Verbindende communicatie voor zorgers

10 + 11 oktober + 14 en 15 november 2019

Hoe creëren we samen gezonde organisaties, waarin je er met je hele hart kunt zijn voor anderen én jezelf? Met hart en ziel je vak uitoefenen in het veld van zorg & welzijn, is dat een garantie voor gezond werken? Onze ervaring is dat bij werken vanuit je hart de nadruk vaak ligt op het geven van energie. Daarbij is het houden van de balans voor velen een klus op zich.

Bijdragen aan het welzijn van anderen en aan jezelf, vult ieder op zijn of haar manier in. Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op en houden we iedereen met plezier en passie aan boord? Hoe geef je zonder schuldgevoel een grens aan, op een wijze dat de ander het ook horen kan? Dat kan met mildheid voor jezelf en met mildheid voor de ander. Waarbij je nieuwsgierig blijft in wat eenieder drijft. Om vanuit deze basis keuzes te maken die voor beide werken.

Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie biedt allerlei vaardigheden gericht op begrip en verbinding van de behoeften en belangen die spelen. Waardoor er ruimte ontstaat voor creativiteit en om samen te werken aan oplossingen. Dit is direct toe te passen in de samenwerking met collega’s en in de relaties met cliënten, patiënten en hun familieleden.

Inhoud

Graag willen we je (opnieuw) laten ontdekken, waarom je je werk op de manier invult zoals je nu doet. Met elkaar gaan we kijken welk effect dat op jou heeft en welke behoeften je hierdoor wél en welke behoeften je hierdoor niét invult. Op basis van deze inzichten kun je keuzes maken in de wijze waarop je jouw zorg aanbiedt, waardoor je beter voor (de) ander(en) én voor jezelf kunt zorgen.

Tijdens de training (via praktijksimulaties, theorie, oefeningen):

  • Krijg je nieuwe inspiratie en energie
  • Leer je ‘nee’ te zeggen zonder schuldgevoel
  • Leer je grenzen aan te geven
  • Leer je hoe je anderen bij de opdracht betrekt, zodat je het meer ‘samen’ kunt doen
  • Kun je met gelijkgestemde mensen uitwisselen over moeilijkheden en mogelijkheden
  • Leer je meer balans in je leven te brengen door jouw zorg zowel naar anderen als naar jezelf te richten
  • Ontdek je nieuwe manieren om liefdevol naar de ander en jezelf te kunnen worden/zijn/blijven

 

Je gaat vooral zelf aan de slag met je eigen (werk)situaties. Je krijgt 2 blokken van 2 aaneengesloten trainingsdagen, met circa 4 weken tussenpoos. Via opdrachten tussendoor en intervisie met andere deelnemers werk je volop aan de toepassing van het geleerde in de praktijk. Tijdens de training bouw je voort op wat je in de praktijk hebt kunnen oefenen.

Ben je enthousiast over Geweldloze Communicatie/Verbindende Communicatie en wil je meteen intensief én effectief – met een vaste groep – aan de slag? Dan biedt deze 4 daagse introductietraining ‘Verbindende Communicatie in Zorg en Welzijn’ je de kans van kennismaken, verdiepen en inbedden.

Voor wie

Deze training hebben we ontwikkeld voor allen die werken in zorg- en welzijnsorganisaties en zij die als zelfstandige een bijdrage leveren aan zorg en welzijn van anderen. Voor ieder die zorg en welzijn biedt, zowel professioneel als privé en soms merkt, dat de manier waarop je er nu invulling geeft, ten koste gaat van je eigen levensgeluk en hieraan iets wil doen.

Opleider 

Tineke Hertsenberg behaalde een internationale certificering m.b.t. geweldloze communicatie en maakt deel uit van het trainersteam van Ai-opener. 

Ze gelooft in de goedheid van de mens en wil bijdragen aan een wereld waarin mensen zichzelf en elkaar werkelijk verstaan wat leidt tot respect, helderheid, verbinding, vertrouwen, ruimte, persoonlijke verantwoordelijkheid en harmonie. Met deze intentie werkt ze in trainingen, workshops en coaching. Een continu proces voor haar in ‘Practice what you preach’. De drive om werkelijk te spreken is ontstaan vanuit haar werk als verpleegkundige in het hospice. Tijdens momenten wanneer de dood dichtbij komt en de essentie zich aandient ontwikkelde ze de moed om vanuit haar hart te spreken en ervoer ze de verbindende kracht daarvan.

Geweldloze Communicatie raakte haar omdat bij emoties, gedachten en oordelen onderliggende behoeften zichtbaar worden, daar zit kracht die bruikbaar is. Zo wordt bijdragen aan een mooiere wereld en aan het welzijn van mensen binnen haar privéleven en in haar werk haalbaar.

Wanneer?

10 + 11 oktober + 14 en 15 november 2019

Telkens van 9u30 tot 16u30

Waar?

De Brouwerij, Ham 175 - 9000 Gent

Investering?

Voor deze opleiding kan je genieten van 40% subsidies via de KMO-portefeuille

  zonder KMO-portefeuille (*) met KMO-portefeuille (*) BTW
basisprijs 800 euro 480 euro 168,00 euro
Konnekt-it basic leden 800 euro 480 euro 168,00 euro
Konnekt-it plus leden 750 euro 450 uro 157,50 euro
Konnekt-it premium leden 750 euro 450 uro 157,50 euro

 

(*) bedrag excl btw

 

Koffie / thee / water / cursusmateriaal / lunch inbegrepen

Konnekt-it is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

Onze gegevens:

-           Registratienummer: DV.O229322

-           Dienstverlener: Konnekt-it Comm.V.

-           Pijler: Opleiding

-           Domein: Algemeen Domein

Praktische informatie

Uiterste inschrijvingsdatum is 10 september 2019

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Bij onvoldoende inschrijvingen heeft de organisatie het recht om deze opleiding te annuleren.

 

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Wil je op de hoogte blijven
van onze opleidingen,
blogs en tips ontvangen?

We beheren jouw gegevens conform onze privacyverklaring

Vragen?

Konnekt-it

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnekt-it.be

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?