Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

ONLINE: geef jouw kennis inzake sociale media een boost

2021

Geef jouw kennis inzake sociale media een boost met dit unieke gratis aanbod van onze Konnektit partner Sociale Media Buro. 

Lees meer

ONLINE: De ultieme wegwijzer naar financiële rust

2021

Wil jij jouw professionele dromen realiseren, jouw angsten aanpakken en jouw kennis op financieel en ondernemingsvlak verhogen dan is het traject “de ultieme wegwijzer naar financiële rust” met Veerle Degrieck & Sonja Delbeecke iets voor jou.

Lees meer

Inspiratiedag lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge (VOLZET)

28 september 2021

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Benieuwd om in de taal van het lijf te duiken en te ontdekken wat lichaamsgericht werken voor jou en jouw cliënten kan betekenen ?

Kom dan naar deze inspiratiedag met Caroline Steensels.

Lees meer

ONLINE: Schipbreuk geslaagd, een aanpak voor relaties in slecht weer

28 + 29 + 30 september 2021

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders? Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u. Leoniek Van der Maarel en Tineke Rodenburg maken je wegwijs in de verlies- en conflictaspecten die gepaard gaan met een scheiding.

Lees meer

ONLINE: Hypnose bij burn-out

1 oktober 2021

Burnout lijkt wel een epidemie of pandemie waarbij alle beroepen burnout riskeren. Dr. Nicole Ruysschaert geeft je een overzicht van alarmsignalen en risicofactoren van burnout en ervaart hoe 7 sleutelelementen die je met hypnose opbouwt of versterkt een buffer vormen en preventief werken. Behandeling van burnout volgt een hypnotische strategie waarin 7 stappen de cliënt voorbereiden op werkhervatting of reoriëntering.

Lees meer

Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk - Brugge

8 oktober + 22 oktober + 23 oktober + 19 november + 20 november + 17 december + 14 januari 2022

Tijdens deze 7 daagse opleiding laat Caroline Steensels je aan den lijve kennismaken met Holistic pulsing. Dit is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. 

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Nieuwsbrieven, hoe begin je er aan?

8 oktober 2021

Ontvang jij ook veel nieuwsbrieven en mails van bedrijven? En klik je die vaak onmiddellijk weg omdat ze jou storen? Je bent niet alleen. Nochtans is en blijft mail een goed medium om jouw doelpubliek te bereiken. Hoe zorg je dan wel dat jouw nieuwsbrief of mail wel wordt geopend? Dit vertelt Lies Tielemans jou tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Train de trainer Geheugentraining - Gent

9 oktober 2021

Mits de juiste technieken op de juiste manier door degelijk opgeleide personen wordt gegeven kan geheugentraining zichtbare resultaten teweegbrengen en dit niet alleen op het vlak van “kunnen” maar ook op het zelfbeeld van de deelnemer.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding met Michael Portzky zorgen we ervoor dat je in de toekomst dergelijke geheugentrainingen kan aanbieden. 

Lees meer

Psychodrama vanuit de gestaltvisie:

11+12+13 oktober 2021

In deze driedaagse ervaar je psychodrama als methode vanuit de gestaltvisie, en leer je de eerste stapjes om zelf psychodrama te integreren in je praktijk of als intervisiemethode. Je krijgt ook de theoretische inzichten rond de rollen van director en co-director, de fases van de methode, en de gestalttheoretische invalshoek die we in psychodrama kunnen integreren.

Lees meer

Dynamische Hypnose in Psychotherapie

15 oktober 2021

In tegenstelling tot stil en passief ervaren, kan therapie heel dynamisch verlopen en kunnen therapeutische veranderingen door ideo-motorische en ideo-sensorische reacties merkbaar zijn. Dan wordt het een heel creatief en beweeglijk proces dat tot nieuwe ervaringen leidt. In de workshop laat Dr. Nicole Ruysschaert je kennis maken met en oefenen met specifieke inductie- en exploratie methoden met “hand - werkzaamheid”, waarbij ook intense mind/body connecties tot stand komen.

Lees meer

Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

16 oktober + 20 november + 11 december 2021

Deze Masterclass neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving met Michael Portzky biedt jou een basisopleiding aan die je in staat stelt om een standaardbatterij aan neuropsychologische (‘pen en papier’) testen te kunnen afnemen, scoren en interpreteren. Ook de verslaggeving komt aan bod.

Lees meer

Zelfzorgdag voor traumatherapeuten

21 oktober 2021

Werken met trauma is zwaar, moeilijk en riskant. Voor trauma-patiënten én voor traumatherapeuten! In deze bijscholing staan we stil bij onze eigen valkuilen als traumatherapeut en biedt Ybe Casteleyn jou handvaten aan om oa secundaire traumatisatie te herkennen en er adequaat mee om te gaan.

Lees meer

Autismespectrum vanuit de gestaltvisie: een vernieuwende en verfrissende kijk

22 + 29 oktober 2021

Autismespectrum stoornis (ASS) wordt steeds vaker gesteld als diagnose, en lijkt soms een modeverschijnsel. Als we terugkeren naar de kern van de diagnose, namelijk het niet spontaan voorgrond maken van de Ander, leren we autisme terug begrijpen als een ontwikkelingsproblematiek. Daarbij wordt langzaam duidelijk dat het autistiforme gedrag de best mogelijke manier is van een persoon om met zijn wereld om te gaan. Tegelijk gebeurt  ook het omgekeerde: de omgeving zoekt de best mogelijke manier van omgaan met deze persoon of met dit kind.

Lees meer

Terugkomdag mentale veerkracht bij volwassenen - Gent

23 oktober 2021

Nam je in het verleden deel aan de masterclass mentale veerkracht bij volwassenen met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Terugkomdag jongerenveerkracht - Gent

23 oktober 2021

Nam je in het verleden deel aan de masterclass jongerenveerkracht met Michael Portzky & heb je nood aan casuïstiekbespreking, dan is dit terugkommoment iets voor jou.

Lees meer

Introductie in rouwtherapie - Gent

26 oktober + 9 november + 30 november + 7 december 2021

Heel wat psychotherapeuten, psychologen, psychiaters en aanverwante disciplines hebben in hun opleiding weinig inzichten en handvaten meegekregen om gecompliceerde en traumatische rouw te behandelen. Toch heeft iedereen mensen in begeleiding die ernstig en langdurig lijden na ingrijpende verlieservaringen. Niet alleen na overlijden maar ook na verlies van werk, van gezondheid, een scheiding etc. (‘Levend verlies’). In deze opleiding neemt Johan Maes jou mee in de actuele kijk op rouwen en biedt hij jou de kans om te oefenen met verschillende methodieken die kunnen ingezet worden tijdens een begeleiding.

Lees meer

Hypnose bij stoppen met roken

29 oktober 2021

Sinds vele jaren wordt hypnose aangewend om rokers te helpen abstinentie te bereiken en hen te ondersteunen in hun rookstoppoging. In deze opleiding leert Hedwig Boudrez hoe je hypnose hierbij kan inzetten.

Lees meer

Hypnose bij jeuk en peuteren (huidziekten)

5 november 2021

Hypnose heeft een duidelijke meerwaarde bij talrijke dermatologische aandoeningen. Alle huidklachten, waarin afweer en ontsteking een rol spelen, worden negatief beïnvloed door stress maar kunnen op hun beurt ook aardig wat stress en angst uitlokken. Hierdoor is de vicieuze cirkel compleet. Gerichte hypnotische suggesties kunnen gebruikt worden om patiënten te leren ontspannen, jeuk en irritatie te verminderen, maar ook om hun zelfvertrouwen te verbeteren. We linken gegevens vanuit de literatuur aan een persoonlijke en praktijkgerichte aanpak. Dr Ria Willemsen heeft ervaring met kinderen en volwassenen.

Lees meer

Konnektit
Moment

Ken je de rechten van jouw cliënt?

8 november 2021

Je kent wellicht de rechten van jouw cliënt… Maar wat moet je allemaal concreet zeker wél doen? En ook, wat moet of mag er echt niet? Op deze en vele andere vragen biedt Mr. Ann Dierickx een antwoord tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Start to coach

19 november + 26 november + 3 december + 10 december + 17 december 2021

Jij wil leren coachen? Geweldig. Misschien weet je zelfs al waarin je je later wil gaan specialiseren. Misschien ook niet. Wel, je begint sowieso bij het begin en dat is bij communicatie. Zodat jij kan leren communiceren en coachen mét impact.

Jij wil leren hoe je anderen kan begeleiden, op een authentieke, praktische en duurzame manier? Je vindt het belangrijk om jouw eigenheid, persoonlijke kracht en intuïtie daarin te integreren? Dan is de Start to Coach opleiding van Karine Van Oosterbos iets voor jou. Deze opleiding vormt jouw basis als toekomstig coach en focust op gesprekstechnieken. Je leert dus te communiceren als coach. Geloof me, dat maakt een groot verschil!

Lees meer

Inleiding in de neuropsychologische diagnostiek en verslaggeving - Gent

27 november 2021

Wil jij resultaten van neuropsychologisch onderzoek met kennis van zaken kunnen bespreken met de patiënt, de partner en/of familie, dan is deze opleiding met Michael Portzky iets voor jou. 

Lees meer

Konnektit
Moment

ONLINE: Zelfzorg bij hulpverleners

9 december 2021

Wij hulpverleners zijn zelf ons belangrijkste werkinstrument en dat maakt goede zelfzorg cruciaal. Veel collega’s hebben daar oog voor en toch hebben ze vaak aan het einde van de dag voortdurend aandacht gehad voor hun cliënten en nauwelijks voor zichzelf. Hoe verbeter je de manier waarop je hulp verleent én sta je meer stil bij je eigen noden?

In dit Konnektit moment staat Lieve Bruyninx stil bij hoe lastig het kan zijn om een goede work-life balance te houden en tevens krijgen de deelnemers handvatten om dicht bij zichzelf te blijven ook als ze voor anderen zorgen.

Lees meer

ONLINE: De ultieme wegwijzer naar financiële rust voor starters

2021

Je wil graag voor het eerst aan de slag als zelfstandige maar de stap effectief zetten is spannend. Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat je van bij de start financieel de juiste keuzes maakt zodat jouw praktijk goed voor jou gaat zorgen? In dit traject word je door Veerle Degrieck en Sonja Delbeecke stap per stap geholpen om bewust richting te geven aan je praktijk. 

Lees meer

ONLINE: De ultieme wegwijzer naar financiële rust als je van bij- naar hoofdberoep wil

2021

Je werkt in loondienst en daarnaast heb je ook je eigen praktijk. Je wil dolgraag van je praktijk je hoofdberoep te maken maar angst houdt je tegen. Fulltime zelfstandige, waar moet je rekening mee houden? Wat is er anders in hoofdberoep dan in bijberoep? Via dit traject helpen Veerle Degrieck en Sonja Delbeecke jou in jouw keuze om als zelfstandige in bijberoep al of niet over te schakelen naar zelfstandige in hoofdberoep.

Lees meer

ONLINE: De ultieme wegwijzer naar financiële rust voor zelfstandigen in hoofdberoep

2021

Ben je reeds actief als zelfstandige in hoofdberoep, maar wil je jouw financiën onder de loep nemen dan is dit traject iets voor jou. Veerle Degrieck en Sonja Delbeecke helpen jou stap per stap om meer financiële rust te ervaren.

Lees meer

ONLINE: VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

2021

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 6 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Lees meer

Training on Complex Trauma and Dissociation in Children and Adolescents

start 15 januari 2022

Dissociatie bij kinderen en adolescenten wordt  nog vaak over het hoofd gezien, terwijl in werkelijkheid duizenden kinderen lijden onder  de naweeën van complex trauma. Dit heeft een  negatieve invloed op hun zelfgevoel, hun  cognitief functioneren en al hun  interpersoonlijke relaties. Deze complexe  manier van functioneren is vaak resistent tegen  reguliere therapie. Deze training van BIP biedt daarom praktische strategieën en technieken om als  therapeut diagnostisch en therapeutisch aan  de slag te kunnen gaan met deze kinderen en  jongeren.

Lees meer

Trauma informed practice

startdatum 21 januari 2022

Met de jaaropleiding "Trauma Informed Practice" bieden experten als Jessie Delooz, Astrid Fortuin, Erik de Soir, Ybe Casteleyn en Manoëlle Hopchet jou een volledig overzicht van ‘state of the art’ en ‘mainstream’ behandelingen voor psychotrauma. De insteek van deze opleiding is evidence-based, dat betekent dat de opleiders zich in de diverse modules in hoofdzaak zullen richten op de behandeling van psychotrauma waarvan  de resultaten onderzocht werden via wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

ONLINE: zin om je sociale media kennis te boosten in 2021?

2021

Er is niets dat zo snel evolueert als sociale media. Als je vandaag een opleiding volgt, is de kans groot dat het volgende week alweer deels achterhaald is. Zorg ervoor dat je steeds up to date blijft inzake de verschillende sociale media kanalen (facebook, linkedin, instagram, whats app, pinterest, you tube, messenger, ...) en schrijf je in voor het online leerplatform Someflex dat ontwikkeld werd door het Sociale Media Buro. Via video's van maximum 3 minuten word je geholpen om jouw kennis inzake sociale media te verhogen. Bovendien staat er ook een supportteam voor je klaar om je vragen te beantwoorden en dit gedurende 365 dagen.

Lees meer

ONLINE leerplatform Psyflix

2021

Verbeter je vaardigheden en kennis over psychotherapie, waar en wanneer je maar wil dankzij Psyflix.

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier