Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

ONLINE: Een vuurtoren in de storm. Ouders in een hoogconflictscheiding versterken in hun ouderschap adhv van de toolbox “Blijven staan ondanks de storm”

21 mei – 2 juni – 11 juni 2021

Word jij regelmatig geconfronteerd met hoogconflictueuze scheidingen? Wil jij tools om als hulpverlener overeind te blijven? Wil jij ouders versterken in hun ouderschap? Schrijf je dan in voor onze 3 daagse opleiding met Vanessa Maes.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: hoe zorg ik ervoor dat cliënten en doorverwijzers de weg vinden naar mijn praktijk?

27 mei 2021

In dit Konnektit moment vertelt Sonja Delbeecke je wat je kan doen om een continue stroom aan aanmeldingen te ontvangen. Een bordje aan je deur hangen met de vermelding "psycholoog" of "psychotherapeut" of "coach" is immers niet voldoende om een gevulde agenda te hebben. Je krijgt een antwoord op de vraag "hoe kan ik  ervoor zorgen dat hulpzoekenden en doorverwijzers de weg vinden naar mijn praktijk?"

Lees meer

ONLINE: (Zelf) Hypnose bij stress en slaapproblemen

3 juni 2021

(Zelf)Hypnose is een interessante en effectieve methode als hulp voor mensen die lijden aan stress en/of stress gerelateerde aandoeningen. Dit geldt zeker voor cliënten met een voorkeur aan natuurlijke methoden die meer controle zoeken en voor wie zelf-hulp belangrijk is.

Tijdens deze opleiding biedt Nicole Ruysschaert je een overzicht van diverse stress-modellen, neurobiologische effecten van de stressreactie, het concept allostatische belasting en info over de ontregeling van het stress systeem.

Lees meer

Natuur- en wandelcoach opleiding - Zoutleeuw

11 en 12 september + 25 en 26 september + 9 en 10 oktober 2021

Een natuur- en wandelcoach maakt gebruikt van de natuur in zijn coachpraktijk. Dit kan gaan van een wandeling in de natuur, het gebruik van natuurelementen in de praktijk tot het inzetten van de natuur in al zijn aspecten tijdens het coachingtraject.

Rudi Thoelen biedt een 6-daagse opleiding aan waarin hij tools en kaders aanreikt waarmee je als coach/psychotherapeut concreet aan de slag kunt gaan. Hij wisselt zijn tips en tricks uit om zo voor jou ook de drempel te verlagen en je enthousiasme te wekken om de natuur te integreren in jouw begeleidingen.   

Lees meer

Masterclass jongerenveerkracht - Gent

11 september 2021

Sinds de publicatie van de schrijnende cijfers omtrent de mentale gezondheid en kwetsbaarheid bij jongeren, zijn er steeds meer mensen en organisaties die wensen aan de slag te gaan met de ‘JVK12’ en ‘JVK15’ Jongerenveerkrachtschalen voor respectievelijk de leeftijdsgroepen 12-14 en 15-18.  Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere suïciderisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze exclusieve Masterclass aan met Michael Portzky.

Lees meer

Masterclass mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

18 september 2021

Steeds meer mensen wensen aan de slag te gaan met de ‘VK+’ Veerkrachtschaal en de ‘P³’ Palliatieve Paletschaal. Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere burnoutrisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze Masterclasses aan met Michael Portzky.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge

28 september 2021

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

Schipbreuk geslaagd, een aanpak voor relaties in slecht weer - Boom

28 + 29 + 30 september 2021

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders? Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u. Leoniek Van der Maarel en Tineke Rodenburg maken je wegwijs in de verlies- en conflictaspecten die gepaard gaan met een scheiding.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge

28 september 2021

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk - Brugge

8 oktober + 22 oktober + 23 oktober + 19 november + 20 november + 17 december + 14 januari 2022

Tijdens deze 7 daagse opleiding laat Caroline Steensels je aan den lijve kennismaken met Holistic pulsing. Dit is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. 

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Nieuwsbrieven, hoe begin je er aan?

8 oktober 2021

Ontvang jij ook veel nieuwsbrieven en mails van bedrijven? En klik je die vaak onmiddellijk weg omdat ze jou storen? Je bent niet alleen. Nochtans is en blijft mail een goed medium om jouw doelpubliek te bereiken. Hoe zorg je dan wel dat jouw nieuwsbrief of mail wel wordt geopend? Dit vertelt Lies Tielemans jou tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Train de trainer Geheugentraining - Gent

9 oktober 2021

Mits de juiste technieken op de juiste manier door degelijk opgeleide personen wordt gegeven kan geheugentraining zichtbare resultaten teweegbrengen en dit niet alleen op het vlak van “kunnen” maar ook op het zelfbeeld van de deelnemer.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding met Michael Portzky zorgen we ervoor dat je in de toekomst dergelijke geheugentrainingen kan aanbieden. 

Lees meer

Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

16 oktober + 20 november + 11 december 2021

Deze Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving met Michael Portzky biedt jou een basisopleiding aan die je in staat stelt om een standaardbatterij aan neuropsychologische (‘pen en papier’) testen te kunnen afnemen, scoren en interpreteren. Ook de verslaggeving komt aan bod.

Lees meer

Terugkomdag mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

23 oktober 2021

Nam je in het verleden deel aan de masterclass mentale veerkracht bij volwassenen met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Inleiding in de neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

27 november 2021

Wil jij resultaten van neuropsychologisch onderzoek met kennis van zaken kunnen bespreken met de patiënt, de partner en/of familie, dan is deze opleiding met Michael Portzky iets voor jou. 

Lees meer

VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

2021

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 3 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Lees meer

ONLINE: zin om je sociale media kennis te boosten in 2021?

2021

Er is niets dat zo snel evolueert als sociale media. Als je vandaag een opleiding volgt, is de kans groot dat het volgende week alweer deels achterhaald is. Zorg ervoor dat je steeds up to date blijft inzake de verschillende sociale media kanalen (facebook, linkedin, instagram, whats app, pinterest, you tube, messenger, ...) en schrijf je in voor het online leerplatform Someflex dat ontwikkeld werd door het Sociale Media Buro. Via video's van maximum 3 minuten word je geholpen om jouw kennis inzake sociale media te verhogen. Bovendien staat er ook een supportteam voor je klaar om je vragen te beantwoorden en dit gedurende 365 dagen.

Lees meer

Trauma informed practice

voorjaar 2022

Met de jaaropleiding "Trauma Informed Practice" bieden experten als Jessie Delooz, Astrid Fortuin, Erik de Soir, Ybe Casteleyn en Manoëlle Hopchet jou een volledig overzicht van ‘state of the art’ en ‘mainstream’ behandelingen voor psychotrauma. De insteek van deze opleiding is evidence-based, dat betekent dat de opleiders zich in de diverse modules in hoofdzaak zullen richten op de behandeling van psychotrauma waarvan  de resultaten onderzocht werden via wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier