Supervisie voor bemiddelaars - Gent

12 mei 2020

Wie als familiaal bemiddelaar aan de slag is, ervaart dagdagelijks de complexiteit van deze job. De prachtige theoretische pistes blijken soms in de praktijk totaal niet aan te slaan. Je loopt vast in een gesprek, weet niet hoe je verder kan, botst op je eigen grenzen, emoties… Je raakt verward in het juridische kluwen of voelt je hier op zijn minst onzeker bij. Herkenbaar?

Misschien wil je je ervaringen eens voorleggen aan anderen om na te gaan wat je eventueel nog anders had kunnen doen? Dan kan je aansluiten bij deze groepssupervisie onder begeleiding van twee ervaren bemiddelaars, Grietkin Hoet en Annemie Heffinck.  Het zal ongetwijfeld een houvast bieden, wanneer je weet dat je op regelmatige basis met al je vragen, zowel juridisch, methodisch als emotioneel, terecht kan in een vaste en veilige groep, of zelfs individueel.

Reeds sedert de eeuwwisseling zijn Grietkin en Annemie als pioniers met familiale bemiddeling gestart. Beiden hebben zij zelf ervaren dat je dit vak maar al doende kan leren. Vandaar hun ‘goesting’ om nu hun kennis en ervaring mee te delen aan andere bemiddelaars.

In de supervisie vertrekken we van de vragen en casussen van de deelnemers om vervolgens op zoek te gaan naar mogelijke werkbare interventies of oplossingen. Het uitwisselen van ervaringen staat centraal, aangevuld met en verder onderbouwd door de eigen ervaringen van de supervisoren.

Voor wie

Zowel voor de jurist-bemiddelaars als de niet-jurist bemiddelaars die actief zijn in familiale bemiddeling

Supervisoren

Het unieke aan deze supervisies is dat zij begeleid worden door 2 ervaren bemiddelaars: Grietkin Hoet & Annemie Heffinck

Grietkin Hoet (°1956) studeerde Rechten en Criminologie en werkte gedurende de eerste 20 beroepsjaren in een puur juridische wereld, eerst als advocaat, vervolgens als magistraat. Vanaf 1999 ging haar interesse volledig naar de bemiddeling en volgende zij de opleiding tot familiaal bemiddelaar zowel te Leuven als te Gent. Sedertdien werkt zij nog uitsluitend als zelfstandige bemiddelaar in familiezaken. Zij heeft ervaring met zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke bemiddelingen.

Annemie Heffinck (°1963) is van opleiding Licentiaat Godsdienstwetenschappen en behoort dus tot ‘de derde groep’ bemiddelaars. Zij volgde de opleiding tot familiaal bemiddelaar aan de KU Leuven. Gedurende 12 jaar was zij werkzaam in haar eigen praktijk ‘CONVERSA’ te Kortrijk waar zij zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke bemiddelingen deed. Ook trad zij op als ‘coach’ voor wie een relatiebreuk diende te verwerken, of voor wie de stap wilde zetten naar een Nieuw Gezin. Momenteel wil zij zich verder vooral toeleggen op het geven van vorming aan en het begeleiden van collega-bemiddelaars, en dit vanuit de vele ervaring die zij kan inbrengen.

Grietkin en Annemie vormen een coherent team waarin ze elkaar sterk aanvullen.

Grietkin is gestart met een behoorlijke juridische bagage, maar heeft ervaren dat die kennis niet van allesoverheersend belang is tijdens de bemiddeling.  Om tot goede bemiddelingsgesprekken te komen moet er ook worden gewerkt op zoveel andere niveaus, zodat mensen uiteindelijk bereidheid tonen  om mee te zoeken naar oplossingen voor hun conflict. Hiervoor volgt zij nu reeds jaren specifieke bijscholing betreffende menselijke relaties en communicatie.

Annemie is menswetenschappelijk gevormd en dus eerder bekwaam in de methodiek van bemiddelen en de psycho-emotionele facetten rond echtscheiding. Maar ook zij schoolde zich bij om ook de juridisch-technische inhoud bij een bemiddeling te kunnen opnemen.

Wanneer?

12 mei 2020 van 13u30 tot 16u30

Waar?

De Brouwerij - Ham 175 - 9000 Gent

Investering?

Voor deze opleiding kan je genieten van 40% subsidies via de KMO-portefeuille

Schrijf je in voor deze groepssupervisie & betaal voor 15 oktober 2019 en geniet van vroegboekkorting

  zonder KMO-portefeuille (*) met KMO-portefeuille (*) BTW
basisprijs 135,00 euro 81,00 euro 28,35 euro
Konnektit basic leden 128,25 euro 76,95 euro 26,93 euro
Konnektit plus leden 121,50 euro 72,90 euro 25,52 euro
Konnektit premium leden 114,75 euro 68,85 euro 24,10 euro

(*) bedrag excl btw

Na 15 oktober 2019 betaal je voor de deze groepssupervisie:

  zonder KMO-portefeuille (*) met KMO-portefeuille BTW
basisprijs 150,00 euro 90,00 euro 31,50 euro
Konnektit basic leden 142,50 euro 85,50 euro 29,93 euro
Konnektit plus leden 135,00 euro 81,00 euro 28,35 euro
Konnektit premium leden 127,50 euro 76,50 euro 26,78 euro

 (*) bedrag excl btw

Koffie / thee / water / zoete break inbegrepen

Extra

Je kan je ook inschrijven voor de reeks van 4 groepssupervisies. In dat geval krijg je gratis een individueel supervisiegesprek aangeboden (max 2uur). Je kan als cursist zelf kiezen of je bij Grietkin of Annemie een persoonlijk supervisiegesprek wil boeken, en dit afhankelijk van waar je zelf de meeste ondersteuning bij zoekt.  

Konnektit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

Onze gegevens:

-           Registratienummer: DV.O229322

-           Dienstverlener: Konnekt-it Comm.V.

-           Pijler: Opleiding

-           Domein: Algemeen Domein

Praktische informatie

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Bij onvoldoende inschrijvingen heeft de organisatie het recht om deze opleiding te annuleren.

Wie onderstaand inschrijvingsformulier gebruikt, schrijft zich in voor de 1 groepssupervisie op 12 november 2019

Wil je je inschrijven voor de reeks van 4 groepssupervisies, klik dan hier.

 

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Wil je op de hoogte blijven
van onze opleidingen,
blogs en tips ontvangen?

We beheren jouw gegevens conform onze privacyverklaring

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier