Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk - Brugge (NOG 2 PLAATSEN)

2 oktober + 16 oktober + 17 oktober + 20 november + 21 november + 11 december + 12 december 2020

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Deze 7 daagse opleiding is een vervolg op de inspiratiedag ‘Lichaamsgericht werken in therapie en coachingcontext’ en gericht naar mensen die reeds ervaring hebben met ademwerk, lichaamsbewustzijn en lichaamswerk, lichaamsbeweging, … en die zich willen specialiseren in de benadering van Holistic Pulsing. Het is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. Een bijzonder gevoel om helemaal te mogen zijn.

Indien je nog geen ervaring hebt met lichaamswerk, kan je aansluiten bij de jaaropleiding ‘Lichaamsgericht werken in coach en therapiecontext’, waar je naast holistic pulsing ook verdieping krijgt omtrent lichaamsbewustzijn, ademwerk, lichaamsbelevng en -beweging.

Inhoud en methodiek

Gedurende 7 dagen ga je met Caroline Steensels & de andere deelnemers op pad en wordt er naast theorie en techniek ook ervaringen gedeeld rond Holistic Pulsing zodat je na deze training een Holistic Pulsingsessie van 60 minuten kan aanbieden aan jouw cliënteel naast de begeleiding die je nu reeds aanbiedt. Het is een ervarings- en praktijkgerichte training waarbij de theorie tussendoor aan bod komt en uitgediept wordt, aangevuld met vakliteratuur.

Holistic Pulsing is aanraken en aangeraakt worden en daardoor ook geraakt en bewogen worden. Gedurende de training oefenen we op elkaar en zo kan je doorheen een lesdag ook iedere keer de rol van pulsee en pulser innemen. Met een integere, open en niet-oordelende houding gaan we onszelf en elkaar ont-moeten.

Om een nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen moet je voornamelijk oefenen. Tussen de lesblokken oefen je de aangeleerde pulstechnieken. Je stelt daarbij een persoonlijk portfolio samen van je leerproces en oefensessies. De certificatie op de laatste lesdag bestaat erin vorm te geven hoe jij Holistic Pulsing binnen jouw praktijk gaat inzetten en dit kort aan iedereen van de groep te presenteren.

Opleider

Caroline Steensels is master in de psychologische en pedagogische wetenschappen. Daarnaast is ze relaxatiecoach, hartcoherentie coach, holistic pulsing coach en creatief therapeut. Ze heeft een eigen praktijk "Mola Movado" waar je terecht kan voor ontspanning, groei en zelfontplooiing. Haar praktijk is gegroeid uit een passie voor mensen, de zachtheid en veiligheid waar mensen naar op zoek zijn en de nood aan een plek om tot rust te komen. Even onthaasten in deze drukke tijden, niet enkel met je hoofd maar ook met je lichaam. Haar jarenlange ervaring wil Caroline nu via deze opleiding gaan delen met anderen zodat ook jij cliënten letterlijk en figuurlijk zacht in beweging kan brengen.  

Wanneer?

De opleiding bestaat uit 7 opleidingsdagen:  2 oktober + 16 oktober + 17 oktober + 20 november + 21 november + 11 december + 12 december 2020

Telkens van 9u30 tot 16u30.

Waar?

Mola Movado, Katelijnestraat 111 , 8000 Brugge 

Coronamaatregelen

Je mag er op rekenen dat de opleiding georganiseerd wordt op een manier dat alles coronaproof verloopt.

De richtlijnen van de overheid worden op de voet gevolgd zodat we kunnen aanpassen indien nodig.

Carpoolen?

Wil je voor deze opleiding carpoolen, dan kan je oproep plaatsen in onze Community

Investering

Voor deze opleiding kan je genieten van 30% subsidies via de KMO-portefeuille

  zonder KMO-portefeuille (*)

met KMO-portefeuille (*)

btw
basisprijs 1.599,00 euro 1.119,30 euro 335,79 euro
Konnektit basic leden 1.519,05 euro 1.063,34 euro 319,00 euro
Konnektit plus leden 1.439,10 euro 1.007,37 euro 302,21 euro
Konnektit premium leden 1.359,15 euro 951,41 euro 285,42 euro

(*) bedrag excl btw

koffie / thee / water / lunch / cursus inbegrepen

Konnektit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

Onze gegevens:

-           Registratienummer: DV.O229322

-           Dienstverlener: Konnekt-it Comm.V.

-           Pijler: Opleiding

-           Domein: Algemeen Domein

Praktisch

  • Het deelnemen aan deze 7 daagse opleiding kan pas na het volgen van 1 van onze inspiratiedagen
  • Het aantal deelnemers voor deze opleiding is beperkt tot 6.
  • Bij onvoldoende deelnemers behouden wij ons het recht om deze opleiding te annuleren

 

 

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Wil je op de hoogte blijven
van onze opleidingen,
blogs en tips ontvangen?

We beheren jouw gegevens conform onze privacyverklaring

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier