Emotion-Focused Therapy (EFT) - Level 1

05/02/2025 - 06/02/2025 - 07/02/2025 - 08/02/2025
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotiegerichte, humanistische behandeling, ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert elementen van persoonsgerichte, gestalt - en experiëtiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in beschouwing en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. 

EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers en Gendlin zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met processignalen (markers) en procestaken (tasks).

Deze level I training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level A, B (Level I, II en III) en C traning.

Deze opleiding wordt georganiseerd door Focus on emotion met de medewerking van de KU Leuven.

 

Voor wie?

Je bent psychotherapeut (4-jarige opleiding beëindigd) of counselor (3-jarige opleiding beëindigd) of zit minstens in het voorlaatste jaar van zo een opleiding.

 

Opleiders

Kurt Renders is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en emotion focused therapeut en supervisor en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy. Hij coördineert ook het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie in samenwerking met KU Leuven.

 

Arne Heylen is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntiële, existentiële  en emotion focused therapeuten erkend trainer in Emotion-Focused Therapy en EFT voor koppels (EFT-C). Hij is tevens staflid van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

 

Sofie Talboom is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel en emotion focused therapeut en trainer in Emotion-Focused Therapy. Sofie is staflid en mede-coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

 

 

 

Wanneer?

Woensdag 05/02/2025
9.30u tot 17.30u
Donderdag 06/02/2025
9.30u tot 17.30u
Vrijdag 07/02/2025
9.30u tot 17.30u
Zaterdag 08/02/2025
9.30u tot 17.30u

Waar?

KU Leuven

Investering

De investering bedraagt 895 euro, inclusief hand-outs.

 

Dranken tijdens de pauzes en lunch zijn niet inbegrepen en breng je zelf mee.

 

Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang), neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be

 

 

 

Meer info

Deze opleiding omvat in totaal 4 dagen gaat door samen met een deel van de studenten van jaar 2 van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen.

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website van Focus on emotion.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.