Heel normaal, alleen niet gemiddeld.

19/10/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

In deze workshop willen de opleiders jou vertrouwd maken in het therapeutisch werk met autisme en hoogbegaafdheid.

 

In het eerste luik geven ze je een theoretisch framework, gebaseerd op heel wat wetenschappelijk onderzoek. Gaëlle de Craene zal de focus leggen op ASS, Kaatje Vandevelde diept hoogbegaafdheid verder met jou uit. Graag werken ze wat vooroordelen de wereld uit en leren ze je deze neurodivergenties in hun vele kleuren in de praktijk te herkennen. Ze staan ook stil bij differentieel-diagnose.

 

In het tweede luik kijken ze hoe een therapeutisch proces er anders uitziet bij deze doelgroepen. Wat zijn hun noden? Hoe help je emoties reguleren? Hoe kan je hun intensiteit en soms zelfs desintegratie begrijpen en ondersteunen?

Gebaseerd op heel wat eigen klinische ervaring en input van cliënten staan ze stil bij enkele valkuilen in het therapeutisch werken met zowel autistische mensen, als hoogbegaafden.

 

Ten slotte zetten ze jou zelf aan het werk zodat de theorie ook samen in de praktijk kan omgezet worden.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor psychotherapeuten (in opleiding).
Voorkennis is niet vereist, een open blik en hart des te meer. 

Opleider?

Kaatje Vandevelde is psycholoog en cliëntgericht en EFT-therapeut. Daarnaast is zij ook EMDR therapeut en aspirant-supervisor. Ze werkt in haar eigen praktijk Agapei voornamelijk met hoogbegaafde cliënten, aan wie ze individuele therapie en groepstherapie geeft. Ze volgde een internationale opleiding rond hoogbegaafdheid om haar expertise hierin te vergroten. Naast hoogbegaafdheid, zijn ook trauma en gender één van haar stokpaardjes en werkt ze het liefst op het kruispunt van deze drie doelgroepen. 

Gaëlle de Craene is klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut. Zij werkt voornamelijk met autistische en ADHD cliënten, therapeutisch en diagnostisch. Daarnaast heeft zij een grote interesse in genderidentiteit en complex trauma gezien de grote overlap binnen deze doelgroep.

Wanneer?

Zaterdag 19/10/2024
9u30 tot 16u30

Waar?

2000 Antwerpen, België

Locatie wordt later nog gecommuniceerd.

Investering

De investering bedraagt 230 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden op de website van Focus on Emotion

Voor meer info kan je de opleiders contacteren via mail: info@gaelledecraene.com en kaatje@agapei.be

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.