te ontdekken.

Lees meer

Veilig werken met trauma - Gent

11 + 18 + 25 mei 2020

Trauma, intense psychische pijn, ligt aan de basis van veel psychisch lijden. In onze praktijk als psychotherapeut kunnen wij niet om trauma heen.

In deze driedaagse opleiding legt Ybe Casteleyn de focus op het integreren van traumatheorie in je psychotherapeutische praktijk en het oefenen en toepassen van integratieve interventies.

Lees meer

Masterclass mentale veerkracht bij volwassenen - Leuven

11 mei 2020

Steeds meer mensen wensen aan de slag te gaan met de ‘VK+’ Veerkrachtschaal en de ‘P³’ Palliatieve Paletschaal. Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere burnoutrisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze Masterclasses aan met Michael Portzky.

Lees meer

Konnektit
Moment

De kracht van de ambacht van psychotherapie verbinden met innovatieve technologie - Lummen

13 mei 2020

Tijdens dit Konnektit moment stelt Nele Stinckens QIT-online voor. Qit-online is een alles-in-één platform dat beantwoordt aan de behoeften die hulpverleners in hun dagelijkse praktijk ervaren. Meer details volgen later.

Lees meer

Konnektit
Moment

Neem even tijd voor jezelf met deze ademsessie - Gent

19 mei 2020

Katrien Bontinck ontdekte een techniek waarbij ze haar cliënten in minder dan 5 minuten leert ontstressen. Tijdens dit Konnektit moment vertelt ze je er meer over en laat ze het je ook aan den lijve ervaren.

Lees meer

Konnektit
Moment

Omgaan met levend verlies - Wijnegem

20 mei 2020

Tijdens dit Konnektit moment vertelt Gerd Claes meer over levend verlies. Details volgen later

Lees meer

Opleiding van Konnektit partner BIP: atelier 2020

27 + 28 mei 2020

Er is een consensus dat het standaard EMDR-protocol moet worden aangepast voor cliënten die zijn gediagnosticeerd met een combinatie van persoonlijkheidsstoornissen en complexe traumatische stoornissen, dit als gevolg van hun voorgeschiedenis van chronisch misbruik en hechtingsstoornissen. Tijdens deze tweedaagse workshop helpt Roger Solomon ervaren clinici bij het toepassen van passende EMDR therapeutische aanpassingen bij het werken met deze cliënten vanwege de hoge kans op destabilisering. 

Lees meer

Opleiding van Konnektit partner BIP: The art of EMDR 2020 - Rochefort

29 mei tot en met 1 juni 2020

Retraite aangeboden door BIP waar de practitioners de kans geboden krijgen om in een veilige omgeving met persoonlijk materiaal aan de slag te gaan, waarbij voornamelijk gefocust wordt op de praktijk van de EMDR-therapie bij complex trauma, afwisselend in de rol van therapeut en cliënt.

Lees meer

Communiceren met visuele impact - Gent

15 juni 2020

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

Terugkomdag mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

19 september 2020

Nam je in het verleden deel aan de masterclass mentale veerkracht bij volwassenen met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Konnektit
Moment

Maak kennis met Resett - Gent

22 september 2020

Werk jij regelmatig met jongeren / volwassenen met hoogbegaafdheid AD(H)D, ASS of HSP en ben je op zoek naar een manier om hun zelfinzicht te verhogen, hun zelfvertrouwen te versterken, hun talenten te (her)ontdekken, ... dan is een samenwerking met Resett mogelijks hetgeen je zoekt. Tijdens dit Konnektit moment komt Liesbet Joris er meer over vertellen.

Lees meer

Omgaan met verlies en rouw - Gent

5 oktober 2020

Verlies is een algemeen menselijke ervaring, allemaal maken we verlies mee in ons leven. Overlijden, echtscheiding, verlies van werk of gezondheid, een andere levensfase die zich aandient, ... Verlies is er in alle soorten en groottes en meestal brengt het een zwaar en moeilijk gevoel mee, waarop we met pijn en verdriet reageren. Soms zoeken mensen ondersteuning bij een hulpverlener. Tijdens deze opleiding vertellen Lut Van Schoors en Karin Verheyen je hoe je cliënten kan ondersteunen die met verlies geconfronteerd worden.

Lees meer

Hoe rouwen kinderen? - Leuven

22 oktober 2020

Wat antwoord je op vragen van kinderen zoals: “Waar is de overledene nu? Heb je kleren aan als je in de doodskist ligt? Waarom heeft God mijn broertje laten doodgaan?” Enzovoort. In deze opleiding biedt Lies Scaut je een blik op de leefwereld van kinderen en hoe je samen met hen op zoek kan gaan naar een werkwijze die bij hen past en waar zij hun emoties en verhalen in kwijt kunnen. 

Lees meer

Maak kennis met de wereld van klankschalen - Torhout

13 + 14 november 2020

Tijdens deze 2-daagse klankschaalworkshop krijgt de cursist een inleiding in de fascinerende wereld van de klankschalen. Andy Vanbeveren geeft jou de kans om met een 100-tal Tibetaanse klankschalen of ‘singing’ bowls te werken. 

Lees meer

Experttraining tot schipbehandelaar (Nederland)

18 + 19 + 20 november 2020

Deze training vormt een specialisatie voor SCHIP-behandelaren die eerder de driedaagse basistraining "Omgaan met (v)echtscheiding, de schip aanpak" gevolgd hebben. Tijdens deze training leren Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel je hoe je meervoudige complexe situaties tijdens de SCHIP-behandeling kan aanpakken.

Lees meer

Terugkomdag jongerenveerkracht - Gent

21 november 2020

Nam je in het verleden deel aan de masterclass jongerenveerkracht met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Schipbreuk geslaagd - Wijnegem

2 + 3 + 4 december 2020

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders? Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u. Leoniek Van der Maarel en Tineke Rodenburg maken je wegwijs in de verlies- en conflictaspecten die gepaard gaan met een scheiding.

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier