Start to coach

17/05/2024 - 24/05/2024 - 31/05/2024 - 07/06/2024 - 14/06/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Walk the talk coaching

Inhoud van de opleiding

De Start to Coach opleiding is een vijfdaagse opleiding, die vertrekt vanuit een integratieve methode, gericht op communicatie, waarbij je leert zien en horen wat er niet gezegd wordt. Je ontdekt je eigenlijk leerstijl en leert die van jouw cliënt herkennen. We gaan aan de slag met intake- en verdiepingsgesprekken en je leert hoe je een coach traject kan afronden. Je wordt een echte expert in communicatie!

 

Ook de deontologie van een goede coach, de do’s & don’ts en dossierbeheer komen aan bod, net als meerdere coaching modellen zodat je begrijpt dat coaching werkelijk een vakgebied is.

 

De opleiding is praktisch! Het vele oefenen draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit meta-positie naar jezelf en de context te kijken.

 

Je volgt les via live lesdagen (fysiek of online), een ondersteunend leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermind groep op FB, wekelijkse opvolging via mail en een syllabus. De coach modellen en oefeningen die je met oefen cliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. Geen excuses dus om niet met de tools aan de slag te gaan.

 

Op de website vind je tevens de inhoudstabel van de opleiding.

 

 

 

Leerdoelen

Leerdoelen

  • Je begrijpt de essentie van coaching en kan vlot verschillende gesprekken voeren, gaande van een kennismakingsgesprek naar een intakegesprek, van verdiepingsgesprekken naar een pop gesprek, … .
  • Je begrijpt dat coaching niet hetzelfde is als advies geven en tevens geen therapie gesprek hoeft te worden.
  • Je wordt expert in communicatie en leert luisteren naar wat er niet gezegd wordt. Door het inoefenen van coachgesprekken leer je de kneepjes van het vak.
  • Je wordt expert in gesprekstechnieken, beheerst de kunst van gerichte vragen stellen, leert feedback geven en ontvangen.
  • Je begrijpt dat weerstand van cliënten geen struikelblok hoeft te zijn. Je leert ermee omgaan en kan de nodige coachingtools inzetten om weerstand om te buigen en tot actie over te gaan.
  • Je leert hoe de coachee kan stellen, hoe jullie deze kunnen opvolgen en hoe je tot een persoonlijk ontwikkelingsplan komt.

 

 

Methode

De opleiding vindt live plaats, op locatie en combineert theorie met praktijk, d.m.v. theorie op het online leerplatform en rollenspelen en coachgesprekken tijdens de opleiding.

Voor wie?

Voor deze vorming is geen voorkennis vereist. Ze richt zich op iedereen die met mensen aan de slag wil en een goede basis binnen communicatie en coaching belangrijk vindt.

Opleider

Deze opleiding wordt gegeven door Karine Van Oosterbos, coach – trainer – psychotherapeut.

 

Karine startte 17 jaar geleden, na een loopbaan in HR, haar coachpraktijk en opleidingscenter en is gepassioneerd door werken met mensen.

Wanneer?

Vrijdag 17/05/2024
9u30 - 16u
Vrijdag 24/05/2024
9u30 - 16u
Vrijdag 31/05/2024
9u30 - 16u
Vrijdag 07/06/2024
9u30 - 16u
Vrijdag 14/06/2024
9u30 - 16u

5 live vrijdagen tussendoor ondersteund via oefeningen en lessen in het online leerplatform.

Waar?

Molenstraat 118,
2547 Lint, België

(of andere locatie in de nabije omgeving).

Vlot bereikbaar met de trein + gratis parkeren.

 

Investering

De investering voor niet-leden bedraagt 1395€ + 21% BTW

De investering voor Konnektit leden bedraagt 1295€ + 21% BTW (leden mailen hun link naar hun profiel op Ikzoekhulp mee door)

 

 

 

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.