Het rouw- en verliescafé - Wevelgem

20 april 2020

Konnektit moment

We willen gezondheids- en welzijnswerkers de gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten. De Konnektit momenten vormen hiertoe de ideale gelegenheid. Enerzijds bieden we een boeiend thema aan waarover een expert ter zake komt vertellen. Anderzijds creëren we de gelegenheid om te netwerken. 

Het rouw- en verliescafé

We horen vaak van onze cliënten hoe moeilijk het is om een luisterend oor te vinden. Na een verlies kunnen ze wel een tijdje met hun verhaal terecht bij anderen, maar het begrip hiervoor verandert al gauw. De wereld van vandaag draait zo snel en wat voor hen een heel ingrijpende gebeurtenis is die hun leven helemaal (blijvend) verandert, lijkt voor anderen al lang voorbij. Dat zorgt voor onbegrip, verdriet en eenzaamheid.

Om tijd en ruimte voor verlies te creëren, om verlies uit de taboesfeer te halen en bij te dragen aan een meer open en nieuwe rouwcultuur, opende de vzw Rouw- en verliescafé Vlaanderen in 2018 haar deuren. De cafés bieden een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die een verlies meemaakte én voor hun omgeving. De grote opkomst bevestigt wat we aanvoelden: de cafés komen tegemoet aan een echte nood. 

Karin Verheyen en Lut Van Schoors zijn beiden al jaren actief als rouwtherapeut. Op dit Konnektit moment vertellen ze welke impact verlies en rouw kunnen hebben, hoe de rouwcafés werken en hoe ze met dit nieuwe initiatief een veilige plek en een rust- en steunpunt bieden na verlies.

Spreker

Lut Van Schoors is psychotherapeut, rouw- en verliesbegeleider en counselor in existentieel welzijn. Ze heeft een warm hart voor mensen en kiest er altijd voor om de klemtoon eerder op de talenten dan op de trauma's te leggen. In haar praktijk gaat ze samen met cliënten op zoek naar veerkracht en hulpbronnen, en naar een manier om het verlies te verweven in hun leven. Lut organiseert maandelijks een schrijfgroep voor mensen die rouwen, geeft opleidingen rond rouw en is co-begeleider van een lotgenotengroep partnerverlies. Vanuit de overtuiging dat mensen in een verliessituatie de beste ondersteuning en troost vinden in de verbinding met anderen, is ze enthousiaste mede-oprichter van de vzw Rouw- en verliescafé Vlaanderen.

Karin Verheyen is een gediplomeerde rouwtherapeute en hartcoherentiecoach. In haar praktijk, begeleidt ze sinds 2009 volwassenen die het – om welke reden ook- moeilijk hebben met een verlieservaring. Dit kan een overlijden zijn, maar ook een scheiding, een onverwacht ontslag of een onvervulde kinderwens kunnen een rouwproces vragen.

Haar missie stopt echter niet bij de deur van haar praktijk. Regelmatig organiseert ze workshops rond rouwen en veerkracht. Tevens is ze voorzitter van de vzw Rouw- en verliescafé Vlaanderen omdat ze actief wil meewerken aan een nieuwe rouwcultuur in Vlaanderen. Een cultuur waar ruimte en tijd is voor verlies en verdriet in al zijn facetten. Want het scheelt als je deelt…

Wanneer?

20 april 2020 van 19u tot 22u

Waar?

BC Group, Vlamingstraat 4 - 8560 Wevelgem

Carpoolen?

Wil je voor deze opleiding carpoolen, dan kan je oproep plaatsen in onze Community

Investering

 

  prijs excl. btw btw
Basisprijs 75,00 euro 15,75 euro
Konnektit basic lid 71,25 euro 14,96 euro
Konnektit plus lid

3x per jaar gratis deelname

(vanaf 4e deelname betaal je 50,00 euro)

indien betalend

10,50 euro

Konnektit premium lid

9x per jaar gratis deelname

(vanaf 10e deelname betaal je 50,00 euro)

indien betalend

10,50 euro

 

Tijdens dit Konnektit moment voorzien we ook een hapje en drankje zodat dit het netwerken aangenamer maakt.

Praktische informatie

Gelieve in te schrijven voor 20 maart 2020

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Bij onvoldoende inschrijvingen heeft de organisatie het recht om deze opleiding te annuleren.

 

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Wil je op de hoogte blijven
van onze opleidingen,
blogs en tips ontvangen?

We beheren jouw gegevens conform onze privacyverklaring

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier