Wounded healer

09/09/2024 - 16/09/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door IVC vzw

Inhoud van de opleiding

Het idee van de ‘wounded healer’ gaat terug tot de oudheid en werd overgenomen door de psychiater Carl Jung. Een goede therapie is maar mogelijk wanneer de begeleider vanuit de eigen wond kan werken. Gaandeweg is er het risico het contact met deze wond te verliezen in relatie tot de cliënt. Hierdoor ontstaat een situatie waarin we onszelf vooral gaan vereenzelvigen met de ‘heler’ en de cliënt met de ‘wond’. Dit gebeurt nog sterker wanneer de cliënt op een bepaalde wijze raakt aan onze wond. Het archetype van de Wounded Healer nodigt uit om contact te houden met beide aspecten in onszelf, de wond én de heler. Zo kunnen we ook de cliënt zien als iemand die niet louter ‘gewond’ is maar ook ‘helende’ eigenschappen heeft.

Naarmate we meer vertrouwd raken met onze eigen pijn, onszelf daarin nabij leren zijn, kunnen we onze cliënten daarin ook meer nabij zijn. Dit ‘er bij zijn’ is onmogelijk als we niet in contact met onze eigen wond kunnen zijn.

 

Voor wie?

Deze tweedaagse is in het bijzonder bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, sociaal werkers en elke professional die zorgrelaties aangaat.

 

Opleider

Claude Vandevoorde – psychotherapeut - bemiddelaar – trainer/docent

 

Wanneer?

Maandag 09/09/2024
9u30 - 16u30
Maandag 16/09/2024
9u30 - 16u30

Waar?

IVC
Min. Vanden Peereboomlaan 27,
8500 Kortrijk, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 250€,  broodlunch en koffiepauzes inbegrepen.

Inschrijving

Deze tweedaagse wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Inschrijven kan via deze link

 

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.