In deze blog lees je meer over de vaccinatiecampagne voor zorgprofessionals uit de geestelijke gezondheidszorg.
Ontdek in deze blog hoe hulpzoekenden en doorverwijzers de weg kunnen vinden naar jouw praktijk.
Er zijn zo van die vragen die regelmatig terugkeren, bijgevolg maakte ik deze FAQ i.v.m. het lidmaatschap bij Konnektit.
In deze blog zet ik alle corona steunmaatregelen op een rijtje die van toepassing zijn in het voorjaar 2021.
Wat mag wel / niet als als (zelfstandig) hulpverlener in deze coronatijden? In deze blog geef ik een antwoord op enkele vragen die leven...
Stel dat je praktijk morgen afbrandt of dat je laptop gestolen wordt.
Ben je dan al jouw gegevens kwijt? Al je cliëntendossiers, je boekhouding, het cursusmateriaal? Als je nu ‘ja’ knikt, lees dan vooral verder.
In 2017 zorgde een arrest van het Grondwettelijk Hof ervoor dat er "psychotherapeuten met verworven rechten" werden geboren. Maar 3 jaar later blijkt dit een lege doos te zijn. Via deze open brief doe ik een oproep om hier verandering in te brengen...
Covid 19 is nog lang niet uit het land en bijgevolg is het belangrijk om hiermee rekening te houden in jouw praktijk. In deze blog geef ik je 24 tips om dit op een veilige manier te doen.
Door de coronamaatregelen zagen heel wat zelfstandige hulpverleners hun inkomsten dalen. Zij die de afgelopen jaren bewust bezig waren met het financiele beleid van hun praktijk hadden reserves en konden dit even dragen. Maar anderen kregen het financieel moeilijk. Onze partner Veerle Degrieck heeft een oplossing om hier in de toekomst verandering in te brengen ...
Tijdens de eerste lockdown kreeg ik heel vaak de vraag welke steunmaatregelen voor ons, zelfstandige hulpverleners, van toepassing waren. In deze blog vind je alle maatregelen die geldig waren tot 30 juni 2020.
12 FAQ van loontrekkenden in de non-profit sector m.b.t. uitkeringen / steunmaatregelen in deze coronatijden worden in deze blog beantwoord
Hoe ga jij als praktijkhouder om met deze Coronacrisis? In deze blog geeft Ilse Delafontaine 3 tips.
Zoals bij elke crisis biedt deze Coronacrisis jou ook kansen, nl. de kans om te experimenteren met technologie zoals videogesprekken. In deze blog geef ik je alvast 7 mogelijkheden.
Vanaf 1 januari 2020 zijn ook klinische orthopedagogen en sommige psychotherapeuten vrijgesteld van btw. In deze blog kan je lezen wat dit concreet voor jou als psychotherapeut betekent.
Heeft jouw praktijk een website of Facebookpagina? Lees in deze blog welke zaken je verplicht bent om te vermelden op jouw website.
"Sonja, ik sta al op een andere website vermeld, dus ik twijfel om lid te worden van Konnektit” 🤔
Aan enkele leden vroeg ik wat ze hierop zouden antwoorden. Je leest hun antwoorden in deze blog.
Deelnemen aan een beurs, de kans is groot dat je denkt "dit is niets voor mij. Dit is iets voor bedrijven, maar niet voor mijn praktijk. We geven je in deze blog 5 redenen om het toch te doen.
Als zelfstandige is het belangrijk dat je praktijk rendabel is. Dit wil zeggen dat je na de betaling van de kosten een mooie winst op jouw omzet overhoudt. Voel je op dit moment al een gevoel van ergernis opkomen? Lees zeker verder 😉
Hoeveel mag ik vragen voor een gesprek? Een moeilijke vraag. Toch is een correct tarief vaak het verschil tussen een acceptabel loon en vrijwilligerswerk. Welk tarief past bij jouw praktijk?Je leest er alles over in deze blog.
Valt jouw praktijk op in het straatbeeld of kies je voor de anonimiteit? In deze blog vertel ik je waarom ik kies voor zichtbaarheid.
Wat doe je als een cliënt niet betaald? In deze blog geef ik je 5 tips.
Ben jij ook een zorger die moeilijk zijn eigen grenzen kan bewaken? Dan zijn deze 3 tips voor jou.
Op onze website ikzoekhulp.be zijn er profielen die heel goed scoren en andere die weinig tot zelfs geen nieuwe cliënten opleveren. Maak gebruik van deze 3 tips om jouw profiel te optimaliseren en haal zo maximaal rendement uit jouw lidmaatschap.
Ben jij al aan het aftellen naar jouw verlof? Een periode om even niet bezig te zijn met het werk, maar gewoon te genieten … Maar alvorens je in verlof gaat nog even dit. Heb je al nagedacht over jouw communicatie m.b.t. jouw verlof? Eén van de dingen die je wellicht gebruikt, is een “out of office” melding. Ik geef je graag 10 tips om dit optimaal in te zetten.
Als bijberoeper gooi je elk kwartaal geld in de vuilnisbak... Hoe dit komt, lees je in deze blog
Sinds de opstart van Konnektit krijg ik regelmatig de vraag of we niet het zoveelste initiatief zijn waarvan je als zelfstandig hulpverlener lid kan worden... In deze blog ontdek je wat ons net iets anders maakt dan andere initiatieven.
Als zelfstandig hulpverlener ben je ongetwijfeld een expert in je vak, maar hoe zit het op administratief vlak? Regelmatig krijg ik van leden te horen dat ze hierin minder expertise hebben. In deze blog helpen we je alvast bij de opmaak van een correcte factuur.
Als hulpverlener is het niet alleen belangrijk dat je je vak kent, maar ook wie je kent. Een goed netwerk kan bijvoorbeeld het verschil maken tussen veel of weinig doorverwijzingen naar jouw praktijk. Maar ook dat anderen jou aanspreken voor opleidingen, studiedagen, ... omwille van jouw expertise. Ik geef 7 tips die helpend zijn om van de Konnektit momenten een succes te maken.
Sinds de opstart van je praktijk deden er zich misschien veranderingen voor: naast je werk als psychotherapeut organiseer je nu misschien ook workshops of heb je een 2e vestiging geopend of ben je recent verhuisd…Het zijn slechts enkele voorbeelden van de wijze waarop je praktijk doorheen de tijd verandert. Heb je er ook aan gedacht om deze wijzigingen te laten vermelden in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO)? In deze blog vertel ik je waarom dit belangrijk is.
Als zelfstandig hulpverlener heb je het ongetwijfeld al meegemaakt; een cliënt maakt een afspraak maar komt vervolgens niet opdagen zonder verwittiging. Sommigen rekenen in dat geval een “no show fee” of verzuimvergoeding aan. Maar kan dit?
Maak jij wel eens tijd om aan jouw praktijk te werken of werk jij vooral in jouw praktijk?
Een ongeval of ziekte is snel gebeurd. Als dit tot gevolg heeft dat je tijdelijk of zelfs definitief niet meer kan werken kan dit grote financiële gevolgen hebben.
Zelfzorg. Het is een uitdaging voor hulpverleners, zeker als je ook nog een gezin met jonge kinderen hebt. Ruth Verhasselt geeft in deze blog 10 tips om beter voor jezelf te zorgen ..