Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

Januari 2025
01/01/2025

I.V. - coaching

Coaching zit in de lift. We worden overspoeld door coaching-modellen. De IV-visie van de Educatieve Academie leent zich helemaal voor “coaching” in de brede zin van het woord. Door de veelheid aan coaching-modellen die er vandaag de dag bestaan, te verbinden in de I.V.-driehoek ontdekken we de existentiële insteek en de procesmatige complexiteit die ons tot mens maakt, maar die vaak in coaching-methoden ontbreekt.  Deze opleiding wordt gegeven door Marleen Van Laere.

07/01/2025 ...

Integratieve Creatieve Opleiding - Uitbreiding

Vanuit gretige leergierigheid en enthousiasme van studenten en docenten komt er eindelijk een verbredend vervolg op de Integratieve Creatieve Opleiding. Vijf docenten (Suzanne Kempeneers, Katrien Cassiers, Maia Van Landeghem, Annemie Willemse en Sabien Jagers) geven samen vorm aan een jaar met nieuwe en extra media, namelijk; fotografie, verhalen, schrijven, zandspel en muziek. Media die vlot zijn in te zetten, in individuele therapie en vanuit een doorvoelde bedding in het innerlijk proces expressie kunnen geven aan essenties. We enten deze praktijk en procesgerichte opleiding op de theoretische en experientële basiskaders van het basisjaar.

14/01/2025 ...

Het contextuele verhaal in poppentaal

Het contextuele gedachtengoed geeft helpende inzichten, maar hoe gebruik je dat in de praktijk?Met deze jaaropleiding pop(p)entaal, gegeven door Freya Van den Bossche heb je een concreet instrument in handen om met je cliënt in interactie vorm te geven aan contextuele begrippen, zodat de cliënt zelf meer de regie in handen krijgt van de invloed van het familiesysteem op zijn functioneren, denken en voelen. Bovendien kan de cliënt zich vollediger uitdrukken en helpt de methodiek de therapeut of hulpverlener deze invoelend te begrijpen.

18/01/2025 ...

Integratieve traumatherapie (foundation & extended level)

Complex trauma … het moment van de (eerste) schokkende gebeurtenis gaat op in een “verloren seconde”. Dat is een gestold, stilstaand, niet geleefd deel van de levenstijd. Deze seconde bevat de ‘shock’, de pijn van het kind-zijn dat werd afgenomen door misbruik, geweld, … en de niet vervulde behoefte aan hulp. Elke zorgverstrekker zou in staat moeten zijn om “complex trauma” (“C” - PTSS) te herkennen, om de grondbeginselen ervan eigen te maken. Het vraagt voor de cliënt maar zeker ook voor de zorgverstrekker moed om op zoek te gaan naar onderliggende oorzaken (contact met de pijn van de oorsprong) en de weg naar binnen, naar de verwonde (maar te helen) essentie af te dalen. Het is werk in alle eenvoud, doch drievoud: herkennen, alternatieven aanleren, verwerken van de pijn van die verloren tijd.

Deze opleiding wordt gegeven door Lieve Van BeeckLieve DuchesneErik Decolvenaer, Bram De Groote, Luc Jansen, Marc Van Steenkiste, Veerle Van Dyck en Gert De Smedt.

28/01/2025 ...

Integratief therapeutisch werken met seksualiteit

Seksualiteit is een essentieel onderdeel van onze zelf- en relationele ontwikkeling, het is verweven met onze identiteit, onze behoeften en angsten. Als we onze cliënten in hun volledigheid willen zien en benaderen, dienen we dus ook met hun seksualiteit aan de slag te gaan. Deze jaaropleiding streeft naar het vergroten van kennis, vaardigheden en zelfreflectie met betrekking tot seksualiteit. Therapeuten kunnen zo op een meer zelfverzekerde en natuurlijke wijze spreken over seksualiteit, het integreren in hun therapeutische praktijk, zowel bij individuele als koppeltherapie. De opleiding, gegeven door Charlotte Benoot, is gebaseerd op het therapeutisch kader van Interactionele Vormgeving (I.V.).

Februari 2025
05/02/2025

Emotion-Focused Therapy (EFT) - Level 1

In deze 4 daagse training, gegeven door Kurt Renders, Arne Heylen en  Sofie Talboom, krijg je de basis van de Emotion-Focused Therapy (EFT), een empirisch ondersteunde, emotiegerichte, humanistische behandeling die werd ontwikkeld door Greenberg, Elliot, Watson, Goldman en Rice. 

Deze level 1 training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals die wereldwijd wordt gegeven. 

De training gaat door in het Nederlands.

 

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.