Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

Masterclass holistic pulsing: verdiepen in enkelzijdige pulsen van benen (VOLZET)

5 maart 2021

Wil je je na de basisopleiding Holistic Pulsing verder verdiepen in enkelzijdige pulsen van het lichaam, dan is deze masterclass iets voor jou. Tijdens deze masterclass wordt er gefocusd op de benen. Caroline Steensels neemt je die dag mee in het werken met zijstromen, zodat je je verder kan verdiepen in de methodiek van Holistic Pulsing.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE Voorstelling van de Toolbox “Blijven staan ondanks de storm. Toolbox ter ondersteuning van het therapeutisch werken met ouders in een hoogconflictscheiding “ (VOLZET)

5 maart 2021

Voorstelling van de toolbox ‘Blijven staan ondanks de storm-toolbox ter ondersteuning van het therapeutisch werken met ouders in een hoogconflictscheiding’ gemaakt door Vanessa Maes ter inspiratie van hulpverleners die werken met ouders in een hoogconflictscheiding.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: verzorg je emailverkeer

12 maart 2021

Professionele communicatie gebeurt het meest via e-mail. Maar velen onder ons hebben nooit geleerd om een goede mail te schrijven. Daarom loopt er vaak heel wat verkeerd. Tijdens dit Konnektit moment maakt Lies Tielemans je wegwijs in e-mailcommunicatie.

Lees meer

Terugkomdag jongerenveerkracht - wordt naar najaar verplaatst

13 maart 2021

Nam je in het verleden deel aan de masterclass jongerenveerkracht met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Terugkomdag mentale veerkracht bij volwassenen - wordt naar najaar verplaatst

najaar 2021

Nam je in het verleden deel aan de masterclass mentale veerkracht bij volwassenen met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

ONLINE: Hypnose bij kinderen

22 en 29 maart 2021

Wil jij jouw kennis en vaardigheden voor de toepassing van hypnose en zelfhypnose bij psychotherapeutisch handelen bij kinderen en jongeren verhogen, dan is deze 2 daagse opleiding met Luc Bouteligier iets voor jou

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Samenwerken in een groepspraktijk, hoe pak je dit aan?

15 april 2021

Samenwerken met collega's. Hoe pak je dit aan? Waarop dien je te letten? Advocaat Thijs Hebben en Titeca Accountancy maken jou tijdens dit Konnektit moment wegwijs in dit thema.

Lees meer

Verhoog je kennis inzake groeipakket en gezinsfiscaliteit

22 april 2021

Hoe informeer je ouders in een scheiding met voldoende kennis en begeleid je hen in hun keuzes inzake kinderbijslag en gezinsfiscaliteit? Yves Coemans en Sonja Delbeecke geven jou tijdens deze opleiding de nodige bagage om dit te doen.

Lees meer

ONLINE: (Zelf) Hypnose bij stress en slaapproblemen

23 april 2021

(Zelf)Hypnose is een interessante en effectieve methode als hulp voor mensen die lijden aan stress en/of stress gerelateerde aandoeningen. Dit geldt zeker voor cliënten met een voorkeur aan natuurlijke methoden die meer controle zoeken en voor wie zelf-hulp belangrijk is.

Tijdens deze opleiding biedt Nicole Ruysschaert je een overzicht van diverse stress-modellen, neurobiologische effecten van de stressreactie, het concept allostatische belasting en info over de ontregeling van het stress systeem.

Lees meer

Masterclass holistic pulsing: verdiepen in enkelzijdige pulsen van armen (VOLZET)

23 april 2021

Wil je je na de basisopleiding Holistic Pulsing verder verdiepen in enkelzijdige pulsen van het lichaam, dan is deze masterclass iets voor jou. Tijdens deze masterclass wordt er gefocusd op de armen. Caroline Steensels neemt je die dag mee in het werken met zijstromen, zodat je je verder kan verdiepen in de methodiek van Holistic Pulsing.

 

Lees meer

Onderhoudsbijdragen berekenen, hoe doe je dat?

27 april 2021

Wil jij ouders in een scheiding ook correcte en objectief berekende onderhoudsbijdragen voor hun kinderen kunnen aanreiken? Tijdens deze opleiding bieden Yves Coemans en Sonja Delbeecke jou de nodige handvaten aan. De verschillende methoden worden toegelicht en a.d.h.v. oefeningen kan je zelf ontdekken op welke manier deze methoden verschillen van elkaar zodat je hieromtrent correcte informatie kan geven aan ouders.

Lees meer

Natuur- en wandelcoach opleiding

30 april + 1 mei + 27 mei + 28 mei + 20 juni + 21 juni 2021

Een natuur- en wandelcoach maakt gebruikt van de natuur in zijn coachpraktijk. Dit kan gaan van een wandeling in de natuur, het gebruik van natuurelementen in de praktijk tot het inzetten van de natuur in al zijn aspecten tijdens het coachingtraject.

Rudi Thoelen biedt een 6-daagse opleiding aan waarin hij tools en kaders aanreikt waarmee je als coach/psychotherapeut concreet aan de slag kunt gaan. Hij wisselt zijn tips en tricks uit om zo voor jou ook de drempel te verlagen en je enthousiasme te wekken om de natuur te integreren in jouw begeleidingen.   

Lees meer

Introductie in rouwtherapie

6 en 20 mei + 3 en 17 juni 2021

Heel wat psychotherapeuten, psychologen, psychiaters en aanverwante disciplines hebben in hun opleiding weinig inzichten en handvaten meegekregen om gecompliceerde en traumatische rouw te behandelen. Toch heeft iedereen mensen in begeleiding die ernstig en langdurig lijden na ingrijpende verlieservaringen. Niet alleen na overlijden maar ook na verlies van werk, van gezondheid, een scheiding etc. (‘Levend verlies’). In deze opleiding neemt Johan Maes jou mee in de actuele kijk op rouwen en biedt hij jou de kans om te oefenen met verschillende methodieken die kunnen ingezet worden tijdens een begeleiding.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Bloggen, hoe begin je ermee?

7 mei 2021

Bloggen, hoe begin je er aan? Op deze vraag biedt Lies Tielemans een antwoord tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge (laatste plaats)

7 mei 2021

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

Inleiding in de neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

8 mei 2021

Wil jij resultaten van neuropsychologisch onderzoek met kennis van zaken kunnen bespreken met de patiënt, de partner en/of familie, dan is deze opleiding met Michael Portzky iets voor jou. 

Lees meer

Een vuurtoren in de storm. Ouders in een hoogconflictscheiding versterken in hun ouderschap adhv van de toolbox “Blijven staan ondanks de storm”

21 mei – 2 juni – 11 juni 2021

Word jij regelmatig geconfronteerd met hoogconflictueuze scheidingen? Wil jij tools om als hulpverlener overeind te blijven? Wil jij ouders versterken in hun ouderschap? Schrijf je dan in voor onze 3 daagse opleiding met Vanessa Maes.

Lees meer

ONLINE: Hypnose bij burn-out

28 mei 2021

Burnout lijkt wel een epidemie of pandemie waarbij alle beroepen burnout riskeren. In deze opleiding geeft Nicole Ruysschaert je een overzicht van alarmsignalen en risicofactoren van burnout. Je leert hoe je hypnose kan inzetten bij burnout.

Lees meer

Schipbreuk geslaagd, een aanpak voor relaties in slecht weer

28 + 29 + 30 september 2021

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders? Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u. Leoniek Van der Maarel en Tineke Rodenburg maken je wegwijs in de verlies- en conflictaspecten die gepaard gaan met een scheiding.

Lees meer

Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk - Brugge

8 oktober + 22 oktober + 23 oktober + 19 november + 20 november + 17 december + 14 januari 2022

Tijdens deze 7 daagse opleiding laat Caroline Steensels je aan den lijve kennismaken met Holistic pulsing. Dit is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. 

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Nieuwsbrieven, hoe begin je er aan?

8 oktober 2021

Ontvang jij ook veel nieuwsbrieven en mails van bedrijven? En klik je die vaak onmiddellijk weg omdat ze jou storen? Je bent niet alleen. Nochtans is en blijft mail een goed medium om jouw doelpubliek te bereiken. Hoe zorg je dan wel dat jouw nieuwsbrief of mail wel wordt geopend? Dit vertelt Lies Tielemans jou tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

16 oktober + 20 november + 11 december 2021

Deze Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving met Michael Portzky biedt jou een basisopleiding aan die je in staat stelt om een standaardbatterij aan neuropsychologische (‘pen en papier’) testen te kunnen afnemen, scoren en interpreteren. Ook de verslaggeving komt aan bod.

Lees meer

VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

2021

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 3 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Lees meer

ONLINE: zin om je sociale media kennis te boosten in 2021?

2021

Er is niets dat zo snel evolueert als sociale media. Als je vandaag een opleiding volgt, is de kans groot dat het volgende week alweer deels achterhaald is. Zorg ervoor dat je steeds up to date blijft inzake de verschillende sociale media kanalen (facebook, linkedin, instagram, whats app, pinterest, you tube, messenger, ...) en schrijf je in voor het online leerplatform Someflex dat ontwikkeld werd door het Sociale Media Buro. Via video's van maximum 3 minuten word je geholpen om jouw kennis inzake sociale media te verhogen. Bovendien staat er ook een supportteam voor je klaar om je vragen te beantwoorden en dit gedurende 365 dagen.

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

Trauma informed practice

voorjaar 2022

Met de jaaropleiding "Trauma Informed Practice" bieden experten als Jessie Delooz, Astrid Fortuin, Erik de Soir, Ybe Casteleyn en Manoëlle Hopchet jou een volledig overzicht van ‘state of the art’ en ‘mainstream’ behandelingen voor psychotrauma. De insteek van deze opleiding is evidence-based, dat betekent dat de opleiders zich in de diverse modules in hoofdzaak zullen richten op de behandeling van psychotrauma waarvan  de resultaten onderzocht werden via wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier