Trauma en kinderen

30/04/2024 - 15/05/2024 - 16/05/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding richt zich op therapeuten/hulpverleners die met kinderen en jongeren werken en zich willen verdiepen in trauma.

Tijden deze driedaagse maken de deelnemers kennis met een holistisch beeld op (psycho)trauma en de werking van trauma op lichaam, emotie en cognitie. Ze leren trauma en de effecten herkennen. Er worden ervaringsgericht diverse (speelse) methodieken aangeboden om binnen het beschadigde gevoel van welzijn opnieuw veiligheid en verbinding te installeren of op zijn minst mogelijk te maken.

 

We putten voor de oefeningen vooral uit de somatic experience, creatieve therapie en mindfullness.

 

Er is ook aandacht voor het begrip secundaire traumatisering en de eigen trauma coping van de therapeuten.

Voor wie?

Hulpverleners gericht op kinderen en jongeren

Opleider

Katrien Cassiers is naast docente van deze opleiding ook docente en vormgever van de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie en de jaaropleidingen Familieopstellingen en Integratieve Creatieve Opleiding. Daarnaast geeft ze meerdere korte trainingen en is supervisor. Oorspronkelijk pedagogisch geschoold maakte ze in 2003 de overstap naar een praktijk voor individuele psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Als IV-therapeute krijgt het therapeutisch proces een unieke vorm in interactie met de cliënt. O.a. bijkomende opleidingen, systemisch werken, systemische pedagogie, transpersoonlijke psychotherapie, mindfulness en compassie voor hulpverleners, brainspotten, somatic experience, heartfulness, theory u, meditatie, beeldhouwen en eigen kunstenaarschap maken deel uit van haar instrumentarium.

 

Wanneer?

Dinsdag 30/04/2024
10u - 17u
Woensdag 15/05/2024
10u - 17u
Donderdag 16/05/2024
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

 

345 euro

285 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.