Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

April 2024
18/04/2024

ONLINE: Op weg naar een rendabele praktijk

Veel collega’s leven met het idee dat het niet mogelijk is om genoeg te verdienen als zelfstandig hulpverlener. In deze workshop neemt Sonja Delbeecke je mee op weg naar een rendabele praktijk.

19/04/2024

Proeven van psychotherapie met kinderen en jongeren : emotieregulatie en EFT

Vanuit de Emotion Focused Therapy (EFT) staat Leen Bruyninckx stil bij de belangrijkste therapeutische vaardigheden en houdingen in het werken met emoties en het reguleren ervan bij kinderen en jongeren.

20/04/2024 ...

Natuur- en wandelcoach

Wil jij mensen helpen om in harmonie met de natuur te leven en hen begeleiden bij het ontdekken van hun innerlijke kracht? Dan is onze opleiding tot natuur- en wandelcoach met Anouk François en Rudi Thoelen iets voor jou! Leer hoe je natuurelementen kan integreren in je coachtechnieken om mensen te helpen hun mentale, emotionele en fysieke welzijn te verbeteren. Onze opleiding biedt een diepgaande training in zowel natuur- als coachvaardigheden. Met de groeiende belangstelling voor duurzaamheid en mindfulness, is er steeds meer vraag naar natuur- en wandelcoaches. Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding en word een expert in het verbinden van mensen met de natuur en zichzelf!

23/04/2024 - 24/04/2024

Introductie organisatieopstellingen

Een organisatie als levend systeem is een interessant en complex gegeven. Terugkerende conflicten, moeilijk te duiden patronen, spanningen en ongezonde dynamieken in afdeling x of team y?

Wat drijft hen (de medewerkers), wat kan een manager of leidinggevende doen/niet doen? Wat doet een directie? Welke interventies passen beter bij het geheel dan één op één interventies? 

Lieven Van Langenaeker laat je tijdens deze tweedaagse de meerwaarde van organisatieopstellingen ervaren.

23/04/2024

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: maak kennis met bokstherapie

Ontdek hoe bokspsychotherapie een doeltreffende aanvulling kan zijn bij de bestaande therapievormen voor de diagnose en de behandeling  van mentale ziektebeelden. Als een originele lezing en vertaling van psychotherapie naar het lichaam verrijkt ze de bestaande therapievormen. Daarnaast geeft bokspsychotherapie door zijn unieke spelvorm behandelaren een nieuwe manier om om te gaan met cliënten en met de eigen praktijk. Masja Otter vertelt er ons meer over tijdens dit online Konnektit moment.

27/04/2024 - 04/05/2024

Verwerking van mishandeling of misbruik

Hoe bouw je een vertrouwensrelatie op met iemand die juist zo diep geschonden is in vertrouwen? Hoe krijg je, op een begripvolle manier, beweging in hardnekkige patronen? Hoe help je hun kijk op de werkelijkheid verruimen? Hoe krijgt de cliënt de regie over het eigen leven terug in handen en creëren we meer keuzevrijheid?

 

Als begeleider geloven in relatiebekwaamheid als kracht om vastgelopen ontwikkelingen opnieuw in beweging te brengen. Je leert kijken naar de opbouwende bedoeling van hun patronen en gaat samen op zoek naar meer constructieve manieren om hiermee om te gaan.

 

Anne Vandenbroucke gaat vanuit een theoretisch kader heel praktijkgericht aan de slag.

30/04/2024

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: de nieuwe wet op de patiëntenrechten

Eind januari werd de wetsvoorstel tot aanpassing van de wet patiëntenrechten goedgekeurd. Maar wat betekent dit nu concreet voor jou en jouw werkwijze als hulpverlener? Mr. Ann Dierickx maakt ons wegwijs in de veranderingen tijdens dit online Konnektit moment.

30/04/2024 - 15/05/2024 - 16/05/2024

Trauma en kinderen

Een driedaagse met Katrien Cassiers voor therapeuten die met kinderen en jongeren werken en zich willen verdiepen in trauma. De deelnemers maken kennis met een holistisch beeld op trauma en de werking van trauma op lichaam, emotie en cognitie. We leren trauma en de effecten herkennen.

 

Mei 2024
03/05/2024

Proeven van speltherapie

Pascale Schoenmakers laat je kennis maken met de basis van speltherapie, de spelkamer en het bijhorend spelmateriaal.

14/05/2024

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: Het Linked-INC model

Tijdens dit Konnektit moment leert Erendiz Ates je hoe door een juiste strategie op LinkedIn & social jezelf én je praktijk futureproof kan maken.

16/05/2024

De kracht van ademhaling in de therapieruimte

Tijdens deze inspiratiedag met Wendy Paesen ontdek je hoe je bewuster in contact kan komen met zowel jouw ademhaling als de ademhaling van je cliënt. We oefenen en ervaren verschillende ademhalingsoefeningen waarmee je direct aan de slag kan met jouw cliënten.

16/05/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (mei 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

17/05/2024 - 24/05/2024 - 31/05/2024 - 07/06/2024 - 14/06/2024

Start to coach

Jij wil leren coachen? Geweldig. Misschien weet je zelfs al waarin je je later wil gaan specialiseren. Misschien ook niet. Wel, je begint sowieso bij het begin en dat is bij communicatie. Zodat jij kan leren communiceren en coachen mét impact.

 Deze opleiding, gegeven door Karine Van Oosterbos,  vormt jouw basis als toekomstig coach en focust op gesprekstechnieken. Je leert dus te communiceren als coach. Geloof me, dat maakt een groot verschil!

21/05/2024 - 03/06/2024

Verbindend werken met koppels in conflictsituaties

Het begeleiden van koppels in conflictsituaties kan wel eens een hachelijke onderneming lijken. Niet zelden loopt de emotionele intensiteit tijdens een gesprek behoorlijk op, waarbij het soms een uitdaging is om je als begeleider of therapeut staande te houden. Anderzijds zorgen conflicten die zich thuis voordoen (soms met partnergeweld) er vaak voor dat de moeizaam gezette stapjes in de therapie plots teniet gedaan worden.  
Hilde Geuens biedt je tijdens deze tweedaagse zowel een theoretisch kader, methodieken als oefenruimte. 

24/05/2024

YES YOU CAN! 'Developmental' hypnose bij prestatieverbetering en faalangst

Faalangst komt onder diverse vormen voor – van stress bij een examen, een lezing, tot ‘choken’ in sport of black-outs bij acteurs en musici. In een algemeen overzicht maak je kennis met persoonlijkheidsfactoren en opvoedingselementen die het risico verhogen, en de invloed van traumatische ervaringen. Dr. Nicole Ruysschaert maakt duidelijke hoe hypnose wordt geïntegreerd in een 8 stappenplan voor het overwinnen van faalangst.

28/05/2024

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: Zelf boekhouden voor zorgprofessionals

Wil je zelf jouw boekhouding doen en ben je op zoek naar een tool die jou hierbij kan helpen? Schrijf je dan in voor dit Konnektit moment en maak kennis met Dexxter.

31/05/2024 - 24/05/2025

Slaapwerk, help je cliënt beter slapen

De aanpak van slaapproblemen bij cliënten is niet altijd eenvoudig. Er zijn immers veel factoren die de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden, en soms hebben cliënten al een lange weg afgelegd zonder veel resultaat. In deze training met Vanessa Kersemans bekijken we hoe we vanuit een integratieve visie naar slaap kunnen kijken en problemen adequaat kunnen aanpakken. We streven naar een integrale aanpak, waarbij verschillende methodieken aangewend kunnen worden naargelang de factoren die bijdragen aan het slaapprobleem.

Juni 2024
20/06/2024

Familieopstellingen

Thema’s waar iemand mee worstelt zijn ingebed in de context van de persoon. Er is een wisselwerking tussen het systeem waarin iemand leeft en werkt, de familie van herkomst en de persoon zelf. Uitgangspunt in het werk met familieopstellingen is dat families een systeem vormen waarin zaken als binding, ordening, evenwicht in geven en nemen van groot belang zijn. Een verstoord familiesysteem kan generaties lang doorwerken en voor problemen zorgen, zelfs al is er geen contact.  
Een workshop gegeven door Katrien Cassiers.

 

20/06/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (juni 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

25/06/2024 - 26/06/2024 - 27/06/2024

Groepsdynamica

Het groepsgebeuren op zich heeft een impact op het verloop van een project of traject. De relatie tussen de (bege)leider en de groepsleden en de relatie van de groepsleden onderling, heeft een invloed op de groepsvorming.  

Er is bovendien een wezenlijk verband tussen wat er intrapsychisch gebeurt bij een individu en wat er zich afspeelt in de groep.

Voeling krijgen met al deze elementen, helpt je om de groepsontwikkeling in de hand te houden.  Deze drie dagen worden gegeven door Peter Tollenaar.

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.