Emotion-Focused Therapy - Level 2

21/11/2024 - 12/12/2024 - 09/01/2025 - 16/01/2025 - 13/02/2025
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotie-gerichte, humanistische behandeling ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert persoonsgerichte- , gestalt - en existentiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in aanmerking en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers, Gendlin en Perls zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met proces-signalen (markers) en proces-taken (tasks)


In de Level II training komen onder meer volgende onderwerpen aan bod: verdere toepassingen van de lege stoel-methodiek voor unfinished business, twee-stoelendialoog voor "conflict-splits" onder meer bij depressie en sociale angst, meaning protest, alliantiebreuken en hoe deze te repareren, ...

Theorie, demonstratie van praktijk en rollen- en situatiespellen worden gebruikt om deze materie levendig te doceren.


Deze level II training omvat 6 dagen en is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level A, B (Level I, II en III) en C traning.

Deze opleiding wordt georganiseerd door Focus on emotion met de medewerking van de KU Leuven.

 

Voor wie?

Je hebt EFT level 1 volledig afgerond

 

Opleider

Kurt Renders is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en emotion focused therapeut en supervisor en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy. Hij coördineert ook het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie in samenwerking met KU Leuven.

 

Arne Heylen is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntiële, existentiële  en emotion focused therapeuten erkend trainer in Emotion-Focused Therapy en EFT voor koppels (EFT-C). Hij is tevens staflid van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

 

Sofie Talboom is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel en emotion focused therapeut en trainer in Emotion-Focused Therapy. Sofie is staflid en mede-coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

 

 

 

 

Wanneer?

Donderdag 21/11/2024
Donderdag 12/12/2024
Donderdag 09/01/2025
Donderdag 16/01/2025
Donderdag 13/02/2025

Deze opleiding omvat 6 dagen gaat door samen met een deel van de studenten van jaar 3 van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen.

 

De datum van dag 6 volgt later.

Waar?

KU Leuven

Investering

De investering bedraagt 1.195 euro, inclusief hand-outs.

 

Dranken tijdens de pauzes en lunch zijn niet inbegrepen en breng je zelf mee.

 

Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang), neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be

 

KMO portefeuille is niet mogelijk voor deze opleiding sedert de besparingshervorming van de Vlaamse Overheid.

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website van Focus on emotion.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.