Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk

7 oktober + 21 oktober + 22 oktober + 11 november + 12 november + 9 december 2022 + 13 januari 2023

Everybody has a story’. Een verhaal dat we vaak verwoorden vanuit ons hoofd. Maar wat als we ons lichaam het verhaal laten vertellen.

Want ‘Every body has a story too’. En het is net het lichaam die het denken, voelen en doen aanstuurt. Het lichaam heeft een eigen taal en bevat heel veel informatie over wie je bent en wat jij nodig hebt. Door met het lichaam te werken, groeit het zelfvertrouwen, wordt er minder gepiekerd en kunnen mensen beter om met spanningen veroorzaakt door angst en stress.

Deze 7 daagse opleiding is een vervolg op de inspiratiedag ‘Lichaamsgericht werken in therapie en coachingcontext’ en gericht naar mensen die reeds ervaring hebben met ademwerk, lichaamsbewustzijn en lichaamswerk, lichaamsbeweging, … en die zich willen specialiseren in de benadering van Holistic Pulsing. Het is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed op een massagetafel gewiegd wordt. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam uitgenodigd tot diepe ontspanning en creëer je ruimte om (emotionele) blokkades los te laten. Het is een zachte en veilige manier van gericht aandacht geven aan je lichaam en alles wat er binnenin je leeft. Een behandelmethode die goed te combineren is met andere technieken en therapievormen. Het biedt ondersteuning bij bewustwording, ontspanning en groei. Een bijzonder gevoel om helemaal te mogen zijn.

Inhoud en methodiek

Gedurende 7 dagen ga je met Caroline Steensels & de andere deelnemers op pad en wordt er naast theorie en techniek ook ervaringen gedeeld rond Holistic Pulsing zodat je na deze training een Holistic Pulsingsessie van 60 minuten kan aanbieden aan jouw cliënteel naast de begeleiding die je nu reeds aanbiedt. Het is een ervarings- en praktijkgerichte training waarbij de theorie tussendoor aan bod komt en uitgediept wordt, aangevuld met vakliteratuur.

Holistic Pulsing is aanraken en aangeraakt worden en daardoor ook geraakt en bewogen worden. Gedurende de training oefenen we op elkaar en zo kan je doorheen een lesdag ook iedere keer de rol van pulsee en pulser innemen. Met een integere, open en niet-oordelende houding gaan we onszelf en elkaar ont-moeten.

Om een nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen moet je voornamelijk oefenen. Tussen de lesblokken oefen je de aangeleerde pulstechnieken. Je stelt daarbij een persoonlijk portfolio samen van je leerproces en oefensessies. De certificatie op de laatste lesdag bestaat erin vorm te geven hoe jij Holistic Pulsing binnen jouw praktijk gaat inzetten en dit kort aan iedereen van de groep te presenteren.

Opleider

Caroline Steensels is master in de psychologische en pedagogische wetenschappen. Daarnaast is ze relaxatiecoach, hartcoherentie coach, holistic pulsing coach en creatief therapeut. Ze heeft een eigen praktijk "Mola Movado" waar je terecht kan voor ontspanning, groei en zelfontplooiing. Haar praktijk is gegroeid uit een passie voor mensen, de zachtheid en veiligheid waar mensen naar op zoek zijn en de nood aan een plek om tot rust te komen. Even onthaasten in deze drukke tijden, niet enkel met je hoofd maar ook met je lichaam. Haar jarenlange ervaring wil Caroline nu via deze opleiding gaan delen met anderen zodat ook jij cliënten letterlijk en figuurlijk zacht in beweging kan brengen.  

Wat zeggen anderen over deze opleiding?

Joke Van Hecke nam deel aan deze opleiding en bezorgde ons deze feedback. 

Patricia Goesaert gaf volgende feedback

"Ik was al een hele tijd op zoek naar een ontbrekend puzzelstukje. En ik heb het gevonden bij “Mola Movado”. In mijn job als psychotherapeut ervaar ik hoe belangrijk het is dat we niet alleen de focus leggen op wat er in ons hoofd omgaat. We gaan soms te snel voorbij aan wat we daarbij ook voelen. We blijven hangen in het praten, het zoeken naar oplossingen. Maar er ligt ook zo veel kennis opgeslagen in ons lichaam zelf. In de opleiding “holistic pulsing”/ “lichaamsgericht werken” leer je weer naar dat lichaam luisteren. Je gaat terug naar de kern van het zijn, het voelen. Om dit dan weer terug te koppelen naar het denken. De opleiding gaat veel verder dan het aanleren van een aantal technieken. Je leert om weer dichter bij jezelf te komen. Er is ruimte voor verbondenheid, gevoeligheid en kwetsbaarheid. Je gaat terug naar de essentie. Van hieruit ontstaat er een kracht om er te kunnen zijn voor een ander. Door het zelf te ervaren, leer je hoe je een ander kan begeleiden op zijn eigen unieke pad. Ik kom er sterker uit als persoon én ook als psychotherapeut."

Inge Claus schreef ons het volgende nadat ze deelnam aan deze opleiding

Ik zat vast in mijn hoofd. Ik zat vast in mijn lichaam. Als advocaat in familiezaken knaagden de jaren hevige emoties bij mijn cliënten, die vastliepen in hun reptielenbrein, aan mijzelf. In die mate zelfs dat ik tegen een burn-out aankeek, besef ik nu. Ik kon soms geen telefoons meer horen rinkelen, kreeg de kriebels bij nieuwe consultaties, wou vluchten in elkaar steeds sneller opvolgende reisjes weg van mijn bureau. Terwijl ik alles met zoveel liefde en zorg en met mijn hele zijn had opgebouwd. Op zoek naar alternatieve aanpakken voor vechtscheidingen, zag ik dat Konnekt-it een cursus ‘lichaamsgericht werken’ aanbood. Ik hoorde mijn eigen lijf schreeuwen en schreef mij in voor de kennismakingssessie. Getriggerd door de overweldigende ervaring, wilde ik meteen de 12-daagse opleiding volgen. Niet alleen de techniek meester geraken, maar ook mij in wat daarachter schuil gaat, verdiepen. Want het gaat over zoveel meer dan enkel over een beetje wiegen heen en weer !!

Zo blij dat ik dit op mijn pad tegenkwam. Ik leerde wat ‘I feel me, I see you’ betekent : je mag er zijn voor je cliënt, maar je hoeft zijn/haar problemen niet op te lossen en al zeker niet als de jouwe te gaan overnemen en ervaren.

Door deze opleiding sta ik er weer. IK, in één geheel. IK die er mag zijn met mijn zonnige en minder zonnige kant. IK ben niet egoïstisch als ik niet steeds bezig ben met de zorg voor een ander.

Door deze opleiding ben ik er weer. Met volle vertrouwen in mijn eigen kracht en in een gezonde verbinding   met de andere. Als moeder, vrouw, professional. En vooral kijk ik de dag van morgen met een gezonde nieuwsgierigheid   opnieuw tegemoet en zie ik uit naar de nieuwe mogelijkheden die dit pad ongetwijfeld nog te bieden heeft. Mijn hoofd en mijn lijf kwamen tot rust. Deze opleiding was het mooiste cadeau dat ik mijzelf kon doen !

Dank aan Caroline die met zoveel beheestering overbrengt wat haar grote passie is. Dank aan Sonja om met zoveel zorg passende en kwaliteitsvolle cursussen aan te bieden aan de zorgverleners !

 

Wanneer?

De opleiding bestaat uit 7 opleidingsdagen: 

  • 7 oktober 2022
  • 21 oktober 2022
  • 22 oktober 2022
  • 11 november 2022
  • 12 november 2022
  • 9 december 2022
  • 13 januari 2023

Telkens van 9u30 tot 16u30.

Waar?

Mola Movado, Katelijnestraat 111 , 8000 Brugge 

Investering

Voor deze opleiding kan je genieten van 30% subsidies via de KMO-portefeuille (**)

  zonder KMO-portefeuille (*)

met KMO-portefeuille (*)

btw
basisprijs 1.699,00 euro 1.189,30 euro 356,79 euro
Konnektit basic leden 1.614,05 euro 1.129,98 euro 338,95 euro
Konnektit plus leden 1.529,10 euro 1.070,37 euro 321,11 euro
Konnektit premium leden 1.444,15 euro 1.010,91 euro 303,27 euro

(*) bedrag excl btw

koffie / thee / water / lunch / cursus inbegrepen

 

(**) Deze opleiding valt onder de categorie "diensten gericht op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid". Dit betekent dat enkel erkende medische beroepen, de paramedische beroepen (zoals erkend bij het koninklijk besluit van 2 juli 2009 tot vaststelling van de lijst van de paramedische beroepen) en de niet-conventionele praktijken (zoals erkend bij de wet van 29 april 1999 inzake de geneeskunde, artsenijbereidkunde, de kinesitherapie, de verpleegkunde en de paramedische beroepen), zijnde de homeopathie, de chiropraxie, de osteopathie en de acupunctuur in aanmerking komen voor subsididies via de KMO-portefeuille voor deze opleiding. De psychotherapeuten met verworven rechten behoren in dit kader ook tot de beroepsgroepen die in aanmerking komen voor KMO-portefeuille.

Konnektit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

Onze gegevens:

-           Registratienummer: DV.O229322

-           Dienstverlener: Konnekt-it Comm.V.

-           Pijler: Opleiding

-           Domein: Algemeen Domein

Praktisch

  • Het deelnemen aan deze 7 daagse opleiding kan pas na het volgen van 1 van onze inspiratiedagen. 
  • Het aantal deelnemers voor deze opleiding is beperkt tot 6.
  • Deze editie is volzet, maar stuur een mailtje naar sonja@konnektit.be als je wil deelnemen aan de volgende 7 daagse opleiding die we organiseren. Van zodra de data gekend zijn, word je dan als 1e geïnformeerd

Inschrijven

Persoonlijk

*
*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*

Werk

*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
*
*
*
* (vul n.v.t. in indien niet van toepassing)

Vragen?

Konnektit

Sonja Delbeecke
GSM 0496 50 56 65
Email sonja@konnektit.be

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier