Het herwerken van een bestaand boek tot een eigen rouwboek nodigt uit tot het vertellen van het verliesverhaal op een manier die veilig voelt voor de cliënt. Art Work is voornamelijk een non-verbale en creatieve werkvorm. Het biedt de mogelijkheid om onuitspreekbare en onbewuste inhoud tot uiting te laten komen. Geleidelijk aan kan je het gesprek hierover in beweging brengen, vertrekkend vanuit het herwerkte boek. Lies Scaut brengt je op deze dag meer inzicht in het theoretisch kader van Art Work en begeleidt je in het herwerken van je eigen boek en het hierover in gesprek gaan.
Het werken met zandspel past mooi in een integratieve cliëntgerichte aanpak waarin het zoeken naar betekenis van de cliënt, de ruimte voor zijn proces en het vormgeven aan nieuw handelen elkaar aanvullen en versterken. Door het uiterlijk neerzetten van wat binnenin leeft, ontstaat een afstand die overzicht, inzicht en bewegingsmogelijkheden zichtbaar maakt. Er ontstaat letterlijk bewegingsvrijheid die ruimte schept voor iets nieuws waardoor het individuatieproces vorm kan krijgen.
Ben je op zoek naar een unieke en holistische benadering van coaching en therapie? Combineer dan deze opleiding in coaching met de polyvagaal therapie en met Spiral Dynamics waardentraining en ontdek hoe je nog effectiever kunt werken aan het verbeteren van het welzijn van je cliënten.
Spiral Dynamics is een sterk communicatiesysteem gebaseerd op waarden en drijfveren van mensen. Je leert optimaal coachen met Dr. Luc Swinnen.
Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …
Groepspraktijken schieten als paddestoelen uit de grond, maar hoe regel je alles boekhoudkundig? Richt je een vennootschap op of organiseer je dit vanuit een eenmanszaak? Kunnen verschillende vrije beroepen samen een groepspraktijk oprichten? Dien je btw aan te rekenen voor de huur? Zijn er boekhoudkundig verschillen tussen een lokaal verhuur en een ruimere dienstverlening aanbieden?
Op deze en vele andere vragen biedt Dieter Hoste een antwoord tijdens dit Konnektit moment.
In deze opleiding voor psychologen, klinisch orthopedagogen, sexuologen, artsen, psychotherapeuten en psychotherapeuten word je ondergedompeld in de ontwikkelingspsychologische benadering van cliëntsystemen. Door casusconceptualisatie kan je met dit ontwikkelingspsychologisch kader inzicht krijgen in cliëntsystemen, en ook je awareness vergroten van eigen blinde vlekken.
In toenemende mate wordt ‘trauma’ gezien als een belangrijke oorzaak van psychische (en soms zelfs fysieke) klachten. Het dagelijks leven kan ernstig verstoord raken door de naweeën hiervan. Een “opdeling van de innerlijke ervaring” heeft veel mensen een uitweg geboden uit dit doolhof.
Steeds meer therapeuten pleiten dan ook voor een nieuw paradigma, waarin aan deze oplossing recht wordt gedaan. Zo zou het ‘werken met delen’ tot het vaste repertoire van de psychotherapeut dienen te behoren, alsmede dat ons denken gaat verschuiven van een ‘uni-consciousness’-model naar een ‘multi-consciousness’-model. Uit de grabbelton van de 40 jaar ervaring van Ton Wilken in het werken met deze methodiek zullen vele voorbeelden gegeven kunnen worden.
Het omgaan met psychosegevoelige mensen staat centraal in deze 8-daagse vorming begeleid door Dion Van Werde, Paul Dierick en Mathias Dekeyser. We bekijken het volledige traject dat je als hulpverlener kan gaan met een psychosegevoelig iemand. Zo leer je wat je kan doen om contact te maken met iemand die tijdens een psychotische crisis in zijn/haar eigen wereld opgesloten zit, maar ook hoe je samen herstelplannen maakt, om het herstelde evenwicht te verankeren.
Praten is vaak niet genoeg voor wezelijke verandering. Daarvoor dien je af te te kunnen dalen en te werken in de diepere gevoelslagen van je cliënt. In de Academie werken we Cliënt Centered dit heeft veel voordelen omdat we niet voor standaard procedure of interventie kiezen. Wij leren je in deze opleiding hoe je jouw cliënt de beste begeleiding geeft door samen te kijken wat er echt speelt en je gebruikt de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen.
Het is een krachtige, praktijkgerichte opleiding met veel aandacht voor Cliënt Centered werken en gestoeld op de evidence based practice.
Lou Billiau-Hamdaoui integreert in deze opleiding de laatste ontwikkelingen in de begeleidingsmethodieken in het werken met cliënten. Het vormt en harmonieus geheel zodat jij je als mens en als professional kunnen ontwikkelen.
Proficiat! Je bent afgestudeerd en gecertifieerd als coach of counselor. Wat een leerrijkproces is het geweest. Je staat er! En nu? 1001 vragen, onzekerheid die plots opsteekt. Waar begin ik? Wat doe ik? Hoe pak ik de volgende stap aan, namelijk mijn eigen praktijk starten? Dan klinkt het: “Moet ik misschien nog een opleiding bij volgen? Mezelf specialiseren? Ik ben er nog niet klaar voor, eerst nog wat versterken…”
Herkenbaar? Dan komt deze verdiepingsmodule , gegeven door Lou Billiau, net niet te vroeg.
Een tweedaagse training, gegeven door Sarah Candaele, voor wie non-verbale en procesgerichte methodieken aan zijn of haar palet wil toevoegen. Thema: Beeld als ingangspoort.
Als hulpverlener, leerkracht, leidinggevende of coach ken je maar beter je eigen schaduw. Die zet je namelijk tijdens je werk niet zo maar opzij. Schaduwwerk biedt fascinerende inzichten in je eigen Zijn, maar ook in dat van je cliënten, leerlingen, teamleden, patiënten of coachees. Het is een spannend en avontuurlijk onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Ga je mee op zoek naar het goud in de schaduw onder begeleiding van Lynn Jespers?
Kinderen en jongeren zijn geen kleine volwassenen. Zij hebben hun eigen leefwereld waarin zij hun rouwproces beleven. Daarbuiten staan de volwassenen die het beste met hen voor hebben maar vaak geen toegang krijgen tot deze wereld. Hoe vinden we de toegangspoort en hoe kunnen we vanuit een systemische kijk te werk gaan zonder altijd met het hele gezin te werken. Wat bevindt zich allemaal in hun leefwereld en waar dienen we rekening mee te houden als hulpverlener? Samen een taal vinden die werkbaar is voor alle betrokkenen staat op deze dag, gegeven door Lies Scaut, centraal.
Vele cliënten komen met allerhande klachten en diagnoses bij jou.
Soms is het interessant om vooral te focussen op de beleving van de cliënt en de bijhorende emoties.
Veel cliënten ervaren b.v. leegte.
Hoe ga je als professional om met zoveel gevoelens van leegte?
Wat als die leegte van de ander ook jou raakt?
Wendi Winnelinckx laat je ervaren hoe zelfcompassie voedend kan zijn bij gevoelens van leegte.
Niemand die het aan je merkt, maar van pure onzekerheid ga je of erg perfectionistisch werken of haak je te snel af en mis je kansen. Heel geniepig eist het impostersyndroom veel te veel van je autonoom zenuwstelsel en veroorzaakt het te veel stress. Wat het impostersyndroom precies is en vooral hoe je op een gezondere manier met je onzekerheid kunt omgaan en er misschien zelfs van kunt afkomen, leer je in deze tweedaagse training met Annemie Willemse.
Tijdens de overgang gebeurt er heel wat in het lichaam van de vrouw. Tijdens dit live Konnektit moment laat Liesbet Sourbron je ontdekken hoe jij als zorgverlener cliënten doorheen deze veranderingen kan loodsen.
Deze praktijkgerichte opleiding wordt integratief opgebouwd en verbindt de vier disciplines van de creatieve therapie (beeldende werkvormen, dans, drama en stem) met begeleiding van personen. De stafdocenten verbinden deze vier werkvormen met de basisprincipes van de Interactionele Vormgeving, die als kader voor deze opleiding fungeren. Deze opleiding is eveneens toegankelijk voor mensen uit de zorg- en onderwijssector.
Heb je ooit het gevoel gehad dat je vastzit in een eindeloze cyclus van stress, angst of onzekerheid?
Wil je leren hoe je jezelf en anderen beter kunt begrijpen en ondersteunen op emotioneel vlak? Dan is onze cursus over de revolutionaire Polyvagaal Theorie precies wat je nodig hebt!
Dr. Luc Swinnen vertelt er je alles over in deze 5-daagse training.
Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …
Op deze tweede dag over het gebruik van hypnose bij de behandeling van pijn gaat Kees Venselaar dieper in op het gebruik van hypnose bij de behandeling van chronische pijn. De nadruk van deze dag ligt op de betekenis van de chronische pijn voor de cliënt en de therapeutische interventies die mogelijk zijn. Concreet betekent dit een korte theoretische inleiding en verder veel nadruk op door de cursisten in te brengen casuïstiek.