Deze opleiding is verlopen.

Lichaamsgericht werken met kinderen en jongeren

10/10/2022 - 11/10/2022
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Vaak worden kinderen bij ons, therapeuten en zorgverleners, aangemeld met lastig gedrag en moeite met emotieregulatie. Meer en meer zien we dat onder ‘moeite met emotieregulatie’ vooral een hulpvraag naar spanningsregulatie zit. Spanning die door henzelf en hun begeleiders niet meteen (h)erkend wordt. Kinderen leren heel snel vervreemden van hun eigen lichaam en door overdruk in onze samenleving hebben ze niet altijd volwassen in hun buurt die hen kunnen helpen via co-regulatie om met spanning en prikkels om te gaan.

 

In deze korte training komen speelse methodieken aan bod om terug een lichaamsgewaarzijn te ontwikkelen, spanning te herkennen en te leren releasen. Het lichaam wordt herkend als een huis voor emoties dus we werken ook met aardingsoefeningen, kracht en ontspanning. Er is veel aandacht voor traumasensitief werk en beweging als hulpbron voor het wijze wetende lijf.

We staan ook stil bij de rol van ouders en begeleiders die hierin erg noodzakelijk ondersteunend kan zijn en waar zij mogelijk zelf ook hulp nodig hebben voor hun eigen regulatie.

Er komen oefeningen uit NARM, Polyvagaal, Somatic experience en psychofysiek werk aan bod die we aanvullen met creatieve speelse werkvormen. Deze korte training geeft een eerste aanzet om van emotieregulatie naar spanningregulatie te gaan en vraagt van deelnemers de bereidheid om met zichzelf en hun eigen regulatie op onderzoek te gaan.

 

De korte training richt zich tot iedereen die op een of andere manier met kinderen en/of ouders werkt. Veel van de inzichten en oefeningen zijn ook buiten een strikt therapeutisch kader inzetbaar. Het is aangenaam om makkelijk zittende kledij en een matje te voorzien.

Doelgroep

  • Therapeuten
  • Hulpverleners
  • Zorgverleners

Opleider

Katrien Cassiers is docente en vormgever van de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie, Zandspeltherapie en de Integratieve Creatieve Opleiding. Daarnaast geeft ze meerdere korte trainingen en is supervisor. Oorspronkelijk pedagogisch geschoold maakte ze in 2003 de overstap naar een praktijk voor individuele psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Als therapeute in de Interactionele Vormgeving krijgt het therapeutisch proces een unieke vorm in interactie met de cliënt. Onder andere bijkomende opleidingen systemisch werken, systemische pedagogie, transpersoonlijke psychotherapie, mindfulness en compassie voor hulpverleners, brainspotten, somatic experience, heartfulness, theory u , meditatie , beeldhouwen en eigen kunstenaarschap maken deel uit van haar instrumentarium.

Wanneer?

Maandag 10/10/2022
van 10u tot 17u
Dinsdag 11/10/2022
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

215 EURO

(voorschot 50 euro + 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 180 EURO

(voorschot 50 euro + 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Meer info

Meer info vind je hier.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.