Proeven van speltherapie

03/05/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

Het gaat goed met de cliëntgerichte experiëntiële kinderpsychotherapie.

Afgelopen decennia werd ze opgefrist met nieuwe inzichten en werden haar werkvormen uitgebreid. Zij evolueerde van een puur non-directieve naar een meer proces-directieve benadering waar de kracht van de therapeutische relatie en het aanbieden van actieve werkvormen mekaar versterken.

 

Met een reeks van 4 introductieworkshops willen we iedereen uitnodigen te komen proeven van enkele klemtonen in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen vanuit deze benadering. Een inkijk in de diversiteit aan mogelijkheden èn een prima inspiratiebron voor wie overweegt het 4 - jarige Postgraduaat “Cliëntgerichte Psychotherapie: kinderen en jongeren” aan te vatten.

 

Op deze introductiedag zullen deelnemers kennismaken met de basis van speltherapie en wordt er stilgestaan bij de spelkamer, het spelmateriaal en de speltechnieken die bij aanvang van een therapie belangrijk zijn. Naast wat theorie, kunnen deelnemers zelf oefenen aan de hand van het spelmateriaal zoals tekeningen, verbeeldend spel (popjes, diertjes, soldaatjes…), gezelschapsspelletjes, plasticine/klei… Hiervoor is het aangewezen om zelf speelgoed mee te brengen.

 

Methode

Introductieworkshop

Voor wie?

Mensen die interesse hebben in het postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie met kinderen en jongeren.

Opleider

Pascale Schoenmakers, klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut, emotion-focused therapeut, supervisor, opleider en coördinator van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie: kinderen en jongeren bij Focus On Emotion/KULeuven.

Werkt in een OOC en in eigen praktijk.

 

Wanneer?

Vrijdag 03/05/2024
13u – 16u30

Waar?

De Krook
Miriam Makebaplein 1,
9000 Gent, België

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt  75 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden op de website van Focus on Emotion

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.