Opleiding van Konnektit partner BIP: Het onuitsprekelijk trauma - Leuven

15 en 16 november 2019

Opleiding van Konnektit partner BIP: het onuitsprekelijk trauma, het verkennen van prenataal en preverbaal trauma en dissociatie bij kinderen en adolescenten

Soms wordt geaccepteerd dat prenatale en preverbale trauma's het kind op lange termijn kunnen beïnvloeden, maar tegelijkertijd zijn de meeste professionals nog steeds onzeker of het mogelijk is om daadwerkelijk toegang te krijgen tot deze herinneringen, omdat de kinderen zich dat 'niet kunnen herinneren' of 'er niet over kunnen spreken'.

In deze training wordt ingegaan op de theoretische en lange termijn impact van het leven met prenatale en preverbale trauma's en dissociatie bij kinderen. De nadruk van deze training zal echter vooral liggen op de toegang tot het prenatale en preverbal trauma en dissociatie en het behandelingsproces.

De training zal meerdere therapeutische technieken en instrumenten omvatten die gebruikt kunnen worden om kinderen en adolescenten in staat te stellen hun vroegste traumatische ervaringen te onderzoeken. Dit zal gebeuren aan de hand van praktische case studies, kindertekeningen, fotografische informatie over de sessies en video's over concrete sessies. Het zal ook het gebruik van EMDR/BLS tijdens dit proces omvatten.

Opleider

Dr. Renee P Marks is gediplomeerd therapeut en maatschappelijk werker en heeft meer dan 32 jaar ervaring in het werken met kinderen en gezinnen. Zij levert beoordelingen en directe therapeutische interventies met betrekking tot hechting en complexe trauma's. Zij wordt erkend voor haar specialistische kennis met betrekking tot beschuldigingen, seksueel misbruik, trauma en dissociatie bij kinderen en jongeren.

Renee werkt voornamelijk op het gebied van adoptie, pleegzorg en corporate parenting. Ze heeft een internationale reputatie en is betrokken geweest bij het geven van trainingen en keynote speeches in de Engelstalige wereld.

Deze opleiding wordt in het Engels gegeven.

Wanneer?

van 15/11/2019  (9 uur) tot 16/11/2019 (17 uur)

Waar?

Algemeen Vormingscentrum, UPC Leuven

Leuvensesteenweg 517, 3070 Kortenberg , België

Investering?

Wie inschrijft voor 15 september 2019 betaalt 490 euro

Na 15 september betaal je 550 euro

Voorwaarden

Psychologen, psychiaters, psychotherapeuten die al ervaring hebben met werken met kinderen en trauma.

Praktisch

In geval van onvoldoende inschrijvingen, ten laatste twee weken voor aanvang van de workshop/opleiding, behouden wij ons het recht voor deze te annuleren.

Het inschrijvingsgeld wordt u integraal teruggestort.

Bij annulering door de inschrijver wordt het inschrijvingsgeld enkel terugbetaald in geval van overmacht.

Inschrijvingen

Voor deze opleiding dien je je rechtstreeks bij het BIP aan te melden via deze link.

Voordeel voor Konnektit leden

Konnektit leden genieten van 10% korting als ze zich inschrijven voor deze opleiding.

 

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier