Wie is Konnektit?

Onze missie? Zorgen voor zorgers

Twee woorden staan centraal bij Konnektit om onze missie 'zorgen voor zorgers' in de praktijk om te zetten: verbinden en versterken.

 

We verbinden zorgers

 • met collega’s uit verschillende disciplines, allen actief in het domein van de gezondheidszorg
 • met experten die vertrouwd zijn met onze sector

 

We versterken zorgers

 • door hen persoonlijke ondersteuning op maat aan te bieden
 • door hen van correcte informatie op maat van de sector aan te bieden
 • door hen in verbinding te brengen met een multidisciplinair netwerk waarin kennis kan gedeeld worden en samenwerking gestimuleerd wordt.

Waar we trots op zijn

 • De Konnektit infotheek, ons intranet systeem, waar informatie op maat van de zelfstandige hulpverlener kant en klaar ter beschikking staat.

 • We volgen de actualiteit op de voet en proberen kort op de bal te spelen door onze leden snel en correct te informeren. De coronacrisis, de RIZIV-conventie of de kwaliteitswet, ... Konnektit leden ontvingen steeds als eerste de nodige informatie.

 

 • Door onze tussenkomsten hield de overheid rekening met het bestaan van psychotherapeuten met verworven rechten, zowel op het vlak van de kmo-portefeuille (augustus 2021) als op het vlak van de btw-wetgeving (januari 2022). 

 

 • De Gegevensbeschermingsautoriteit gaf ons gelijk op onze aanklacht dat derden niet zo maar gegevens van onze leden mogen gebruiken om op hun website te plaatsen (juni 2023).

 

 

 • Konnektit richtte ikzoekhulp.be op waar iedereen op zoek naar hulp gemakkelijk de weg kan vinden naar een gepaste hulpverlener in de buurt. Het kan online, maar ook telefonisch of via mail.

   

 • Veel leden beseffen ondertussen dat werken aan de praktijk even belangrijk is als werken in de praktijk.

 

 • Konnektit leden kunnen rekenen op een netwerk van experten die met ons samenwerken. Voor vragen over gezondheidsrecht, ondernemingsrecht, boekhouding, fiscaliteit, verzekeringen, copywriting of nood aan supervisie, ... kunnen ze bij onze partners terecht.

Hoe ontstond Konnektit?

Al meer dan 25 jaar is Sonja Delbeecke actief in de hulpverlening. Eerst binnen een context van gedwongen hulpverlening, later in een CAW-context en sinds 2005 als zelfstandig psychotherapeute / bemiddelaar.

 

Werken als zelfstandige kan eenzaam zijn, bijgevolg ging Sonja al snel op zoek naar collega’s om mee te sparren, om mee samen te werken of om cliënten door te verwijzen wanneer ze deze zelf niet kon helpen. Ze merkte dat deze behoefte ook bij collega’s leefde. Daarom richtte ze in 2017 Konnektit op. Een verbindend multidisciplinair netwerk waar professionele zorgverleners uit de gezondheidszorg terecht kunnen met vragen, opleidingen kunnen volgen, zich leren wapenen tegen de valkuilen van het ondernemerschap en zo veel meer.

 

Konnektit is door de totaalservice die geboden wordt in combinatie met de persoonlijke aanpak een meerwaarde voor de aangesloten leden.

Onze visie

Omdat we niet geloven dat er slechts één stroming of beroepsgroep de waarheid in pacht heeft, kiezen we met Konnektit voor een multidisciplinaire aanpak en dit met respect voor ieders visie.

 

Kwaliteit en professionaliteit dragen wij hoog in het vaandel. Elke hulpzoekende heeft immers recht op een degelijk opgeleide hulpverlener.

 

Onze leden hebben een degelijke opleiding gevolgd en vinden supervisie essentieel om alert te blijven in hun praktijk.  

 

Wie zich wil aansluiten bij het Konnektit netwerk wordt om die reden eerst gescreend.  Zo zal je in jouw profiel enkel ‘bemiddeling’ als hulpvorm kunnen aanbieden als erkend bemiddelaar en zal je als psychotherapeut enkel lid kunnen worden als je een attest van een meerjarige psychotherapie-opleiding kan voorleggen. 

 

We geloven dat het gevolgd hebben van een driedaagse inleiding in de contextuele therapie van jou nog geen contextueel psychotherapeut maakt. 

Verwijzers en hulpzoekenden hebben volgens ons recht op correcte informatie.  Naast multidisciplinariteit, kwaliteit en professionaliteit dragen we betrouwbaarheid en eerlijkheid hoog in het vaandel. 

 

 

 

 

 

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.