Opleidingen in Vlaams-Brabant

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnektit momenten aangeboden door Konnektit.

Filter

Opleiding van Konnektit partner BIP: Het onuitsprekelijk trauma - Leuven

15 en 16 november 2019

Soms wordt geaccepteerd dat prenatale en preverbale trauma's het kind op lange termijn kunnen beïnvloeden, maar tegelijkertijd zijn de meeste professionals nog steeds onzeker of het mogelijk is om daadwerkelijk toegang te krijgen tot deze herinneringen, omdat de kinderen zich dat 'niet kunnen herinneren' of 'er niet over kunnen spreken'.

In deze training wordt ingegaan op de theoretische en lange termijn impact van het leven met prenatale en preverbale trauma's en dissociatie bij kinderen. De nadruk van deze training zal echter vooral liggen op de toegang tot het prenatale en preverbal trauma en dissociatie en het behandelingsproces.

Lees meer

Opleiding van Konnektit partner BIP: Life Span integration 1

13 en 14 december 2019

Lifespan Integration®-training Lifespan Integration® (LI) is een zachte integratieve traumatherapie, die overeenkomt met het huidige inzicht in psycho- en interpersoonlijke neurobiologie. Het maakt de integratie mogelijk van gedissocieerde egostaten gedurende de levensduur, gebaseerd op de eigen "tijdlijn" van de patiënt van vroeger tot nu. LI is geïndiceerd voor zowel volwassenen als kinderen die lijden aan gehechtheidstekorten, persoonlijkheidsstoornissen, dissociatie, angst, affectregulatie en PTSS-symptomen. De level 1 Lifespan Integration-training vindt plaats gedurende twee opeenvolgende dagen.

Lees meer

Konnektit
Moment

Inspirerend spreken voor publiek - Leuven

20 februari 2020

Hoe kan je inspirerend spreken voor publiek? op deze vraag biedt Gina Peeters een antwoord tijdens dit Konnektit moment.

Lees meer

Leren werken met poppetjes - Leuven

16 maart 2020

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Tijdens deze opleiding neemt Ybe Casteleyn je mee in de wereld van opstellingen in het klein. Er worden technieken aangereikt om poppetjes in te zetten tijdens gesprekken met cliënten.

Lees meer

Help, mijn cliënt wordt gestalkt? Wat moet je als hulpverlener weten om een stalker en/of zijn slachtoffer te begeleiden? - Leuven

27 maart 2020

Wil je meer weten over stalking & vooral weten hoe je hiermee om kan gaan, schrijf je dan in voor deze opleiding met Anne Groenen.

Lees meer

Staat beroepsgeheim de samenwerking met andere professionals in de weg? - Leuven

21 april 2020

Binnen de welzijns- en gezondheidszorg bestaat een groeiende aandacht voor de problematiek van informatie-uitwisseling. In tijden waar de complexiteit binnen de zorgsector aanzienlijk toeneemt en samenwerking in het belang van de zorgverlening aan de cliënt een cruciale rol speelt, rijzen regelmatig vragen en onduidelijkheden over de omgang met vertrouwelijke informatie in het algemeen en de problematiek van het beroepsgeheim in het bijzonder. Tijdens deze opleiding biedt Sophie Vanassche naast een theoretisch kader ook de nodige vertaling naar de praktijk zodat de deelnemers een duidelijk kader krijgen aangereikt omtrent wat kan / niet kan in het samenwerken met andere disciplines.

Lees meer

Communiceren met visuele impact - Leuven

24 april 2020

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

Hoe rouwen kinderen? - Leuven

22 oktober 2020

Wat antwoord je op vragen van kinderen zoals: “Waar is de overledene nu? Heb je kleren aan als je in de doodskist ligt? Waarom heeft God mijn broertje laten doodgaan?” Enzovoort. In deze opleiding biedt Lies Scaut je een blik op de leefwereld van kinderen en hoe je samen met hen op zoek kan gaan naar een werkwijze die bij hen past en waar zij hun emoties en verhalen in kwijt kunnen. 

Lees meer

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier