Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

ONLINE: geef jouw kennis inzake sociale media een boost

2020

Geef jouw kennis inzake sociale media een boost met dit unieke gratis aanbod van onze Konnektit partner Sociale Media Buro. 

Lees meer

ONLINE: online opleidingen geven, hoe doe je dat?

2020

Hoe geef je een opleiding aan een publiek dat je enkel ziet door de lens van de webcam? In deze workshop leert Hans Van de Water je jouw boodschap online te presenteren met impact.

 

Lees meer

Trauma informed practice - Gent

start jaaropleiding 25 september 2020

Met de jaaropleiding "Trauma Informed Practice" bieden experten als Jessie Delooz, Astrid Fortuin, Erik de Soir, Ybe Casteleyn en Manoëlle Hopchet jou een volledig overzicht van ‘state of the art’ en ‘mainstream’ behandelingen voor psychotrauma. De insteek van deze opleiding is evidence-based, dat betekent dat de opleiders zich in de diverse modules in hoofdzaak zullen richten op de behandeling van psychotrauma waarvan  de resultaten onderzocht werden via wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

ONLINE: verhoog je kennis inzake sociale media

28 september 2020

Er is niets dat zo snel evolueert als sociale media. Als je vandaag een opleiding volgt, is de kans groot dat het volgende week alweer deels achterhaald is. Zorg ervoor dat je steeds up to date blijft inzake de verschillende sociale media kanalen (facebook, linkedin, instagram, whats app, pinterest, you tube, messenger, ...) en schrijf je in voor het online leerplatform Someflex dat ontwikkeld werd door het Sociale Media Buro. Via video's van maximum 3 minuten word je geholpen om jouw kennis inzake sociale media te verhogen. Bovendien staat er ook een supportteam voor je klaar om je vragen te beantwoorden en dit gedurende 365 dagen.

Lees meer

ONLINE: Studiedag voor Schip-behandelaars

28 september 2020

Ben je reeds actief als SCHIP-behandelaar dan is deze studiedag iets voor jou.

Lees meer

Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk - Brugge (NOG 2 PLAATSEN)

2 oktober + 16 oktober + 17 oktober + 20 november + 21 november + 11 december + 12 december 2020

Tijdens deze 7 daagse opleiding laat Caroline Steensels je aan den lijve kennismaken met Holistic pulsing. Dit is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. 

Lees meer

Konnektit
Moment

Kwaliteitsvolle zorg in juridisch perspectief - Gent

7 oktober 2020

Op 1 juli 2021 treedt de zogenaamde Kwaliteitswet in werking. Een wet die op alle zorgverleners impact zal hebben. Tijdens dit Konnektit moment vertellen Mr. Ann Dierickx en Mr. Nils Broeckx wat dit concreet voor jouw praktijk zal betekenen.

Lees meer

VHYP stelt voor: Stabilisatie en Egoversterking: « Shelter after the Storm »

9 oktober 2020

In deze opleiding staat Nicole Ruysschaert stil bij het gegeven dat overweldigende gebeurtenissen mensen tijdelijk of langdurig destabiliseren. Er ontstaat een verandering in het beeld van de wereld dat men had, in het perspectief, er ontstaat onzekerheid, mensen gaan vaak door een periode van angst, arousal, stress, flashbacks en andere symptomen. Bij een aantal cliënten leidt de gebeurtenis tot langduriger klachten en een post-traumatische stress stoornis, met arousal, angst, flashbacks, vermijding, fysische klachten. In deze opleiding leer je o.a. PTSD/Complex trauma/ASD (her)kennen, leer je specifieke methoden voor stabilisatie en herstel, ...

Lees meer

Veilig werken met trauma

12 + 19 + 26 oktober 2020

Trauma, intense psychische pijn, ligt aan de basis van veel psychisch lijden. In onze praktijk als psychotherapeut kunnen wij niet om trauma heen.

In deze driedaagse opleiding legt Ybe Casteleyn de focus op het integreren van traumatheorie in je psychotherapeutische praktijk en het oefenen en toepassen van integratieve interventies.

Lees meer

ONLINE: Hoe stimuleer je een groeimindset?

12 en 26 oktober 2020

Tijdens deze 2 daagse opleiding gaat Lonneke Snijder dieper in op de mindsettheorie van Carol Dweck. De mindset is het geheel van overtuigingen die we hebben over onszelf, meer bepaald m.b.t. onze intelligentie, talenten, kwaliteiten, ... Je wordt aangeleerd hoe je je cliënt kan helpen om zijn vaste mindset om te vormen naar een groeimindset.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Klinische-psycho-neuro-immunologie, ofwel de relatie tussen voeding en fysische en geestelijke gezondheid

16 oktober 2020

Waarom doet dat lichaam wat het doet? Hoe doorbreek je de cirkel van vermoeidheid, neerslachtige gedachten en emo-eten? Waarom wil jouw cliënt niet bewegen? Vanwaar komt die chronische pijn zonder zichtbare oorzaak? Op deze en vele andere vragen biedt Fien Demeulemeester een antwoord tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Kinderwens in je praktijk

20 oktober 2020

Tijdens de begeleiding van mensen kan je verschillende manieren tegenkomen waarop de kinderwens een thema is in je begeleiding. Tijdens dit Konnektit moment met Miriam De Rycke krijg je de gelegenheid om je blik te verruimen over dit thema en zo je begeleiding beter af te stemmen.

Lees meer

ONLINE: Hoe rouwen kinderen?

22 oktober 2020

Wat antwoord je op vragen van kinderen zoals: “Waar is de overledene nu? Heb je kleren aan als je in de doodskist ligt? Waarom heeft God mijn broertje laten doodgaan?” Enzovoort. In deze opleiding biedt Lies Scaut je een blik op de leefwereld van kinderen en hoe je samen met hen op zoek kan gaan naar een werkwijze die bij hen past en waar zij hun emoties en verhalen in kwijt kunnen. 

Lees meer

ONLINE: geweldloos verzet in opvoeding

29 oktober 2020

Konnektit lid Sabine Bogaert organiseert een online opleiding i.v.m. geweldloos verzet in opvoeding.

Lees meer

VHYP stelt voor: het gebruik van hypnose bij rouwverwerking

29 oktober 2020

Wanneer mensen geconfronteerd worden met een plots of aangekondigd verlies komen zij figuurlijk in een vreemd land terecht waarvan zij de taal niet spreken en de weg niet kennen. Zoekend in het labyrint van rouw en verlies banen zij zich een weg in de hoop het leven terug verder te kunnen zetten, weliswaar op een andere manier. Rouwen is een heen en weer slingeren tussen verlies en herstel. De fasegerichte modellen van E. Kübler-Ross en J.W. Worden zijn niet langer aan de orde. Als psychotherapeut is het van belang om hierbij een vlecht te maken met de drie volgende stengels: emoties, feiten en betekenisgeving. Tijdens deze opleiding vertelt Lies Scaut hoe hypnose een meerwaarde kan bieden als een cliënt vastloopt op één van deze sporen.  

Lees meer

Verhoog je kennis inzake groeipakket en gezinsfiscaliteit

10 november 2020

Hoe informeer je ouders in een scheiding met voldoende kennis en begeleid je hen in hun keuzes inzake kinderbijslag en gezinsfiscaliteit? Yves Coemans geeft jou tijdens deze opleiding de nodige bagage om dit te doen.

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Waarom nieuwsbrieven versturen een goed idee is

12 november 2020

Misschien roept het woord nieuwsbrief vooral associaties op met opdringerige verkoopmails. Ongevraagde mails die je zeker niet naar jouw cliënten zou willen sturen. Tijdens dit Konnektit moment vertelt Lenie Verhelst dat het ook anders kan, dat het een toegevoegde waarde kan zijn voor jouw praktijk.

Lees meer

Maak kennis met de wereld van klankschalen - Torhout

13 + 14 november 2020

Tijdens deze 2-daagse klankschaalworkshop krijgt de cursist een inleiding in de fascinerende wereld van de klankschalen. Andy Vanbeveren geeft jou de kans om met een 100-tal Tibetaanse klankschalen of ‘singing’ bowls te werken. 

Lees meer

Communiceren met visuele impact

13 november 2020

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

Training geweldloos verzet in opvoeding

13 + 20 + 27 november + 4 december 2020

Konnektit lid Sabine Bogaert organiseert een training geweldloos verzet in opvoeding.

Lees meer

VHYP stelt voor: Hypnose bij psychotrauma behandeling - Confrontatie-Exploratie-Integratie

13 november 2020

Je leert in deze online opleiding met Nicole Ruysschaert hoe je cliënten binnen het “window of tolerance’ kan houden, een voorwaarde voor integratie en productief werk. We installeren naast verbale ook non-verbale communicatiekanalen om continue afstemming te houden op wat de cliënt doormaakt. Er wordt stilgestaan bij de vraag of en waar exploratie wenselijk of tegenaangewezen is, hoe geheugenprocessen door hypnose beïnvloed worden, hoe je met de vraag naar “ik wil weten wat er gebeurd is” kan omgaan. Je leert ook hoe een innerlijke verwerking op de achtergrond kan plaatsvinden, zonder dat je zelf, of de cliënt bewust moet meemaken wat er gebeurt. Je krijgt info over hoe te werken met healing letters voor emotioneel herstel.

Lees meer

Train de trainer Geheugentraining - Gent

14 november 2020

Mits de juiste technieken op de juiste manier door degelijk opgeleide personen wordt gegeven kan geheugentraining zichtbare resultaten teweegbrengen en dit niet alleen op het vlak van “kunnen” maar ook op het zelfbeeld van de deelnemer.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding met Michael Portzky zorgen we ervoor dat je in de toekomst dergelijke geheugentrainingen kan aanbieden. 

Lees meer

Onderhoudsbijdragen berekenen, hoe doe je dat?

17 november 2020

Wil jij ouders in een scheiding ook correcte en objectief berekende onderhoudsbijdragen voor hun kinderen kunnen aanreiken? Tijdens deze opleiding bieden Yves Coemans en Sonja Delbeecke jou de nodige handvaten aan. De verschillende methoden worden toegelicht en a.d.h.v. oefeningen kan je zelf ontdekken op welke manier deze methoden verschillen van elkaar zodat je hieromtrent correcte informatie kan geven aan ouders.

Lees meer

Experttraining tot schipbehandelaar (Nederland)

18 + 19 + 20 november 2020

Deze training vormt een specialisatie voor SCHIP-behandelaren die eerder de driedaagse basistraining "Omgaan met (v)echtscheiding, de schip aanpak" gevolgd hebben. Tijdens deze training leren Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel je hoe je meervoudige complexe situaties tijdens de SCHIP-behandeling kan aanpakken.

Lees meer

Inleiding in de neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

20 november 2020

Wil jij resultaten van neuropsychologisch onderzoek met kennis van zaken kunnen bespreken met de patiënt, de partner en/of familie, dan is deze opleiding met Michael Portzky iets voor jou. 

Lees meer

Terugkomdag jongerenveerkracht - Gent

21 november 2020

Nam je in het verleden deel aan de masterclass jongerenveerkracht met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

28 november + 12 december + 19 december 2020

Deze Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving met Michael Portzky biedt jou een basisopleiding aan die je in staat stelt om een standaardbatterij aan neuropsychologische (‘pen en papier’) testen te kunnen afnemen, scoren en interpreteren. Ook de verslaggeving komt aan bod.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge

8 december 2020

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

VHYP stelt voor: Medische hypnose in de oncologie

11 december 2020

Kanker komt steeds vaker voor. Het hebben van kanker kan verstrekkende gevolgen hebben op het somatisch (pijn, benauwdheid), het psychisch (angst, depressieve klachten, depressie, PTSS), het sociaal (relatie, werk, hobby) en het spiritueel (existentiële crisis, zingeving, zinervaring) niveau. Maar ook bij de partner en de kinderen kan de impact van de ziekte groot zijn. Hoewel kanker steeds meer een chronische ziekte is, wordt de ziekte toch nog vaak met de dood geassocieerd. In Nederland sterft 29% van alle mensen aan kanker. In België ligt dit percentage iets lager. Voor de patiënt die medisch behandeld is voor kanker, is het een opgave om na de medische behandeling een manier te vinden om het leven weer zo goed mogelijk vorm te geven. De ziekte heeft regelmatig blijvende gevolgen, waar de patiënt, maar ook de partner, mee moet leren omgaan. Een nieuwe weg vinden in het leven en de kwaliteit van leven zijn belangrijke aandachtspunten. José Klaasen vertelt tijdens deze opleiding hoe hypnose een belangrijke bijdrage kan leveren in de oncologie.

Lees meer

Terugkomdag mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

18 december 2020

Nam je in het verleden deel aan de masterclass mentale veerkracht bij volwassenen met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Schipbreuk geslaagd

2 + 3 + 4 maart 2021

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders? Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u. Leoniek Van der Maarel en Tineke Rodenburg maken je wegwijs in de verlies- en conflictaspecten die gepaard gaan met een scheiding.

Lees meer

Staat beroepsgeheim de samenwerking met andere professionals in de weg? - Gent

6 april 2021

Binnen de welzijns- en gezondheidszorg bestaat een groeiende aandacht voor de problematiek van informatie-uitwisseling. In tijden waar de complexiteit binnen de zorgsector aanzienlijk toeneemt en samenwerking in het belang van de zorgverlening aan de cliënt een cruciale rol speelt, rijzen regelmatig vragen en onduidelijkheden over de omgang met vertrouwelijke informatie in het algemeen en de problematiek van het beroepsgeheim in het bijzonder. Tijdens deze opleiding biedt Sophie Vanassche naast een theoretisch kader ook de nodige vertaling naar de praktijk zodat de deelnemers een duidelijk kader krijgen aangereikt omtrent wat kan / niet kan in het samenwerken met andere disciplines.

Lees meer

Staat beroepsgeheim de samenwerking met andere professionals in de weg? - Leuven

13 april 2021

Binnen de welzijns- en gezondheidszorg bestaat een groeiende aandacht voor de problematiek van informatie-uitwisseling. In tijden waar de complexiteit binnen de zorgsector aanzienlijk toeneemt en samenwerking in het belang van de zorgverlening aan de cliënt een cruciale rol speelt, rijzen regelmatig vragen en onduidelijkheden over de omgang met vertrouwelijke informatie in het algemeen en de problematiek van het beroepsgeheim in het bijzonder. Tijdens deze opleiding biedt Sophie Vanassche naast een theoretisch kader ook de nodige vertaling naar de praktijk zodat de deelnemers een duidelijk kader krijgen aangereikt omtrent wat kan / niet kan in het samenwerken met andere disciplines.

Lees meer

VIP-traject: de ondernemer in de groepspraktijk

2020

Ben jij coördinator van een groepspraktijk binnen de gezondheid – en welzijnssector (gezondheidsberoepen en paramedische beroepen) en heb jij nood aan ondersteuning in het runnen van deze praktijk? Schrijf je dan in voor dit VIP-traject waarbij je persoonlijk begeleid wordt door Ilse Delafontaine.

Lees meer

VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

2020

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 3 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Lees meer

VIP-traject: visueel leren

2020

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven en wil je dit tijdens een 1 op 1 traject aanleren, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

VIP-traject: supervisie visueel leren

2020

Volgde je reeds eerder een opleiding rond visualiseren en wil je jouw kennis hieromtrent verder verfijnen dan is deze supervisie iets voor jou. Onder supervisie van Karl Mortier kan je aan de slag gaan met jouw concrete casus of jouw concreet project. 

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier