De toekomst van de geestelijke gezondheidszorg, dat realiseren we samen! - Heverlee

30 januari 2020

Naar aanleiding van het nieuwe jaar slaan In4Care en Konnektit de handen in elkaar. Ze organiseren samen een nieuwjaarsbabbel waarop hun respectievelijke leden en andere geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten, want ...

De toekomst van de geestelijke gezondheidszorg, dat realiseren we samen!

De (ambulante) geestelijke gezondheidszorg. Iedereen en op alle niveaus onderschrijft het belang. Alleen blijft het akelig stil wanneer het gaat over een (faire) terugbetaling van psychotherapie, maar evenzeer is er bijzonder weinig te lezen en horen over hoe het beroep van bijvoorbeeld psycholoog of psychotherapeut er in de nabije en verre toekomst zou kunnen gaan uit zien.

Nochtans, zowat elke sector heeft de voorbije jaren een gigantische transformatie doorgemaakt, of is daarmee bezig. Denk maar aan de impact van online verkoop en de bol.com en amazons van deze wereld, of aan de opmars van de elektrische (en straks zelfrijdende) auto’s, foto’s nemen (iemand nog een Kodak rond de nek hangen?) of aan de manier waarop we communiceren met elkaar (wie stuurt nog sms-en of is laatst in een telefooncel geweest) of onze reis boeken (Thomas Cook-momentje)?

Het is een illusie om te denken dat ook de gezondheidszorg en in het bijzonder de geestelijke gezondheidszorg niet op dezelfde manier zal onderhevig zijn aan verandering.

Enerzijds omwille van de impact van nieuwe technologieën als artificiële intelligentie en machine learning, chatbots, virtual en augmented reality, humanoïde robots, sensoren en wearables als fitbit,…. Anderzijds omdat andere sectoren als banken, supermarktketens, verzekeringsmaatschappijen,…ook meer en meer hun pijlen richten op de gezondheidszorg.

Tot slot zijn er ook de cliënten die andere verwachtingen hebben en op dezelfde snelle, efficiënte manier bediend of geholpen willen worden én vaak zelf mee aan, het stuur van hun behandeling willen zitten.

Kortom, we kunnen als actie in de geestelijke gezondheidszorg maar beter voorbereid zijn op de toekomst, of beter nog, zelf de toekomst vorm geven!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan naar deze nieuwjaarsbabbel.

Programma

9u30 ontvangst

10u00 verwelkoming door Sonja Delbeecke, zaakvoerder Konnektit

10u15 de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg door Nico De Fauw, CEO In4Care

12u15 knabbel en babbel gelegenheid + mogelijkheid om bezoek te brengen aan het trefpunt van Konnektit en In4Care partners

Organisatoren

In4Care verenigt meer dan 400 actoren uit zorg en welzijn, 35 ondernemingen en intermediairen die actief zijn in de zorg- en welzijnssector, witte economie, onderwijs en patiëntenverenigingen. In4care wil de zorg- en welzijnssector helpen zich voor de te bereiden op de toekomst en integrale, kwaliteitsvolle en betaalbare zorg blijvend mogelijk maken. 

Nico De Fauw is de drijvende kracht achter In4care. Psycholoog van opleiding, al denken sommigen economist, ingenieur of marketeer. Gebeten door de zorg, gepassioneerd door innovatie, gedreven door ondernemerschap.

Konnektit verenigt - 2 jaar na de opstart - meer dan 140 zelfstandige zorgers in Vlaanderen en ondersteunt hen in het runnen van een eigen praktijk. Naast de missie om zorgers te versterken, wil Konnektit hen ook verbinden met hulpzoekenden die het vaak moeilijk vinden om door het bos de bomen te zien in het google-landschap waarin iedereen zich coach mag noemen. Met het netwerk waarvan psychologen / psychotherapeuten / seksuologen / bemiddelaars / orthopedagogen / coaches deel uitmaken wil Konnektit de hulpzoekende via 1 website de weg wijzen naar kwalitatieve hulpverlening. 

Sonja Delbeecke is de drijvende kracht achter Konnektit. Naast maatschappelijk werker / psychotherapeut / bemiddelaar en ondernemer is Sonja vooral een bruggenbouwer. Vanuit haar drive om mensen met elkaar te verbinden en hen te versterken, zorgt ze voor de (zelfstandige) zorgers in Vlaanderen. 

Trefpunt

Volgende partners bevestigden reeds hun aanwezigheid op het trefpunt:

  • De Tekstbewerker
  • Acco
  •  

Wanneer?

30 januari 2020 van 10u tot 14u30

Deuren gaan open om 9u30

Waar?

BC 10 - Interleuvenlaan 10 - 3001 Heverlee

Carpoolen?

Wil je voor deze opleiding carpoolen, dan kan je oproep plaatsen in onze Community

Investering

 

  prijs excl. btw btw
Konnektit leden gratis (*) 0 euro
In4care leden gratis (*) 0 euro
niet-leden 25,00 euro 5,25 euro

 

(*) Wie zich inschreef, maar minder dan 7 dagen op voorhand annuleert of niet komt opdagen, betaalt een no show fee van 25 euro excl btw

Elke aanwezige ontvangt een goodiebag. 

 

Praktische informatie

Inschrijven kan voor 10 januari 2020 via het inschrijvingsformulier.

Vermeld het bij de kortingscode als je In4care lid bent.

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Bij onvoldoende inschrijvingen heeft de organisatie het recht om deze opleiding te annuleren.

 

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Wil je op de hoogte blijven
van onze opleidingen,
blogs en tips ontvangen?

We beheren jouw gegevens conform onze privacyverklaring

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier