Jaaropleiding lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext - Brugge

start jaaropleiding 18 september 2020

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Deze jaaropleiding is een vervolg op de inspiratiedag ‘Lichaamsgericht werken in therapie en coachingcontext’.

Deze opleiding bereidt je voor om lichaamswerk toe te passen binnen jouw huidige werkcontext. Het is een ervarings- en praktijkgerichte opleiding met een sterke theoretische kadering, aangevuld met vakliteratuur en supervisie.

Letterlijk voeling krijgen met je lichaam en daardoor als therapeut, coach of zorgverlener er ten volle kunnen zijn voor jezelf en jouw cliënten, want ‘the body never lies’. Als je weet dat veel van onze commmunicatie non-verbaal verloopt, dan kan deze jaartraining een mooie aanvulling zijn op de door jou reeds gebruikte technieken.

Inhoud en methodiek

Tijdens deze jaaropleiding leer je via verschillende lichaamsgerichte technieken en oefeningen hoe je lichaamsenergie (terug) kan laten stromen. Je krijgt daardoor meer beweeglijkheid en flexibiliteit in je leven en dit van jouw cliënten. Gebeurtenissen en niet-verwerkte emoties zetten zich namelijk vast als zelfverdedigingsmechanismen in je lichaam waardoor gesprekken soms kunnen vastlopen of niet tot het gewenste resultaat leiden. Door het fysieke lichaam in beweging te brengen, verandert er ook iets in de geestelijke en emotionele spanning die daarmee gepaard gaan. Een aanvullende aanpak voor je cliënten maar tevens een persoonlijke ontdekkingsreis als coach of therapeut.

In deze training komen onder meer volgende thema’s en werkvormen aan bod :

  • Werking van de hersenen in combinatie met stress en lichaamsbeleving
  • Adem als sleutel tot lichamelijk bewustzijn
  • Focussen en luisteren naar het lichaam
  • Bewegingsexpressie
  • Dynamische meditatie
  • Holistic Pulsing

Om dit lichaamsgericht werken te integreren worden er tussen de blokken door verwerkingsopdrachten, oefenmomenten, literatuurstudie en een individuele eindpresentatie voorzien.

Opleider

Caroline Steensels is master in de psychologische en pedagogische wetenschappen. Daarnaast is ze relaxatiecoach, hartcoherentie coach, holistic pulsing coach en creatief therapeut. Ze heeft een eigen praktijk "Mola Movado" waar je terecht kan voor ontspanning, groei en zelfontplooiing. Haar praktijk is gegroeid uit een passie voor mensen, de zachtheid en veiligheid waar mensen naar op zoek zijn en de nood aan een plek om tot rust te komen. Even onthaasten in deze drukke tijden, niet enkel met je hoofd maar ook met je lichaam. Haar jarenlange ervaring wil Caroline nu via deze opleiding gaan delen met anderen zodat ook jij cliënten letterlijk en figuurlijk zacht in beweging kan brengen.  

Supervisoren

Heb je naast de opleiding nood aan supervisie dan kan je beroep doen op 1 van de volgende supervisoren:

Ybe Casteleyn is psychotraumatologe / integratief psychotherapeute met ruim 10 jaar ervaring. Ze is gespecialiseerd in het helen van trauma, felle psychische pijn. Ze werkt met mensen die het moeilijk hebben, tegen zichzelf of het leven aanlopen, asielzoekers, slachtoffers van misdrijven, mensen die verwaarloosd of mishandeld werden als kind of een ander pijnlijk verleden met zich meeslepen, … Ze is auteur van het boek Sterker worden waar het pijn doet.

Erik De Soir is als Domeinbeheerder Human Factors & Medicine Research verbonden aan het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie en als docent crisispsychologie aan de Koninklijke Militaire School te Brussel. Hij is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht), Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School) en psychotherapeut verbonden aan De Weg Wijzer - centrum voor psychotherapie. Sedert meer dan 25 jaar specialiseert hij zich in crisispsychologie en psychotraumatologie. Hij is auteur van ruim twintig boeken in meerdere talen over psychotraumatologie.

Annick Seys is contextueel gedragstherapeute (ACT en FAP), eigenaar van Allegre Instituut sinds 2012, gastdocent KUL opleiding gedragstherapie, mede auteur van verschillende boeken, lid van de opleidingscommissie van de Association for Contextual Behavioral Science België – Nederland, lid van de Association for Contextual Behavioral Science, FAP-trainer, uitgebreide ervaring als trainer en coach met diverse organisaties in de sociale - en medische en geestelijke gezondheidssector / conflictbemiddeling in de sociale sector en in het bedrijfsleven / stressmanagement, burnoutpreventie in diverse organisaties binnen het bedrijfsleven en de sociale sector / executive coaching van diverse CEO's, hoger kader en managementteams. Als therapeute heeft ze ervaring met zowel jongeren als volwassenen.
 

Caroline Steensels is master in de psychologische en pedagogische wetenschappen. Daarnaast is ze relaxatiecoach, hartcoherentie coach, holistic pulsing coach en creatief therapeut. Ze heeft een eigen praktijk "Mola Movado" waar je terecht kan voor ontspanning, groei en zelfontplooiing.

Wanneer?

De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen.

De data zijn 18 september  + 2 oktober + 16 oktober + 17 oktober + 20 november + 21 november + 27 november + 11 december + 12 december  + 22 januari + 23 januari + 5 februari 

Waar?

Mola Movado, Katelijnestraat 111 , 8000 Brugge 

Carpoolen?

Wil je voor deze opleiding carpoolen, dan kan je oproep plaatsen in onze Community

Investering

Voor deze opleiding kan je genieten van 30% subsidies via de KMO-portefeuille

  zonder KMO-portefeuille (*)

met KMO-portefeuille (*)

btw
basisprijs 2.699 euro 1.889,30 euro 566,79 euro
Konnektit basic leden 2.649 euro 1.854,30 euro 556,29 euro
Konnektit plus leden 2.599 euro 1.819,30 euro 545,79 euro
Konnektit premium leden 2.499 euro 1.749,30 euro 524,79 euro

(*) bedrag excl btw

(*) Vergoeding voor supervisie is niet inbegrepen in de prijs.

koffie / thee / water / lunch / cursus inbegrepen

Konnektit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

Onze gegevens:

-           Registratienummer: DV.O229322

-           Dienstverlener: Konnekt-it Comm.V.

-           Pijler: Opleiding

-           Domein: Algemeen Domein

Praktisch

  • Het deelnemen aan deze jaaropleiding kan pas na het volgen van 1 van onze inspiratiedagen
  • Gezien dit een opleiding is waarbij elke opleidingsdag aansluit bij de vorige wordt er 100% aanwezigheid verwacht. Indien je - bijvoorbeeld omwille van ziekte - afwezig bent op 1 of meerdere opleidingsdagen, wordt er een privéles georganiseerd in overleg met de opleider. Deze privéles is niet inbegrepen in de prijs.
  • Het aantal deelnemers voor deze opleiding is beperkt tot 6.
  • Bij onvoldoende deelnemers behouden wij ons het recht om deze opleiding te annuleren

 

 

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Wil je op de hoogte blijven
van onze opleidingen,
blogs en tips ontvangen?

We beheren jouw gegevens conform onze privacyverklaring

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier