Slaapwerk, help je cliënt beter slapen

31/05/2024 - 24/05/2025
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Iedereen kent wel het genot van opgewekt en uitgeslapen wakker worden na een zalige, met prettige dromen gevulde slaap. Omgekeerd weet je waarschijnlijk ook hoe het is om de dag door te komen wanneer je juist een nacht hebt gehad vol gewoel, wakker liggen en piekersessies. Dit komt bij iedereen wel eens voor, en als het beperkt blijft tot één of enkele nachten is er ook niet echt een probleem. Maar als er vaker minder goede nachten zijn, of als dit een patroon wordt, kan dit een behoorlijke impact hebben op onze levenskwaliteit. Soms is het ook een signaal van een dieper liggend probleem.

De aanpak van slaapproblemen bij onze cliënten is niet altijd eenvoudig. Er zijn immers veel factoren die van invloed kunnen zijn op de slaapkwaliteit, en soms hebben cliënten ook al een hele weg afgelegd, zonder veel resultaat. Hoe vinden we door het bos de bomen en hoe bepalen we de juiste aanpak voor slaapproblemen? Wat verstaan we juist onder slaapkwaliteit? Wat is een gezonde slaap en hoe kunnen we deze bevorderen?

In deze training proberen we een antwoord te vinden op deze en andere vragen, en bekijken we hoe we vanuit een integratieve visie naar slaap kunnen kijken en problemen adequaat kunnen aanpakken.

Op praktisch vlak wordt er een ruim inzetbaar methodiekenkader aangereikt. We streven naar een integrale aanpak, waarbij verschillende methodieken aangewend kunnen worden naargelang de factoren die bijdragen aan het slaapprobleem.

De training is in eerste plaats bedoeld voor hulpverleners, artsen en therapeuten, maar is zeker ook interessant voor iedereen die wil werken aan een betere nachtrust.

Je neemt best een matje mee voor deze training.

Voor wie?

Hulpverleners

Opleider

Vanessa Kersemans is bachelor Toegepaste Psychologie en IV-therapeut. Ze werkt als vrijwillig therapeut bij Tejo (Therapeuten voor Jongeren) en als verbindingsbegeleider bij Touw (voor cliënten die het financieel moeilijk hebben), daarnaast is ze ook bestuurslid bij het VVTIV (Beroepsvereniging voor alle therapeuten in de Interactionele Vormgeving). Ze werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

 

Wanneer?

Vrijdag 31/05/2024
10u - 17u
Zaterdag 24/05/2025
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

230 euro

190 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.