Zingeving

17/11/2024 ...
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

IK EN JIJ, WE ZIJN – PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE GROEI DOOR ZINGEVING

 

Iedereen wordt wel al eens geconfronteerd met de vraag naar zingeving, met het verlangen richting te geven en ons bestaan te begrijpen.


Vooral wanneer we een ‘confronterende’ job hebben, stellen we onszelf deze vragen. De medemens brengt de zwaarte van het leven tot ons als hulpverlener en we voelen het appèl op ons, ook als mens. Hulpverlener én cliënt/patiënt/klant ontmoeten elkaar in het zoeken naar zin, naar een begrijpen en aanvaarden, naar het plaatsen van de gebeurtenissen en onze bijgaande emoties. Maar ook als ouder, als vriend, als buur, leidinggevende, als alleenstaande, als chronisch zieke, als leerkracht, als thuiswerkende, kan de zoektocht naar zingeving ons leven meer fundament geven.

 

Het blijft een heel persoonlijke en intieme zoektocht waarbij iedereen zijn eigen antwoorden zal vinden, deels in contact met zichZelf en deels in het universeel overstijgende. Doch, deze existentiële thema’s in interactie met anderen bespreken, brengt verdieping.

 

INHOUD EN OPBOUW
We gaan 7 dagen werken rond 4 pijlers: Verbinding; Bestemming; Verhalen; het Ik-overstijgen


Hoe? Uitgaande van de Grote wereldverhalen maken we ruimte voor:

 

  • Het delen van ervaringen en bevindingen
  • Creativiteit en speelsheid
  • Groepsinteractie
  • Belevingen en denkprocessen
  • Bezinning en diepgang
  • Beeldende werkvormen, stem en beweging, …

 

Voor wie?

Iedereen die persoonlijk en professioneel wil groeien door met ons op pad te gaan, is welkom. Geïnspireerd door de diverse wereldfilosofiën, -godsdiensten, -verhalen en -mensbeelden gaan we exploreren en verbinden.

Opleiders

Marleen Van Laere is docente binnen de vierjarige I.V.-opleiding waar ze zelf afstudeerde in 2000. Ze is de medeoprichtster van Coherent, een groepspraktijk waar ze psychotherapie, vorming, groeigroepen, coaching en supervisie aan hulpverleners en teams geeft. Ze is ook werkzaam in CAW Antwerpen waar ze gezinnen rond IFG contextueel heeft begeleid en waar ze nu werkzaam is in de daderhulpverlening. Ze is een vaste supervisor bij Tejo Antwerpen waar de klemtoon ligt op het kort kracht- en oplossingsgericht werken. Ze geeft op de Educatieve Academie ook de jaartraining tot supervisor.

Ze studeerde gezinswetenschappen en gaf daar enkele jaren gesprekstechnieken. Ze volgende veel bijscholingen en trainingen waar onder systemisch werken met IFG, Goldstein, Creatieve therapie, Trauma en Gedragscognitief werken.

 

 

Gitte Beaupain is een integratieve psychotherapeute. Haar belangstelling gaat uit naar gender, beroepsethiek, sprookjes en verhalen, Jungiaanse en traumagerelateerde therapie. Ook heeft ze zich gericht op oplossingsgerichte korte therapie en brainspotting.
Na een aantal jaren ervaring als taaldocente voor volwassenen, leidde haar maatschappelijke betrokkenheid haar eind jaren negentig in de richting van gelijke kansen en gendervraagstukken. In 2008, rijk aan ervaringen in instellingen, ngo’s, bedrijven en projecten, richtte ze samen met een collega Genderatwork op, een adviesbureau voor de praktische uitvoering van diversiteitsmanagement, gelijke kansen en genderkwesties.
Tegenwoordig werkt ze in haar eigen praktijk te Antwerpen en geeft regelmatig opleidingen (gender, beroepsethiek, communicatie, persoonlijke ontwikkeling). Naast haar liefde voor de mens staan fotograferen en schrijven hoog op haar voorkeurenlijst. Ze houdt van korte verhalen en lyriek.

Wanneer?

Zondag 17/11/2024
10u - 17u
Zondag 15/12/2024
10u - 17u
Zondag 26/01/2025
10u - 17u
Zondag 23/02/2025
10u - 17u
Zondag 23/03/2025
10u - 17u
Zondag 04/05/2025
10u - 17u
Zondag 01/06/2025
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze jaaropleiding bedraagt 910 euro.

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.